חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' חאג' יחיא(עציר) ואח'

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום ראשון לציון
43915-01-11
25.5.2011
בפני :
שרית זמיר

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. איסר חאג' יחיא (עציר)
2. מוחמד אבו אסבע (עציר)
3. מוניר מעידי (עציר)
4. סינאן זידאן (עציר)
5. אמיר גבאלי (עציר)
6. מוחמד גראדת (עציר)
7. רמי אבראהים (עציר)
8. רמזי רפאתי (עציר)
9. ווסאם אמטיר (עציר)
10. מחמוד מטרי (עציר)
11. אין אין (עציר)

החלטה

החלטה

ביחס למשיב מס' 8

בעניינו של המשיב 8 ניתנה החלטה ביום 8.3.11 שם קבעתי כי קיימות ראיות לכאורה למעורבותו של המשיב בגניבת שני רכבים אשר נגנבו בלילה שבין השלישי לרביעי בינואר 2011 מחיפה (אישום 4 לכתב האישום).

במסגרת אותה החלטה קבעתי כי קיימות די ראיות להוכחת מעורבותו של המשיב בגניבת שני הרכבים, המבוססות בעיקרן על נוכחות במקום ביצוע העבירות וחבירה למשיבים 6 ו-7. ציינתי כי בעניינו של המשיב לא ניתן להלום ברמה הלכאורית כי נוכחותו במקום היתה מזדמנת ומקרית כאשר לא הוא ולא איש מהמעורבים הנוספים, סיפק הסבר מניח את הדעת לנוכחות במקום או הצביע על סממנים לנוכחות תמימה במקום.

במסגרת אותה החלטה הדגשתי כי בעבירה שבה מבצעים בצוותא חדא, אין דרישת הדין כי כל אחד מהמבצעים יטול חלק שווה בשווה בביצוע העבירה, ולעיתים קרובות ישנו מבצע עיקרי אך אין הדבר פוטר את האחרים משותפות בביצוע. עוד קבעתי במסגרת אותה החלטה כי לא מצאתי כי בשלב זה ניתן להכריע כי מקומו של המשיב 8 היה במובהק במעגל חיצוני רחוק של ביצוע העבירה, עד כדי עיון הראיות לכאורה או החלשתן המירבית כעתירת הסניגור.

סברתי כי השאלה מה בדיוק היה חלקו של המשיב ואם היה קרוב באופן שהיווה חלק מהמעגל הפנימי של מבצעי העבירות או שמא חלק מהמעגל החיצוני, או אולי מסייע, היא שאלה שתוכרע במסגרת התיק העיקרי.

משעה שמצאתי קיומן של ראיות לכאורה מצאתי גם קיומה של עילת מעצר מוצקה בעניינו של המשיב בפרט משעה שנתתי דעתי לעברו הפלילי המכביד כאשר המשיב למרות גילו הצעיר הספיק להיות מעורב בעבירות חמורות של שוד מזויין, מסחר בחלקי רכב גנובים וקשירת קשר לביצוע פשע.

סברתי כי בחינת חלופה בעניינו של המשיב צריך שתעשה בין היתר באמצעות שירות המבחן וזאת תוך שמאזנת אני בין חלקו של המשיב בכתב האישום לבין עברו הפלילי המכביד.

במסגרת אותה החלטה ציינתי מפורשות כי שליחתו של המשיב לשירות המבחן אין בה כדי להצביע על תוצאה סופית אליה יגיע בית המשפט בסופו של יום.

בסמוך למועד בה ניתנה החלטה על קבלת תסקיר בעניינו של המשיב פרצה שביתה בשירות המבחן אשר לאחר שהסתיימה ניתנה הוראה מחודשת לעריכת תסקיר בעניינו של המשיב. הדיון נדחה מעת לעת לבקשת שירות המבחן והיום לראשונה התקבל תסקיר בעניינו של המשיב.

תסקיר המעצר שהוגש היום לתיק בית המשפט סוקר בהרחבה את מצבו של המשיב מבחינות שונות. בכל הנוגע למצבו האישי מציין כי הוא הצעיר בן 6 אחים, כאשר שאר אחיו מנהלים אורח חיים תקין למעט אח אחד המרצה עונש מאסר עולם מזה כ-13 שנים.

אשר לעברו הפלילי מציין שירות המבחן כי המשיב החל בגיל 17 את מעורבותו בפלילים ובגיל 18 כבר נדון לששה חודשי מאסר בפועל לריצוי בעבודות שירות בגין עבירת שוד מזוין ובהמשך בשנת 2008 נדון בשנית לעונש מאסר בפועל למשך 16 חודשים בגין עבירת שוד מזוין וקשר לפשע ממנו שוחרר רק בספטמבר 2009.

אשר להתרשמות מהמשיב, שירות המבחן התרשם מהתנהלות בעייתית, סביב חבירה לחברה שולית, הצורך בהשגת הישגים מהירים וקלים.

שירות המבחן מתרשם כי התנהגותו של המשיב היא בעלת מאפיינים כוחניים ועבריינים ונתפסת בעיניו כבעלת דימוי אטרקטיבי. בלטו אצל המשיב דפוסי חשיבה עבריינית ושימוש בשפה ובקודים עבריינים תוך שהמשיב מטשטש אחריות על התנהלותו ובחירותיו.

עוד מציין שירות המבחן כי עובר למעצרו ניהל המשיב אורח חיים חסר גבולות שהוביל להעמקת התדרדרותו.

בכל הנוגע לחלופה המוצעת מעצר בית בבית הוריו ובפיקוחם מציין שירות המבחן כי התנהלותם של הורי המשיב כלפי המשיב עד כה מלמדת על קושי להציב גבולות למשיב ולהתמודד עם תפקודם ההורי והסמכותי כלפי ילדיהם בכלל וכלפי המשיב בפרט. שירות המבחן סבור כי המעצר הנוכחי חשף את הבעייתיות בחייו של המשיב ומאפשר כיום מעורבות רבה יותר של ההורים והאח בחייו של המשיב בהתנהלות סמכותית יותר מולו.

לאור הערכת שירות המבחן כי המפקחים המוצעים כיום מכירים יותר בסיכון שבמצבו של המשיב, ולאור גילו הצעיר של המשיב והסיכון להמשך התדרדרות ככל שנחשף יותר לאוכלוסיה עבריינית בבית המעצר, בא הוא בכלל המלצה להורות על שחרורו של המשיב בחלופה המוצעת בתוספת לצו פיקוח מעצר למשך 6 חודשים.

ב"כ המשיב עותר לאמץ המלצות התסקיר תוך שמפנה לחלקו הקטן באופן יחסי של המשיב בכתב האישום ולעובדה כי אחרים השותפים בכתב אישום זה שוחררו זה מכבר בהחלטות שונות אם בהסכמה ואם על פי החלטות בית המשפט.

עוד מבקש להדגיש כי המשיב עצור בגין המיוחס לו מזה כחמישה חודשים, פרק זמן ממושך אשר גם הוא כשלעצמו מהווה גורם מציב גבול ומפחית מסוכנות.

ב"כ המבקשת מתנגד לשחרורו של המשיב בחלופה בכלל, ובחלופה המוצעת בפרט.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>