חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' הייב(עציר)

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום נצרת
27155-01-11
13.9.2011
בפני :
דורון פורת

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
תמיר הייב (עציר)
החלטה,גזר-דין

החלטה

אני מורה על תיקון כתב האישום ועל תיקון הכרעת הדין בהתאם לכתב האישום המתוקן.

ניתנה והודעה היום י"ד אלול תשע"א, 13/09/2011 במעמד הנוכחים.

דורון פורת, שופט

גזר דין

הנאשם הורשע, במסגרת הסדר טיעון, בעבירות אשר יוחסו בכתב האישום: עבירה של סחר בסם מסוכן (שני מקרים), עבירה לפי סעיף 13 וסעיף 19 א' לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש), התשל"ג - 1973 (להלן:"פקודת הסמים"); החזקת סמים שלא לצריכה עצמית (4 מקרים), עבירה לפי סעיף 7 (א)+(ג) רישא לפקודת הסמים; אספקת סם מסוכן, עבירה לפי סעיף 13 וסעיף 19 א' לפקודת הסמים.

האישומים פורטו בהרחבה בכתב האישום הכולל 4 אישומים שונים. להלן תמצית האישומים:

אישום ראשון: ביום 24.9.10 סחר הנאשם בסם מסוכן מסוג קנבוס תמורת 200 ש"ח.

אישום שני: ביום 26.9.10 סחר הנאשם בסם מסוכן מסוג קנבוס במשקל של 33.46 גרם תמורת 300 ש"ח.

אישום שלישי: בראשית חודש נובמבר 2010, החזיק הנאשם סם מסוכן מסוג מריחואנה בכמות שאינה ידועה למאשימה וסיפק לאדם אחר פרח של סם מסוג מריחואנה ללא תמורה.

אישום רביעי: הנאשם החזיק בסם מסוכן מסוג קנבוס במשקל של 67.78 גרם שלא לצריכה עצמית, כשהוא מחולק ב- 5 שקיות נייר.

הצדדים הגיעו ביניהם להסדר טיעון, אשר במסגרתו התביעה עתרה למאסר בפועל של 16 חודשים מאסר על תנאי קנס ופסילה בעוד הסנגור עתר לעונש של 10 חודשי מאסר בפועל ועונשים נלווים.

טיעונים לעונש מטעם התביעה:

התביעה הדגישה את חומרת העבירות שבהן הורשע הנאשם, 3 אישומים של סחר, אספקת סם

ואישום אחד של החזקת סם שלא לצריכה עצמית.

התביעה עתרה להטלת עונש מאסר של 16 חודשים וענישה נלווית של מאסר על תנאי, קנס ופסילה.

התביעה הפנתה לאמור בתסקיר שירות המבחן, לפיו אין המלצה טיפולית בעניינו, בשל אי לקיחת אחריות על מעשיו. התביעה ציינה את עברו הפלילי של הנאשם.

טיעונים לעונש מטעם ההגנה:

הנאשם הודה וחסך מזמנו של הצבור.

הסנגור עתר להטלת עונש של 10 חודשים בניכוי ימי מעצרו.

הסנגור ביקש להתחשב בנסיבותיו האישיות של הנאשם כפי שפורטו בתסקיר שירות המבחן והפנה את בית המשפט למצבו הרפואי. לנאשם עבר פלילי, אולם אין לחובתו הרשעות בעבירות סמים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>