- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' זקובסקי(עציר)
|
ת"פ בית משפט השלום פתח תקווה |
36812-12-09
12.4.2010 |
|
בפני : ליה לבאון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: קובי קלמן זקובסקי (עציר) |
| גזר-דין | |
גזר דין
הנאשם הודה בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום שבפני, עבירה לפי סעיף 7(א)+(ג) רישא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש] התשל"ג-1973 מיום 26.12.09 כאשר בסביבות השעה 04.15 בצומת ירקון מפגש הכבישים 5 ו-40 נמצא הוא מחזיק שלא כדין וללא היתר ב-70 ריבועי נייר ספוגים בשם מסוכן מסוג LSD וכן חשיש במשקל 4.567 גר' נטו, וזאת שלא לצריכה עצמית.
הנאשם, שבעברו הרשעה אחת בעבירת רכוש, עבירה משנת 2004 עליה נשפט בשנת 2008, נמצא במעצר מאז אותו היום ועד למועד גזר הדין.
היום הביאו הצדדים בפני הסדר טיעון, סביר בנסיבות, וגם שמעתי מכל אחד מבאי כח הצדדים את שיקוליו באשר לרכיבי העונש.
התקבל תסקיר בעניינו של הנאשם, המדובר במי שתפקד באורח נורמטיבי, החל שירות צבאי, שם באו לידי ביטוי בעיות, שוחרר בגין אי התאמה, ובאותה תקופה החל לצרוך סמים מסוג קנאביס, לדבריו על רקע חברתי, כאמצעי להפגת מתחים ותחושת נינוחות ושלווה. בהמשך, לדבריו, השימוש הפך לאינטנסיבי מבחינת הכמויות והתדירות.
משהשתחרר מהצבא החל לעבוד באילת, לאחר מכן חזר להתגורר בבית אמו, חווה פרידה קשה מבת זוג שפגעה בו, שאז על רקע הריקנות וחוסר תעסוקה גם החמירה צריכת הסמים ההזייתיים מסוג LSD, אשר נועדו אצלו לחיזוק בטחונו העצמי.
מחמת הצורך להקפיד ולשמור על פרטיות, איני מפרטת את אשר נרשם בתסקיר אודות תחושותיו שלו ומסקנת שירות המבחן, אלא רק כי לדברי הנאשם מאז מעצרו אינו צורך סמים, מבקש לערוך שינוי בחייו, ולהשתלב בתהליך טיפולי לגמילה במסגרת פתוחה.
בנסיבות אלו לא באה בפני המלצה, שהרי חשש הנאשם להשתלב במסגרת סגורה בפיקוח שירות המבחן.
הצדדים עותרים לכיבוד הסדר במסגרתו להטיל עונש הכולל שנת מאסר, מאסר על תנאי , קנס שבין 2000-10000 ₪, ו-9 חודשי פסילה מלהחזיק רשיון. הנאשם עצמו הצהיר כי הפנים את הפסול שבמעשיו, מצטער עליהם ולא יחזור לבצע עבירות.
שקלתי את כל שהובא בפני, ובמסגרת ההסדר ממנו לא אסטה, מוצאת אני להטיל על הנאשם, אשר החזיק בכמות גדולה מאד של סמים, וכאשר נעצר היה זה מששאל היכן "המסיבה", 12 חודשי מאסר לריצוי מיום מעצרו 26.12.09 כולל.
כמו כן מוטלים 5 חודשי מאסר אותם לא יישא אלא אם בתוך 3 שנים מהיום יבצע כל עבירה עפ"י פקודת הסמים המסוכנים מסוג עוון. 9 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור כל עבירה מסוג פשע עפ"י פקודת הסמים המסוכנים.
מכיוון שההגיון מחייב שמטרת החזקת כמות גדולה כל כך של טבליות LSD היתה מסחרית, ובהתאם להוראת החיקוק בה הודה הנאשם והורשע, מוטל קנס בגובה 5000 ₪, או 2 חודשי מאסר תחתיו.
הקנס ישולם ב-5 שיעורים חודשיים שווים ורצופים, החל מחודש לאחר שחרורו מן המאסר.
בנוסף תחתם התחייבות באותו סכום, שלא יעבור בתוך 3 שנים מיום שחרורו כל עבירה שהיא לפי פקודת הסמים המסוכנים.
סמים שנתפסו יחולטו.
מורה אני על 9 חודשי פסילה בפועל מלהחזיק או לקבל רשיון נהיגה מיום שחרורו מן המאסר. כפי שהוצהר בפני הנאשם אינו מחזיק רשיון נהיגה.
זכות ערעור לביהמ"ש המחוזי תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום כ"ח ניסן תש"ע, 12/04/2010 במעמד הנוכחים.
ליה לבאון, סגנית נשיאה
הוקלד על ידי: נילי קופרמן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
