חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' וינר(עציר) ואח'

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום פתח תקווה
4597-01-10
7.1.2010
בפני :
ריבה שרון

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. אלכסנדר וינר (עציר)
2. מרק טוקפיס (עציר)
3. ריצרד מורזחנוב (עציר)

החלטה

החלטה

כנגד המשיבים הוגש כתב אישום המייחס להם שני אישומים: אישום ראשון בעבירות קשירת קשר לפשע, ניסיון התפרצות לבניין שאינו מגורים בצוותא היזק בזדון בצוותא, אישום 2 מייחס להם עבירות של קשר לפשע התפרצות לדירה לבניין שאינו מקום מגורים בצוותא היזק בזדון בצוותא ולגבי משיב 1, מיוחסת גם עבירה של החזקת סכין.

המשיבים מודים בקיומן של ראיות לכאורה.

ואולם- גורסים הם כי לא קמה עילת מעצר בעניינם ומשום כך מבקשים לשחררם ללא תנאי. לחילופין- עותרים הם לשחרור לחלופות הכוללות בין היתר מעצר בית כאשר כל אחד מהם הציע מפקחים וערבים שנשאו דברים בבית המשפט והשיבו לשאלותי.

בחנתי את טענות ב"כ המלומדים של הצדדים אשר טענו ברהיטות ואריכות, עיינתי בכתב האישום, בבקשה ובתיק החקירה. על יסוד אלה באתי לכלל מסקנה כי קיימת עילת מעצר ביחס לכל אחד ואחד מהנאשמים.

אכן, מדובר בעיקר בעבירות רכוש. ברם, מחומר החקירה עולה לכאורה כי המשיבים חברו יחדיו לנסוע את כל הדרך מעיר מגוריהם שדרות, ביום עבודה רגיל, באמצע השבוע, בשעת יום ובאור יום, ובמקום לנהוג כמנהג צעירים נורמטיביים הנוסעים "לעיר הגדולה", לטייל, וכו', בילו את זמנם במעשים פליליים. מעשה הפריצה אף היה מתוכנן מראש ראו את הודעת המשיב 1 מיום 3.1.10 שורות 5-8.

המשיבים אף "עשו סיבוב בשטח" עמ' 2 להודעה הנ"ל שורה 9 ואילך ועוד.

מעובדות כתב האישום עולה לכאורה כי נסיבות ביצוע העבירות היו כאלה כאשר המשיבים פעלו על פי תוכנית- כאשר אחד מהם (המשיב 1) ממתין לחבריו ברכב מילוט.

משניסיון פריצה נכשל, לא ויתרו המשיבים וחזרו וניסו לבצע את זממם בחנות אחרת. הפעם גם הצליחו ויצאו עם שלל.

אומנם אופן ביצוע העבירות, כפי שציין ב"כ אחד המשיבים, אינו מהמתוחכמים.

לא נעשה מעקף אזעקה משוכללת, לא נחפרו מנהרות.

המשיבים עשו שימוש באבנים.

מאידך- אותן נסיבות כמפורט בכתב האישום, בוצעו לכאורה באור יום, כאשר עוברי אורח ואזרחים תמימים מסתובבים באיזור, כאשר באחת החנויות אשר ניסיון הפריצה אליה נכשל (ראו אישום ראשון) מצויים עובדי החנות.

במעשים אלה, הפגינו המשיבים זלזול בוטה בביטחונם של בני אדם וכל שעניין אותם היה לחמוס את רכוש שאינו שלהם, גם במחיר של סיכון הזולת החף מפשע.

איני סבורה שיש מקום ליתן משקל רב, אם בכלל, לשווי הרכוש שנגנב בפועל מהחנות השנייה. לטעמי- שלל בשווי של 8,000 ₪ ונזק של 2,500 ₪ אינם זוטי דברים אך גם אם יבוא מי ויטען אחרת, הרי משהופנו מעשי המשיבים לחנויות תכשיטים הרי ברי כי רצונם היה לזכות בשלל בעל ערך. בה במידה שהצליחו לגנוב את הרכוש הנזכר בכתב האישום, יכול היה ליפול לידם שלל רב יותר ומה שנגנב הנו אותם פריטים שהיו אותה עת בחלון הראווה.

בנסיבות אלה די לטעמי כדי להקים עילת מעצר שעניינה מסוכנות.

בנוסף וביחס למשיבים 2,3 מתווסף עברם הפלילי המעיד כי אין עליהם את אימת הדין.

למשיב 2- עבר פלילי הכולל הרשעות בעבירות של ניסיון בחבלה של עבריין מזוין, אחזקת סכין למטרה לא כשרה, נהיגה בזמן פסילה,שבגינם נדון למאסר בפועל בגין 10 חודשים וזאת באמצע שנת 2007.

בנוסף- לחובתו של המשיב 2 הרשעה מחודש יוני 2009 , בגין צירוף של 3 תיקים שעניינם עבירות של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, נהיגה בזמן פסילה,תקיפת שוטר איומים והפרת הוראה חוקית.

אכן אין מדובר בעבירות רכוש, אך בהחלט ניתן ללמוד על מסוכנות מצדו של המשיב 2, לשלום הציבור כמו גם זלזול בדין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>