פ"ל
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה
|
2800-10-10
21/10/2010
|
בפני השופט:
אינאס סלאמה
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
סעיד גראד (אסיר)
|
הכרעת-דין,גזר-דין |
הכרעת דין
אני מרשיע את הנאשם בעבירות שלפי כתב האישום.
ניתנה והודעה היום י"ג חשון תשע"א, 21/10/2010 במעמד הנוכחים.
אינאס סלאמה, סגן נשיא
גזר דין
מדובר בכתב אישום הנוגע לשלושה מקרים של נהיגה מבלי שהנאשם הוציא מעולם רישיון נהיגה וכשבאישום הראשון אף יוחסה לנאשם עבירה של נהיגה בזמן פסילה.
מסתבר שהנאשם גם נפסל מלנהוג בעקבות הרשעות בתחום הסמים, עובדה שיש בה להוסיף משנה חומרה לנסיבות המקרה כאן ובכלל.
זאת ועוד, באישום הראשון נהג הנאשם ברכב שהורד מנהלית ונאסר השימוש בו למשך 30 יום וגם בכך יש כדי להוסיף מימד של חומרה.
לאחר שאיזנתי בין כל השיקולים, הטיעונים והנסיבות, אני גוזר את דינו כדלקן:
אני דן את הנאשם למאסר בפועל למשך 6 חודשים, שיחושבו מיום תחילת מאסרו – 5.10.10.
אני דן את הנאשם למאסר על תנאי לתקופה של 18 חודשים. הנאשם לא ישא בעונש זה אלא אם
בתוך תקופה של 3 שנים מיום שחרורו ממאסר יעבור את אחת העבירות שלהלן ויורשע בגינה.
ואלה העבירות: עבירה של נהיגה בעת פסילה לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה (נוסח חדש) תשכ"א - 1961 (להלן: "פקודת התעבורה"), או עבירה של נהיגה בעת שכרות לפי סעיף 62(3) לפקודת התעבורה או עבירה של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים בניגוד לתקנה 26 (2) לתקנות התעבורה, תשכ"א - 1961 (להלן: "תקנות התעבורה") או נהיגה ללא רישיון נהיגה.
אני דן את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,500 ש"ח או 20 ימי מאסר.
אני פוסל את הנאשם מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 שנים בפועל. תקופה אשר מצטברת לכל פסילה אחרת שתלויה ועומדת נגד הנאשם.
הקנס ישולם עד ליום 30.6.11.
אם תשלום אחד לא ייפרע במועדו, יעמוד כל הקנס לפרעון מיידי.
ב"כ הנאשם הונחה לגשת למזכירות לקבל שוברי תשלום.
מודעת זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום י"ג חשון תשע"א, 21/10/2010 במעמד הנוכחים.
אינאס סלאמה, סגן נשיא