חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' דבוש

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום אשדוד
16577-12-10
12.12.2010
בפני :
אלון אינפלד

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
רפאל דבוש
החלטה

החלטה

המשיב הואשם בעבירות רכוש ולאחר שנקבעו איזונים שונים ביחס למעצרו, שוחרר בתנאי חלופה מסוימים שנקבעו ביום 23/8/10.

ב-1 בספטמבר הובא לפני המשיב לאחר שהפר תנאי שחרור. נקבע כי יחולטו מתוך הערבות שלו סכום של 5,000 ₪. וכן הותנה שחרורו מחדש לתנאי מעצר בית בהפקדה של 6,000 ₪.

המשיב לא הצליח לעמוד בתנאים אלה, ונקבעו דיונים בעניין זה מפעם לפעם. בין היתר,נקבע כי החילוט שהוחלט עליו ביום 01/09/10 ישולם בתשלומים ולא יהווה תנאי לקבלת הפקדה חדשה. וכן, נקבע כי הפקדה תעמוד על 2,500 ₪ בלבד. מתוכם 1,500 ₪ בלבד יהוו תנאי לשחרור.

עתה מובא המשיב בפי לאחר ששוב הפר את תנאי השחרור וברח מהבית. זאת, למרות האזהרות הקודמות ולמרות ההפקדות הנוספות וחילוט הערבויות. הפעם אין מדובר בעישון סיגריה מחוץ לבית, כפי שהיה בפעם הקודמת, אלא ביציאה ארוכה ומשמעותית של מספר שעות. כאשר זיהה אותו שוטר, הוא החלט להימלט ממנו ובכך ביצע לכאורה עבירה של הכשלת שוטר במילוי תפקידו.

נראה כי ההקלה בתנאי השחרור וההתחשבות במצבו הכלכלי של המשיב, הביאו אותו למסקנה כי ניתן לשוב ולהתל בבית המשפט ולהפר את תנאי השחרור.

בנסיבות אלה, אין מקום לשוב ולשקול חלופת מעצר עד אשר לא ישולם סכום החילוט בגין ההפרה הקודמת.

לאחר מכן, יהיה מקום לשוב ולשקול את השאלה אם יש מקום לשחרר שנית, אם יש בכלל חלופה מתאימה לנסיבות אלה ומהו סכום ההפקדה החדשה שיש להפקיד.

מכל מקום, בנוסף לחילוט הקודם, אני מורה על חילוט סכום של 2,000 ₪ בגין ההפרה הנוכחית, מתוכם הופקדו כבר, אם איני טועה, 1,500 ₪.

מכל מקום עם סיום תשלום סכומי החילוט, יודיע הסנגור כי הסכום שולם. ולאחר שהמשיב, כך יוכיח את רצינותו ואת כוונתו לשמור על תנאי חלופה בעתיד, יישקלו תנאי החלופה כאמור.

בשלב זה, המשיב עצור עד תום ההליכים.

ניתנה והודעה היום ה' טבת תשע"א, 12/12/2010 במעמד הנוכחים.

אלון אינפלד, שופט

קלדנית:אוראל התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>