חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' זראע

: | גרסת הדפסה
מ"י
בית משפט השלום חדרה
32080-03-10
21.3.2010
בפני :
פנינה ארגמן

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
טלאל זראע
החלטה,החלטה

החלטה

התשובה מסומנת במ/1 ואני מורה שתהא חסויה.

ניתנה והודעה היום ו' ניסן תש"ע, 21/03/2010 במעמד הנוכחים.

פנינה ארגמן, שופטת

החלטה

זוהי בקשה שניה להארכת מעצרו של החשוד בגין העבירה המיוחסת לו בבקשה בכתב.

עיינתי בחומר הראיות שבתיק החקירה ובמיוחד בחומר הראיות שהצטבר מאז הארכת מעצר ראשונה ביום 18.3.10 . ולאחר שעיינתי בחומר הראיות קביעתו של כב' השופט ג'השאן בהחלטתו מהמועד הנ"ל הולכת ומתבססת, דהיינו הולך ומתבסס היסוד הסביר לחשד שהחשוד שבפניי כשהוא אינו לבדו ביצע את עבירת השוד המיוחסת לו בבקשה בכתב.

הראיות הקושרות את החשוד הן לא רק הודעתו של המדובב לענין העימות שהיה לו עם החשוד כאשר במסגרת העימות הוא קשר עצמו לעבירה המיוחסת לו, ולא רק הסרטון קושר אותו למקום העבירה ולעבירה, אלא בעיקר גירסתו שלו אשר נסתרה בראיה של ממש לענין בסיס גירסתו שהוא היה ביום ביצוע השוד בבית הדואר על מנת לקחת דבר דואר השייך לאחותו.

מדובר בראיה אובייקטיבית כאשר יש לציין שדווקא כאשר נבדקה הגירסה מול האחות עולה החשד לנסיונות לשבש את החקירה, ולענין זה עליי לציין שהאירועים הלכו והתפתחו עד כדי כך שאחד המעורבים אשר שמו היה ידוע כבר בסמיכות לאירועי ביצוע העבירה, לא ניתן לאתרו, ולא רק זאת, קיים חשד שאחיו של החשוד שבפניי מעורב בעבירה של חטיפתו של אותו מעורב.

עליי לציין שהארכתי היום את מעצרו של מי שחשוד בחטיפה, וכל המכלול כולו מצביע על קשר של החשוד לעבירה, דהיינו היסוד הסביר לחשד שהוא מעורב בעבירה.

במסגרת העיון בחומר הראיות אני קובעת בצורה חד משמעית שהחשוד שבפניי לא נחקר לפני יום 17.3.10 שזהו המועד הראשון לחקירתו, וגם כאשר מעיינים בהודעה תחת אזהרה, עולה ממנה שזוהי הודעה ראשונה שנגבתה ממנו תחת אזהרה ואין הודעה אחרת, דהיינו אין ראיה כלשהיא שהוא נחקר בסמיכות לביצוע העבירה וגם שוחרר.

ולאחר שראיתי את חומר הראיות ואת ההתפתחויות של החקירה בכיוונים בעייתיים המצביעים על עבירות נוספות, אני סבורה שקיימות גם עילות להארכת מעצר והן החשש לשיבוש חקירה כפי שכבר ציינתי עולה כבר מחומר הראיות, כמו גם מסוכנות.

יחד עם זאת על המשטרה להמשיך ולבצע את החקירה בקצב מזורז, כאשר לענין זה אני גם מסמנת במ/2 את המסמך שבתיק החקירה המפרט פעולות חקירה שהמשטרה מבקשת להמשיך ולבצע ביחס לחשוד שבפניי.

הואיל וכך אני מורה על הארכת מעצרו של החשוד למשך 4 ימים דהיינו עד ליום 24.3.10 שעה 10:00.

ניתנה והודעה היום ו' ניסן תש"ע, 21/03/2010 במעמד הנוכחים.

פנינה ארגמן, שופטת

ויקי ב.

הוקלד על ידי: ויקי ביטון התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>