חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' זכאים (במעצר) ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי ירושלים
14844-07-13
13.1.2014
בפני :
יורם נועם

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. רונן זכאים (במעצר)
2. יונתן זכאים (במעצר)
3. ארסן סעידוב (במעצר)

גזר-דין

גזר-דין בעניינו של נאשם 3

1.בהכרעת-דין, שניתנה על-יסוד הודאתו של נאשם 3 (להלן – הנאשם), הורשע הנאשם בעבירות הבאות: סיוע לניסיון לחבלה חמורה – לפי סעיף 333 בצירוף סעיפים 25 ו-31 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן – החוק); סיוע לפציעה שלא כדין על-ידי שניים או יותר – לפי סעיף 334 בנסיבות המנויות בסעיפים 335(א)(1) ו-335(א)(2) בשילוב עם סעיף 31 לחוק; ותקיפה בנסיבות מחמירות – לפי סעיף 380 בנסיבות המנויות בסעיף 382(א)(2) לחוק.

2.הודאתו של הנאשם ניתנה במסגרת הסדר טיעון, לפיו הודה בעובדות כתב-אישום מתוקן שהוגש נגדו (שסומן באות ג'). בכתב-האישום המתוקן תוקנו הן העובדות והן הוראות החיקוק שיוחסו לנאשם בכתב-האישום המקורי. הסדר-הטיעון לא חל על העונש.

3.העבירות הנדונות בוצעו על-ידי נאשם 3 ושני הנאשמים הנוספים (נאשם 1 ונאשם 2) כלפי מספר מתלוננים, ביום 22.6.13 בשכונת גילה בירושלים. עבירת הסיוע לניסיון לגרימת חבלה חמורה באה לידי ביטוי בנוכחותו של הנאשם בזירה, מחוץ לרכבו של נאשם 1, בעת שנאשם 1 ניסה לפגוע באחד המתלוננים, אחמד, באמצעות הרכב (סעיפים 4 ו-5 לכתב-האישום המתוקן). באותו אירוע לא נפגע המתלונן, אשר הצליח להתחמק מהפגיעה. עבירת הסיוע לפציעה שלא כדין באה לידי ביטוי בכך שהנאשם נכח בזירה, בעת שנאשם 2 ניסה לתקוף מתלונן אחר, עארף, באמצעות סכין. בניסיון להתגונן, תפס אותו מתלונן את הסכין וכתוצאה מכך נחתך באצבעו (סעיף 10 לכתב-האישום המתוקן). עבירת התקיפה בנסיבות מחמירות התבטאה בכך שהנאשם הִכה את אחד מהמתלוננים, ראשד, במכת אגרוף בפנים (סעיף 9 לכתב-האישום המתוקן).

4.הנאשם הִנו רווק, יליד 1990. לחובתו הרשעות קודמות בעבירות רכוש, אלימות וסמים, בגינן הוטלו עליו בעבר מאסרים בפועל. בפרשת גזר-הדין העידה חברתו של הנאשם מזה כשלוש שנים, שהִנה כיום חיילת. לדבריה, הנאשם מבקש להשתקם, והשניים אף פועלים לשם גיוסו לצה"ל.

5.ב"כ המאשימה הדגיש בטיעוניו לעונש את חומרת העבירות ונסיבות ביצוען, וסבר כי מתחם הענישה ההולם נע בין 12 ל-24 חודשי מאסר. הוא סבר, כי העונש המתאים בעניינו של הנאשם מצוי ברף הבינוני עד גבוה של המתחם, זאת נוכח הרשעותיו הקודמות.

6.ב"כ הנאשם הדגיש, כי המעשה הפיזי שביצע הנאשם בא לידי ביטוי אך בתקיפתו של המתלונן ראשד במכת אגרוף בפניו, וכי מעשי הסיוע בשתי העבירות הנוספות באו לידי ביטוי בעצם הנוכחות בזירה, ולא מעבר לכך. בנסיבות אלו, ועל-רקע העובדה שבסופו של יום הסתיים ההליך בהרשעתו של הנאשם בעבירות שהִנן בסמכותו של בית-משפט השלום, סבר הסנגור כי מתחם הענישה ההולם הוא בין מאסר לריצוי בעבודות שירות לבין מאסר בפועל של ממש לתקופה של מספר חודשים. בכל הנוגע לעונש המתאים, תיאר הסנגור את נסיבותיו הקשות של הנאשם שגדל בתנאי הזנחה קשים ובעזובה רגשית; ולנוכח נסיבות אלו, כמו-גם הודאתו של הנאשם והחרטה שהביע על מעשיו, ביקש להסתפק בהטלת מאסר שיחפוף את תקופת המאסר. בדבריו האחרונים לעניין העונש הביע הנאשם חרטה וצער על מעשיו.

7.בהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין, על בית-המשפט לקבוע בגזר-הדין את מתחם העונש ההולם, זאת לאור העיקרון המנחה והנסיבות הקשורות בביצוע העבירה; ובהמשך, לגזור את העונש המתאים לנאשם במסגרת מתחם הענישה ההולם, תוך התייחסות לנסיבות שאינן קשורות לביצוע העבירה, אגב אפשרות לסטות מהמתחם בנסיבות חריגות שצוינו בחוק.

בבוא בית-המשפט לקבוע את מתחם העונש ההולם בגין העבירות שבהן הורשע הנאשם, יש להתחשב בערכים החברתיים שנפגעו מביצוע העבירה – ההגנה על שלמות הגוף, ושמירה על שלום הציבור. בהתחשב בעיקרון ההלימה שבענישה, בפגיעה בערכים המוגנים שביסוד העבירות, ברמת הענישה הנהוגה בעבירות דנן, ובנסיבות ביצוע העבירות שתוארו בעובדות כתב-האישום המתוקן – סבורני כי מתחם הענישה ההולם בגין כל העבירות הנדונות הוא מאסר בפועל, לתקופה שבין שישה חודשים לשנתיים.

באשר לגזירת העונש המתאים בתוך מתחם העונש ההולם, יש להתחשב גם בנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירות. בענייננו יש להתחשב מחד גיסא, בהרשעותיו הקודמות של הנאשם ובכישלון ההרתעה בהליכים המשפטיים שהתנהלו נגדו בעבר. מאידך גיסא, יש להביא בחשבון לעניין העונש המתאים את הודאתו של הנאשם, החרטה שהביע על מעשיו ונסיבותיו האישיות שתוארו על-ידי הסנגור. בהתחשב במכלול הנסיבות, עומד העונש המתאים על שמונה חודשי מאסר בפועל.

8.על-יסוד האמור לעיל, ובהתחשב במכלול טיעוני הצדדים לחומרה ולקולא, אני דן את הנאשם כדלהלן:

א.למאסר בפועל לתקופה של שבעה חודשים וחצי, בניכוי ימי מעצרו מיום 1.7.13 ועד ליום 14.7.13, ומיום 25.7.13 ועד היום.

ב.לשישה חודשי מאסר על-תנאי, שלא יעבור בתוך שלוש שנים מיום מתן גזר-הדין עבירה שבה הורשע בתיק זה.

זכות ערעור לבית-המשפט העליון בתוך 45 יום מהיום.

ניתן היום, י"ב שבט תשע"ד, 13 ינואר 2014, בנוכחות ב"כ המאשימה, נאשם 3 ובא כוחו.

יורם נועם, שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>