חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' ואנונו(עציר) ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
12209-12-09
8.11.2010
בפני :
גיליה רביד

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. אליהו ואנונו (עציר) – עניינו הסתים
2. מיכאל פורייב

הכרעת-דין,גזר-דין

הכרעת דין לגבי נאשם 2

על יסוד הודאת הנאשם, אני מרשיעה אותו בעבירה של ארגון משחק אסור, לפי סעיף 225 לחוק העונשין.

ניתנה והודעה היום א' כסלו תשע"א, 08/11/2010 במעמד הנוכחים.

גיליה רביד, שופטת

גזר דין לגבי נאשם 2

הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של ארגון משחק אסור, לפי סעיף 225 לחוק העונשין וזאת בגין אירוע מחודש פברואר 2008, במסגרתו ארגן משחקים אסורים בעת שעבד במועדון הימורים ברח' לה גרדיה בת"א.

לנאשם הרשעות קודמות כמפורט בת/1 בגין עבירות שונות שאינן מאותו תחום.

במסגרת הסדר טיעון בין הצדדים, עותרים הצדדים להטיל על הנאשם מאסר על תנאי וקנס.

ב"כ המאשימה ביקש כי הקנס יהיה משמעותי כפועל יוצא של טיב העבירה והצורך להרתיע מפני ביצועה ונימק את הסדר הטיעון בהודאת הנאשם, בחלוף הזמן שעבר ובעובדה שהרשעותיו אינן מאותו תחום.

הנאשם מצידו ביקש להתחשב בו לענין גובה הקנס ולא למצות עימו את הדין בהסבירו כי נקלע לביצוע העבירה עקב חובות כבדים והצורך להתפרנס, כאשר כיום הוא מנסה לשקם את עצמו ועובד בעבודה מסודרת.

לאחר שבחנתי את נסיבות המקרה וטיעוני הצדדים, הגעתי למסקנה לכבד באופן עקרוני את הסדר הטיעון המוצע. באשר לגובה הקנס, אקח מצד אחד בחשבון, את העובדה שמדובר בעבירות שמבוצעות בעיקרון לצורך השגת רווחים קלים ולכן לרכיב הקנס קיימת משמעות עונשית, ומצד שני, אתחשב גם בניסותיו האישיות של הנאשם, כפי שפורט על ידו.

סיכומו של דבר, אני מטילה על הנאשם את העונשים הבאים:

1.מאסר על תנאי למשך 7 חודשים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור את העבירה בה הורשע, במשך 3 שנים מהיום.

2.הנאשם ישלם קנס בסך 2,000 ₪ או 60 ימי מאסר תמורתו.

הקנס ישולם ב- 5 תשלומים חודשיים שווים, כשהראשון בהם ביום 1/12/2010.

אי עמידה באחד התשלומים תביא לפרעון מיידי של הקנס כולו.

כספים שנתפסו כמוצג בתיק זה יחולטו.

זכות ערעור תוך 45 יום.

ניתנה והודעה היום א' כסלו תשע"א, 08/11/2010 במעמד הנוכחים.

גיליה רביד, שופטת

הוקלד על ידי: לילי שוורץ התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>