מדינת ישראל נ' דבח(עציר)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום אילת
29836-09-10
21.9.2010
בפני :
אלון רום

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
דוד דבח (עציר)
החלטה

החלטה

בפניי בקשה למאסרו עד תום ההליכים של המשיב. מיוחסת למשיב עבירה של התפרצות למגורים וגניבה, אירוע מיום 12.09.2010. כאשר על פי כתב האישום שצורף לבקשה התפרץ הנאשם לדירה נעולה והתחיל לבצע גניבה. הוא גנב מהדירה מחשב נייד שעלותו 4,250 ₪, מטען למחשב, וחפצים נוספים כמתואר בכתב האישום.

הבקשה לעצור את המשיב עד לסיום ההליכים המשפטיים נגדו נסמכת בראיות אשר הסנגור מאשר כי קיימות בתיק זה. כמו כן מוסכם כי קיימת עילת מעצר.

עתירת הסנגור היא כי יינתן תסקיר מעצר בעניינו של מרשו בכדי לבחון שימוש בחלופת מעצר.

עולה כי למשיב עבר פלילי מכביד בעבירות שונות, הוא ביצע בעברו עבירות רכוש רבות, לרבות בריחה ממאסר ובריחה ממשמורת חוקית, שבל"ר, פריצה לרכב, הונאה בכרטיס חיוב, שימוש בסך שלא לצריכה עצמית, החזקת סכין, והוא ריצה עונשי מאסר שמסתכמים כדי 4 שנים ו- 9 חודשים.

עוד עולה כי כנגד המשיב קיים מאסר מותנה שהוטל עליו בתיק פ 1167/08 של בית משפט שלום באשדוד ביום 08.02.2010, כאשר באותו התיק הנאשם סיים את ריצוי עונשו רק ביום 03.08.2010.

בנסיבות תיק זה, כאשר הנאשם רק שוחרר מבית הסוהר ביום 03.08.2010 ולכאורה ביצע עבירת התפרצות כחודש לאחר מכן, נראה כי אין לתת בו אמון ומתוך כך לא מצאתי להורות על קבלת תסקיר בעניינו.

ריבוי העבירות אותן ריצה הנאשם, עונשי המאסר, המאסר המותנה, וחומרת ביצוע עבירת ההתפרצות, יש בהן בכדי ללמד בנסיבות תיק זה כי נשקפת סכנה של ממש ממשיב זה לבטחון רכושו של הציבור. עולה כי המשיב חוזר פעם אחר פעם ומבצע עבירות.

כאשר מדובר בעבירת התפרצות לדירה, הרי שהסכנה בחדירה לתחום הפרט של אחר הינה באפשרות מפגש בין הקורבן למבצע אשר עלולה להביא לסיטואציה אלימה ויש בנסיבות אלה נימוק נוסף המלמד על מסוכנותו של משיב זה שבפניי.

אשר על כן, לאחר שבחנתי את נסיבות תיק זה, אני מורה על מעצרו עד תום ההליכים של המשיב.

ניתנה והודעה היום י"ג תשרי תשע"א, 21/09/2010 במעמד הנוכחים.

אלון רום, שופט

הוקלד על ידי: שני פרידמן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>