מדינת ישראל נ' ורטוז'נסקי(עציר) ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
15553-03-13
15.9.2013
בפני :
יהודית אמסטרדם

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. סימון ורטוז'נסקי (עציר)
2. עומרי גורן (עציר)

גזר-דין

גזר דין

א.פתח דבר

1.נאשמים 1 ו-2 (להלן: "הנאשמים") הורשעו עפ"י הודאתם, במסגרת הסדר טיעון, בביצוע עבירות של שוד בנסיבות מחמירות – עבירות לפי סעיף 402(א) בנסיבות המנויות בסעיף 402(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין").

נאשם 1 הורשע בביצוע חמש עבירות של שוד בנסיבות מחמירות - נשוא אישומים 1-5, ונאשם 2 הורשע בביצוע שתי עבירות של שוד בנסיבות מחמירות – נשוא אישומים 4 ו-5.

2.עפ"י הנטען בכתב האישום המתוקן בשנית בו הודו הנאשמים, היה זה נאשם 1 שהגה את התכנית לשדוד סניפי בנק, והציע לחברו – ליאור גבאי (להלן: "ליאור") לבצע את המעשה בפועל.

במסגרת ההכנות למעשה השוד נשוא האישום הראשון, ערכו נאשם 1 וליאור סיורים רגליים ותצפיות על סניף בנק הבינלאומי ברחוב הגליל 2 בכרמיאל, ולאחר שהתברר להם כי לא ניצב שומר בכניסה לסניף הבנק, סיכמו השניים כי ליאור ייכנס לבנק כשהוא מוסווה בכובע גרב ומשקפי שמש, יציג פתק עליו נכתב כי מדובר בשוד, ייקח את כספי השוד ויתחלק בשלל השוד עם נאשם 1.

תכנית דומה הגה נאשם 1 לגבי סניף בנק הדואר ברחוב ארבע העונות 1 בעיר לוד (אישום שני), ולגבי סניף הבנק הבינלאומי ברח' צופית 40 בעיר רמלה (אישום שלישי), לאחר שהתברר לנאשמים שסניף הבנק שאותו רצו לשדוד בקריית מוצקין ואליו הגיעו עם ליאור - סגור לרגל שיפוצים, הם החליטו לשדוד את סניף בנק מזרחי טפחות בקריית ביאליק (אישום רביעי).

לפני השוד החמישי של סניף בנק מרכנתיל דיסקונט ברח' בן יהודה 23 בת"א, הצטיידו נאשם 1, נאשם 2 וליאור באקדח גז מדמיע, וליאור יצא בגפו לביצוע השוד בפועל ואיים על הפקידים באמצעות האקדח, בסופו של דבר ליאור נתפס לאחר מרדף בידי מאבטח שגרירות ארה"ב שרדף אחריו (אישום חמישי).

בפועל השוד בוצע ע"י ליאור בכל סניפי הבנקים שצוינו לעיל, והוא חלק את שללו (סכום כולל של 117,210 ₪) ביחד עם נאשם 1.

ב.הסדר הטיעון

3.ב"כ המאשימה הגיעה להסדר טיעון עם הנאשמים ובאות-כוחם, ולפיו, עתרו באי-כוח הצדדים במשותף לביהמ"ש להטיל על נאשם 1 עונש מאסר לתקופה בת 5.5 שנים, וכן מאסר על-תנאי, קנס ותשלום פיצוי, ועל נאשם 2 עונש מאסר לתקופה בת 4 שנים כולל הפעלת מאסר על-תנאי התלוי ועומד נגדו בת"פ 1430/09 של בימ"ש השלום באילת, וכן להטיל עליו מאסר על-תנאי, קנס בסך 2,000 ₪ ופיצוי בסך 4,000 ₪.

ג.עברו הפלילי של נאשם 2

4.לנאשם 1 אין כל עבר פלילי.

5.לנאשם 2 הרשעות בעבירות רכוש (שנת 2002): התפרצות, גניבה, הונאה בכרטיסי חיוב, זיוף ושימוש במסמך מזויף, ובגין עבירות אלו הוטל עליו עונש מאסר בן שנה, וכן מאסר ע"ת, וכן הוטל עליו צו מבחן לתקופה בת שנה מיום שחרורו ממאסר.

כמו-כן, הורשע נאשם 2 בביצוע עבירות של התפרצות, גניבה, גניבת כרטיס חיוב (שנת 2004), והוטל עליו מאסר בפועל לתקופה בת 18 חודשים כולל הפעלת המאסר על-תנאי, וכן הוטל עליו מאסר על-תנאי.

בנוסף, הורשע נאשם 2 בביצוע עבירות של התפרצות, גניבה, ניסיון לגניבת רכב, קשירת קשר לביצוע פשע ובריחה ממשמורת חוקית (שנת 2007), ונדון למאסר בפועל לתקופה בת 26 חודשים כולל הפעלת מאסר על-תנאי, וכן הוטל עליו מאסר על-תנאי.

בתאריך 8.2.2010 הורשע נאשם 2 בקשירת קשר לביצוע פשע, פריצה, התפרצות וגניבה, ובגינן נדון למאסר בפועל לתקופה בת 18 חודשים (כולל הפעלת מאסר על-תנאי), וכן הוטל עליו מאסר על-תנאי בן 12 חודשים שהינו חב-הפעלה בתיק דנן.

ד.טיעוני ב"כ המאשימה

6.ב"כ המאשימה עתרה לביהמ"ש לכבד את הסדר הטיעון בהדגישה כי מדובר בסדרת מעשי שוד שהתבצעו לאורכה של ישראל.

לדבריה, הנאשמים אמנם לא היו המבצעים בפועל, אלא אחר (ליאור) שנגדו הוגש כתב אישום בנפרד, אך שני הנאשמים היו הוגי הרעיון. לאחר ביצוע מעשי השוד הם נפגשו עם השותף שביצע בפועל את השוד, ועשו כן לצורך חלוקת השלל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>