חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' זיד ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
24394-02-12
29.10.2013
בפני :
עידו דרויאן

- נגד -
:
מדינת ישראל –
:
1. מוסטפא זיד –
2. גיהד חאג יחיא –

גזר-דין

גזר דין

במסגרת הסדר טיעון, הודו הנאשמים בכתב אישום מתוקן והורשעו ביום 4.3.13 בביצוע עבירות זיוף סימני זיהוי של רכב, פריצה לרכב בכוונה לגנוב, ניסיון גניבת רכב, החזקת כלי פריצה לרכב, קבלת נכסים שהושגו בפשע ושימוש בכוח למניעת מעצר.

במסגרת ההסדר הופנו שני הנאשמים לקבלת חוות דעתו של הממונה על עבודות השירות והנאשם 2 הופנה גם לשירות המבחן. הוסכם שהתביעה תעתור לעונש של שמונה חודשי מאסר בפועל לכל נאשם ואילו סניגורו של כל נאשם יעתור להסתפק בעבודות שירות לתקופה קצרה. עוד הוסכם לגבי כל נאשם על הטלת עונשי מאסר מותנה, קנס בסך 2,500 ₪ ופיצוי בסך 11,500 ₪ לחלוקה מוסכמת בין המתלוננים.

ההסדר קובע אפוא מסגרת עונשית שאינה מקבילה בהכרח למתחמי עונש הולם וגזירת הדין לא תיעשה אפוא בדרך התלת-שלבית המוכתבת לפי תיקון 113.

מעשי העבירה:

כל המיוחס לנאשמים בוצע במועד אחד, ערבו של יום 7.2.12 .

שני הנאשמים הרכיבו על רכב סובארו בו נסעו לוחיות זיהוי שנגנבו קודם לכן מרכב אחר, ובגין זאת הורשעו שניהם בעבירה של זיוף סימני זיהוי של רכב.

באותו מועד, בחניון של מלון מנדרין בצפון תל-אביב התפרץ הנאשם 1 לרכבה של גב' מאירה גל על-דרך ניפוץ שמשת הרכב וכניסה לתוכו, עם אחרים שהיו עימו, בכוונה לגנבו. הנאשם 1 פרק את מנגנון ההתנעה, חיבר לרכב מחשב רכב אחר והסיע את הרכב עד לרכב הסובארו בו הגיעו הוא והנאשם 2 למקום. בגין זאת הורשע הנאשם 1 בפריצה לרכב בכוונה לגנוב ובניסיון לגנוב את הרכב.

באותו מועד ובאותו מקום, התפרץ הנאשם 2 לרכבה של גב' יעל שגיא על-דרך ניפוץ שמשת הרכב וכניסה לתוכו, עם אחרים שהיו עימו, בכוונה לגנבו. הנאשם 2 פרק את מנגנון ההתנעה, חיבר לרכב מחשב רכב אחר והסיע את הרכב עד לרכב הסובארו בו הגיעו הוא והנאשם 1 למקום. בגין זאת הורשע הנאשם 2 בפריצה לרכב בכוונה לגנוב ובניסיון לגנוב את הרכב.

הניסיונות לגניבת שני כלי הרכב נכשלו כשהגיעו למקום שוטרים במדים, שהורו לנאשמים ולאחר שהיה איתם לעצור. הנאשמים התעלמו מההוראה ונכנסו לרכבם כשהנאשם 1 מתיישב במושב הנהג ומונע את פתיחתה של דלת הרכב על-ידי השוטרים, בהחזיקו בה בכוח. לבסוף הצליחו השוטרים לפתוח את הדלת והקצין הודיע לנאשם 1 שהוא עצור. הנאשם 1 הדף את השוטר והתניע את הרכב כדי להימלט מהמקום. שוטר נוסף הצליח לכבות את הרכב אך הנאשם 1 המשיך להיאבק בשוטרים ואף היכה את הקצין באגרוף בחזהו עד שהוכנע ונכבל.

באותה עת נאבק הנאשם 2 בשוטרים אחרים כשבידו מברג גדול עד שהוכנע ונכבל, ואילו האחר שהיה עם הנאשמים הצליח להמלט.

ברכב הסובארו החזיקו הנאשמים 29 (!) מחשבי רכב שהושגו בפשע כשפורקו מכלי רכב וכן מספר כלים לפריצות רכב.

הנאשם 1 נסיבות אישיות:

לנאשם 1 עבר פלילי מכביד ורלוונטי, הכולל כעשר הרשעות בעבירות ברכב, סחיטה, תקיפת שוטר ועוד. הנאשם ריצה מאסר בן שמונה חודשים שהוטל עליו בשנת 2008 ומאסר בן 17 חודשים שהוטל עליו בגין עבירות סמים בשנת 2000. עוד ריצה הנאשם שלוש פעמים מאסר בעבודות שירות.

הנאשם החל לבצע בצעירותו עבירות פליליות, אך הרשעתו האחרונה היא משנת 2008, בגין עבירות סחיטה ועוד שביצע באותה שנה.

הנאשם נשוי ואב לחמישה ילדים. לפי מוצגי ההגנה עבד הנאשם משנת 2008 במשרה חלקית במוסך, אם כי הנתונים לכאורה סותרים ללא הסבר:

במכתבו של המעסיק נטען כי הנאשם עובד ארבע שעות ביום, ואילו תלושי השכר שהוגשו מציינים שש שעות עבודה ביום [מוצגי ההגנה 1א' ו-1ב'].

פרטים מוגבלים אלו על הנאשם נודעו מפי ב"כ המלומד ומפי הנאשם עצמו, שכן הנאשם לא היה מעוניין בהכנת תסקיר בעניינו.

עוד יש לציין שהנאשם היה נתון כחמישה חודשים בתנאים מגבילים.

הנאשם 2 נסיבות אישיות:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>