- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' גנאח ואח'
|
ת"פ בית משפט השלום ראשון לציון |
4870-02-11
5.2.2013 |
|
בפני : אברהם הימן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. .חן גנאח 2. .ספיר כדיר |
| גזר-דין | |
גזר דין
עניינו של כתב האישום שלפני מתחיל במעשה שטות של הנאשם. הנאשם נהג ברכב בעודו בפסילה ושהוא תחת השפעת אלכוהול. משנעצר על ידי שוטרים החלה כל המהומה כפי המפורט בכתב האישום אשר תוצאותיה העמדת שני הנאשמים לדין, בעל ואישה.
הנחת המוצא בגזר דין זה היא שהנאשם הפנים חומרת מעשיו ולמד לקחו מהמקרה. עוד אני זוקף לזכותם של הנאשמים שהודו בעבירות על פי כתב האישום המתוקן, חסכו מזמן שיפוטי יקר ויש בסיס לקביעה שהנאשמים לרבות ובמיוחד הנאשם למדו לקחם. הסדר הטיעון שהוצג בפני ביסודו הוא סביר וראוי. באשר לנקודות המחלוקות שבין הצדדים, דהיינו, גובה הקנס, מס' שעות השל"צ לנאשמת ותקופת הפסילה בפועל מלקבל ולהחזיק רשיון נהיגה, הרי שבמקרה חריג זה לנוכח טיעוני ב"כ הנאשמים שמדובר במשפחה צעירה שבראשית דרכה מצאתי כאמור באופן חריג להתחשב ולהקל בדין.
אלה העונשים שאני גוזר על הנאשמים:
נאשם 1 :
אני מורה על הפעלת המאסר המותנה לתקופה של 4 חודשים כפי שהושת על הנאשם בת.פ. 5252/07 של בית משפט זה על פי גזר דין מיום 30.10.08.
בגין העבירות בהן הורשע כאן אני משית על הנאשם עונש של חודשיים מאסר.
שני עונשי המאסר הללו ירוצו במצטבר באופן שתקופת המאסר הכוללת היא למשך 6 חודשים.
עונש המאסר כאמור ירוצה בעבודות שירות כפי חוות דעת הממונה על עבודות השירות בשב"ס אשר עותק ממנה מצוי בידי הנאשם ויודע פרטיה לרבות מועד תחילת העבודות – 13.3.13.
5 חודשי מאסר על תנאי והתנאי שמשך 3 שנים מהיום לא יעבור הנאשם עבירה נגד שוטרים.
3 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שבמשך 3 שנים מהיום לא יעבור עבירה של התנגדות למעצר חוקי, נהיגה בזמן פסילה, נהיגה תחת השפעת אלכוהול ושיבוש מהלכי משפט.
אני פוסל הנאשם מלקבל ולהחזיק רשיון נהיגה בפועל למשך 6 חודשים.
הובהר לנאשם כי ככל שלא יפקיד רשיון הנהיגה שלו לא תחל הפסילה. אם אין בידו רשיון נהיגה תקף עליו להצהיר על כך כמחוייב בתקנות.
אני פוסל הנאשם מלקבל ולהחזיק רשיון נהיגה פסילה על תנאי, והתנאי הוא שאם יעבור עבירה של נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת אלכוהול כמו גם נהיגה בזמן פסילה יפסל רשיונו למשך שנתיים ימים.
קנס בסך 500 ₪ או שבוע מאסר, הקנס ישולם בשני תשלומים שווים, חודשיים ורצופים שהראשון בהם יהיה ביום 5.8.13.
באשר לנאשמת:
אני מקבל המלצת שירות המבחן בענין שעות השל"צ ואינני מחייב בענין שעות השל"צ מעבר לאשר נקבע בתוכנית השל"צ – דהיינו 140 שעות של"צ.
הסברתי לנאשמת בלשון פשוטה משמעות השל"צ, הבינה והסכימה.
5 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שלמשך 3 שנים מהיום לא תעבור עבירה נגד שוטרים.
הואיל וגזרתי על הנאשם עונש של קנס מדובר במשפחה אחת ואינני גוזר קנס על הנאשמת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
