מדינת ישראל נ' ח'טיב ואח'
|
ת"פ בית משפט השלום נצרת |
37867-10-10
2.11.2010 |
|
בפני : לילי יונג-גפר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. כאיד ח'טיב 2. אחמד חטיב |
| החלטה,הכרעת-דין,החלטה וגזר-דין לנאשם 1 | |
החלטה
כמבוקש, בהתאם לנוסח כתב אישום מתוקן שהוגש וסומן.
ניתנה והודעה היום כ"ה בחשון התשע"א, 02/11/2010 במעמד הנוכחים.
לילי יונג-גפר, שופטת
סגנית הנשיא
הכרעת דין
אני מרשיעה את הנאשמים, על יסוד הודאתם, בעבירות של תקיפת שוטר והפרעה לשוטר במילוי תפקידו, כמפורט בכתב האישום המתוקן.
ניתנה והודעה היום כ"ה בחשון התשע"א, 02/11/2010 במעמד הנוכחים.
לילי יונג-גפר, שופטת
סגנית הנשיא
החלטה וגזר-דין לנאשם 1
אני מפרידה את הדיון בין הנאשמים.
הנאשמים הורשעו עפ"י הודאתם, במסגרת הסדר טעון, בעבירות של תקיפת שוטר והפרעה לשוטר במילוי תפקידו. העבירות בוצעו ביום 14/10/2010 עת הגיעו שישה שוטרים לבית הנאשמים לשם ביצוע צו מעצר נגד הנאשם 1. הנאשם 2, בנו של הנאשם 1, פתח את הדלת ומשהבחין בשוטרים היכה במכת אגרוף את אחד מהם, לאחר מכן התנגד למעצרו תוך שהוא מתפרע, דוחף את השוטרים ומגדפם. בהמשך, כאשר התקרבו אליו שוטרים נוספים במטרה לאוזקו המשיך להשתולל, היכה את השוטרים ובעט בהם.
הנאשם 1, שהיה אזוק אותה עת לשוטר, אחד בגופו של השוטר,משך אותו מאחור, משך את ידו ותקף אותו במכות.
אין לנאשמים הרשעות קודמות, הם הודו במיוחס להם וחסכו זמן שיפוטי. עם זאת, מדובר בעבירות חמורות ביותר שנעברו בנסיבות חמורות. התנהגות כמו זו של הנאשמים היא זו אשר גרמה מלכתחילה לצורך בהתייצבות שישה שוטרים לצורך מעצרו של אדם אחד בביתו והדבר ממחיש את משמעות הפעולות האלימות להתנגדות לביצוע מעצר. מעשים מעין אלו מחייבים תגובה נחושה ומחמירה אשר ספק בעיני אם הסדר הטיעון מעניק אותה.
אכן אין לנאשמים הרשעות קודמות והם הודו, כאמור, במיוחס להם אך מאסר על תנאי, פיצוי זעום והתחייבות ספק בעיני אם הם מהווים מענה הולם להתנהגותו של הנאשם 1 בארוע נשוא כתב האישום.
חרף זאת ונוכח פסיקת בית המשפט העליון בנושא כיבוד הסדרי טיעון, אכבד את ההסדר נוכח עברו הנקי של הנאשם והודאתו אשר חסכה זמן שיפוטי ואשר בגינם ניתן לראות את ההסדר כעוד בתוך מתחם הסבירות, אף אם בקצהו המקל.
לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת על הנאשם 1 עונשים כדלקמן:
1.מאסר על תנאי של 12 חודשים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך 3 שנים מהיום עבירה של אלימות כלפי עובד ציבור לרבות שוטר.
2.מאסר על תנאי של 6 חודשים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך 3 שנים מהיום עבירה כלפי עובד ציבור לרבות שוטר, שאין עימה אלימות.
3.הנאשם ישלם לכל אחד מהשוטרים שמעון דהן ורדאד נסר אל-דין פיצוי בסך 1,000 ₪. הפיצוי ישולם באמצעות מזכירות בית המשפט מתוך פקדון שהפקיד הנאשם במסגרת חלופת המעצר בתיק מ"ת 37891-10-10. יתרת הפקדון תוחזר לנאשם.
4.הנאשם יחתום על התחייבות בסך 5,000 ₪ להימנע במשך שלוש שנים מהיום מעבירה כלפי עובד ציבור לרבות שוטר. אם לא יחתום על ההתחייבות ייאסר למשך 50 ימים או עד שיחתום על ההתחייבות, לפי המוקדם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|