מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' גלאם(אסיר) - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' גלאם(אסיר)

תאריך פרסום : 19/07/2011 | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום ראשון לציון
5295-12-10
19/07/2011
בפני השופט:
ארז יקואל

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
פנחס גלאם (אסיר) ע"י ב"כ עו"ד מימון
גזר-דין

גזר – דין

1. הנאשם הורשע, כהודייתו, בעבירות של מסחר בצוותא חדא לפי סעיף 13 לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש), התשל"ג -1973 (להלן: "הפקודה"), בצירוף לסעיף 29 (א) לחוק העונשין התשל"ז- 1977 – בשלושה מופעים.

2.הנאשם יליד 1984 ואין בעברו רישום פלילי.

3.כתב האישום המתוקן כולל שלושה אישומים.

מעובדות האישום הראשון עולה כי ביום 14.9.10 פגש סוכן משטרתי סמוי בנאשם במסעדה בעיר נתניה (להלן: "הסוכן" ו-"המקום" בהתאמה).

בהמשך, הציע הנאשם לסוכן לקנות סמים מסוכנים מסוג חשיש וסוכם כי ימכור לו "פלטת חשיש" בסכום של 2,800 ₪.

מאוחר יותר חזר הסוכן למקום, הנאשם שאלו אם הביא עימו כסף והסוכן השיב בחיוב.

מיד ובסמוך, הגיע למקום אביו של הנאשם - מר שמואל גלאם - הנאשם בעבירות דומות במסגרת שני אישומים בפ' 5331-12-10 שגזר דינו אף הוא קבוע לשימוע להיום (להלן:"שמואל"), קרא לסוכן, ואמר לו ש"זה" מתחת לסחבה שהונחה בסמוך. אף הנאשם שאל את הסוכן אם ראה את "זה". הסוכן ניגש לסחבה, הרימה, הבחין בסם מסוכן מסוג חשיש במשקל 88.60 גרם נטו ושילם לנאשם סכום של 2,800 ₪.

מכאן הובהר כי הנאשם סחר בסם מסוכן בצוותא חדא עם שמואל.

מעובדות האישום השני, עולה כי ביום 6.10.10 באותו המקום, שאל הנאשם את הסוכן האם הוא צריך "כיף". השניים התווכחו אודות מחיר העסקה ולבסוף אמר הנאשם לסוכן כי יחזור עם כסף ואז ישובו וידברו.

מאוחר יותר, חזר הסוכן למקום וישב ביחד עם הנאשם. אז הגיע שמואל למקום והשליך מתחת לקרטון שהיה מונח ליד שלט סם מסוכן מסוג חשיש במשקל של 95 גרם נטו. הסוכן העביר לנאשם סכום של 2,950 ₪ בתמורה והנאשם הפנה אותו אל מיקום הסם המסוכן שנלקח על ידי הסוכן.

גם כאן הובהר כי הנאשם סחר בסם מסוכן בצוותא חדא עם שמואל.

מעובדות האישום השלישי, עולה כי ביום 12.10.10 באותו המקום, פגש הסוכן בנאשם והשניים החלו לשוחח אודות מחירי סמים וסיכמו כי הסוכן יצטייד בכסף והם יוסיפו וישוחחו על מחירי סמים כשיחזור. בהמשך, סוכמה עם הנאשם תמורת עסקת סם מסוכן בסכום של 2,950 ₪ ובסמוך העביר הסוכן לנאשם סכום זה ויצא את המקום לאחר שהתבקש לכך.

כאשר הגיע שמואל למקום, פנה הנאשם אל הסוכן ואמר לו לקחת את "זה" וללכת מהמקום. בהמשך, גם שמואל אמר לסוכן לקחת את "זה" ומסר לו מיקום מדויק ליד קרטון ומאחורי שלט.

הסוכן ניגש למיקום כפי שאוזכר והוציא מתחת לקרטון סם מסוכן מסוג חשיש במשקל של 94.77 גרם נטו.

גם כאן הובהר כי הנאשם סחר בסם מסוכן בצוותא חדא עם שמואל.

3.הודיית הנאשם ניתנה במסגרת הסדר דיוני, לפיו תוקן כתב האישום והנאשם נשלח לקבלת תסקיר מאת שירות המבחן לעניין העונש. המאשימה הצהירה כי אינה מחויבת להמלצות שירות המבחן אך הגבילה עתירתה העונשית ל-36 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי, קנס ופסילת רישיון נהיגה, בעוד הסנגור לא כבל טיעוניו.

4.בפתחו של תסקיר שירות המבחן כפי שהוגש, תואר רקע חייו של הנאשם, שלא ארחיב בעניין מחמת צנעת הפרט. רק אציין נסיבות משפחתיות וחברתיות מורכבות ומכשילות, גם על רקע אורח חיים התמכרותי ועברייני שניהל שמואל ומצבה הבריאותי של אימו.

שירות המבחן התרשם כי התמכרות שמואל לסמים מסוכנים חידדה בעבור הנאשם את הצורך להימנע משימוש בהם, כשמצוין כי לדברי הנאשם הוא אינו מכור לסמים מסוכנים ואף לא עשה בהם שימוש מזדמן.

הנאשם תיאר כיצד נקלע לחובות כבדים שמקורם בהימורים ובהלוואה שנטל לרכישת רכב, דבר שהיווה זרז לביצוע העבירות נשוא כתב האישום. הנאשם הוסיף וטען כי הסוכן פנה אליו פעם אחר פעם על מנת שישיג בעבורו סמים מסוכנים בתמורה לרווח כספי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ