חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' חאג' יחיא(עציר) ואח'

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום ראשון לציון
43915-01-11
20.7.2011
בפני :
שרית זמיר

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. איסר חאג' יחיא (עציר)
2. מוחמד אבו אסבע (עציר)
3. מוניר מעידי (עציר)
4. סינאן זידאן (עציר)
5. אמיר גבאלי (עציר)
6. מוחמד גראדת (עציר)
7. רמי אבראהים (עציר)
8. רמזי רפאתי (עציר)
9. ווסאם אמטיר (עציר)
10. מחמוד מטרי (עציר)
11. אין אין (עציר)

החלטה

החלטה

ביחס למשיב מס' 9

המשיב 9 שוחרר לאחר שנקבעו בעניינו על ידי בית המשפט קיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר, בהסכמת התביעה בתאריך 13.2.11 בתנאים הכוללים בין היתר, מעצר בית מלא בביתו ובפיקוח אנושי צמוד של בני משפחתו לצד ערבויות כספיות נכבדות.

עוד קודם לשחרורו ואף במסגרת הארכת מעצרו לצורך חקירה, הורה בית המשפט על קבלת תסקיר מעצר בעניינו של המשיב. בינתיים פרצה שביתה בשירות המבחן והמשיב שוחרר כאמור, בהסכמת הצדדים בתנאים המפורטים לעיל.

לימים ומשהסתיימה השביתה התקבל תסקיר מעצר בעניינו של המשיב והדיון היום נסוב סביב אותו תסקיר.

תסקיר המעצר שהתקבל בעניינו של המשיב מפרט כי המשיב כבן 22, רווק, נעדר רישום פלילי קודם ושוהה כיום בתנאי מעצר בית מגבילים.

שירות המבחן מעדכן כי המשיב הינו בן בכור למשפחה בת 7 אחים ואחיות, אשר טרם מעצרו עבד בצורה סדירה ופירנס את בני המשפחה.

שירות המבחן מתרשם מהמשיב כמי שהינו בעל יכולות לניהול אורח חיים תקין אשר לא אימץ קווי התנהגות עבריינים.

שירות המבחן סבור ומעריך כי המסוכנות הנשקפת מפני המשיב הינה ברף הבינוני הנמוך וכי מעצרו וההליך המשפטי המתנהלים כנגדו חידדו עבורו משמעות מעורבות עתידית בפלילים ולפיכך ממליץ על הקלה בתנאי השחרור באופן שיותר למשיב לצאת לעבוד במהלך שעות היום ויוותר במעצר בית לילי.

ב"כ המשיב טוען כי נוכח ממצאי התסקיר נחלשת עוד יותר עילת המעצר שנקבעה בעניינו של המשיב בדמות המסוכנות, ומבקש להקל בתנאים ולהותירם על מעצר בית לילי בלבד.

ב"כ המבקשת מתנגד לכל הקלה בתנאי השחרור וטוען כי ככל שיש מקום לשקול יציאה לעבודה, יש מקום כי המעסיק המוצע יתייצב בפני בית המשפט על מנת שניתן יהיה להתרשם ממנו ומנכונותו לפקח על המשיב בשעות העבודה.

לאחר ששמעתי טיעוני ב"כ הצדדים ועיינתי בתסקיר המעצר באתי לכלל מסקנה כי ככל שניתן להקל בתנאי השחרור הרי שניתן לעשות כן אך ורק לטובת אינטרס חשוב מן הדרגה הראשונה כדוגמת יציאה לעבודה. סבורני כי בנסיבות הללו יש מקום כי תובא בפני בית המשפט הצעת עבודה קונקרטית וכי לצורך הזה אף יתייצב המעסיק המוצע בבית המשפט.

אינני סבורה למרות ממצאי התסקיר, כי ניתן להתיר את התנאים המגבילים באופן שהמשיב יוכל לשהות כל היום ללא פיקוח ולהותיר מעצר בית לילי בלבד. לצד העובדה כי שירות המבחן מתרשם מהערכת סיכון בינונית נמוכה, עדיין קיימת רמת סיכון במצבו של המשיב ולא ניתן להתעלם מהעובדה כי המשיב ביצע לכאורה את המיוחס לו תוך שהוא חובר לגורמים עבריינים שדפוס פעולתם הוא של כנופיה.

סוף דבר ומשעה שלא הוצגה בפני הצעת עבודה קונקרטית אינני נעתרת לבקשה להקלה בתנאים. ככל שיגובש מקום עבודה הכולל פיקוח במהלך שעות העבודה, יכול ב"כ המשיב לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט.

כל יתר תנאי השחרור שנקבעו בעניינו של המשיב יעמדו בעינם.

יפר תנאי מן התנאים, ייעצר ויובא בפני שופט.

ניתנה והודעה היום י"ח תמוז תשע"א, 20/07/2011 במעמד הנוכחים.

שרית זמיר, שופטת

הוקלד על ידי: חדווה ינר התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>