חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' ויצמן

: | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו
2786-07-10
7.3.2011
בפני :
ישראל ויטלסון

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
ד"ר דניאל דוד ויצמן
הכרעת-דין

בפני

כב' הסגן נשיאה ישראל ויטלסון

הכרעת דין

נגד הנאשם הוגש כתב אישום מסוג ברירת משפט לפיו, ב- 28.1.10 נהג הנאשם ברכב ברחוב שבעת הכוכבים , בצומת הירידה לכביש 20 בהרצליה, בכביש המחולק לנתיבים שהיו בהם סימני חיצים המובילים לצומת. הנאשם עבר בין הנתיבים שלא לפי סימני החיצים שהיו מסומנים בנתיב נסיעתו בניגוד לתקנה 36(ד) לתקנות התעבורה תשכ"א – 1961.

  הנאשם כפר בהאשמה המיוחסת לו ונשמעו הראיות.

  מטעם התביעה העיד השוטר נאג'ם האדי. עדותו נשענה רובה ככולה על הדו"ח אשר הוא רשם ביום המקרה – ת/1. על פי עדותו ביום ובשעת האירוע , הוא עמד בתפקיד אכיפה ברחוב שבעת הכוכבים פניו לכיוון מערב. ממקום תצפיתו – במרחק של כ-15 מטר ממנו הוא הבחין ברכב הנאשם אשר נסע בנתיב הימני ביותר – הוא הנתיב אשר מחייב את הירידה לתוך נתיבי איילון, וממקום נסיעה בנתיב זה סטה הנאשם שמאלה, תוך שהוא חצה שטח הפרדה מסומן בבירור (תמרור ד-14) על פני הכביש. הנאשם "נדחף" לתוך הנתיב השמאלי, נתיב בו המשך הנסיעה הוא ישר למערב. בגין אופן הנהיגה המתואר בניגוד לתמרור על פני הכביש נרשם הדו"ח נגד הנאשם.  

תגובת הנאשם לאוזני השוטר במעמד רישום הדו"ח היתה :

"אני לא מבין מה עשיתי, עם כל זאת עדיין אתה יכול להתייחס בנימוס ולא לצעוק".

 בבית המשפט העיד הנאשם כי כל אותה העת הוא ביקש להגיע מרחובות לנתניה. הוא תעה בדרך, אשר על כן ניווט את מסלול נסיעתו לפי הוראות מכשיר ניווט (ג'י.פי.אס) שהיה מותקן ברכבו.

לפי עדותו הוא לא ראה כל חיצים בנתיבי הנסיעה בהם הוא נסע, אלא רק קווים המפרידים בין הנתיבים. הוא לא ראה ולא הבחין בכל עבירת תנועה שהוא ביצע.

לאחר ששמעתי את הצדדים, השתכנעתי כי לשוטר ממקום עמידתו במרחק של כ-15 מטרים ממקום האירוע, והיה בתפקיד פיקוח על הצומת, היה שדה ראיה טוב וברור לאשר התרחש בכביש אשר לפניו.

לפי עדותו של השוטר בתחילה הנאשם נהג בנתיב הימני הקיצוני ביותר, זה הנתיב אשר חייב את הנוהגים בו לרדת לכיוון נתיבי איילון לדרום. הנאשם חצה פעם אחר פעם את הנתיב המוביל לאיילון דרום באופן המתואר, עלה על אי תנועה מסומן בכביש כדי להמשיך בנסיעתו ישר לפנים לכיוון מערב.

הנאשם, אשר העיד על עצמו כי לא הבחין בכל חץ בנתיבי נסיעתו נשען (כנראה) רק על הסימון שבמכשיר הניווט שברכבו. בעשותו כן נכשל בביצוע העבירה המיוחסת לו בכתב האישום.

כאמור, השתכנעתי כי לשוטר ממקום תצפיתו היה שדה ראיה ברור ופתוח לרכב הנאשם, וממקומו הוא היה יכול להבחין בביצוע העבירה המתוארת.

סוף דבר, כאשר אני מזהיר את עצמי כי בעדות עד תביעה יחידי עסקינן, אני מרשיע את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.

  ניתנה היום, א' אדר ב תשע"א, 07 מרץ 2011, במעמד הצדדים.   ________________

ויטלסון ישראל- שופט, סגן הנשיאה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>