חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' גולן

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום ראשון לציון
38852-06-10
8.7.2010
בפני :
שרית זמיר

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
אלעד גולן
החלטה

החלטה

בעניינו של המשיב הוגש תסקיר מעצר ארוך ומפורט הסוקר את הרקע המשפחתי, את עברו של הקטין עצמו, את הסתבכויותיו בפלילים, את הקשר עם שירות המבחן, מצבו הנוכחי וחלופות מעצר שהוצעו.

שירות המבחן פוסל חלופות מעצר שהוצעו ע"י הקטין ואמו ונמצאו כלא מתאימות מטעמים שונים, לרבות קשיים בתקשורת בין האם למשיב והעובדה כי עד היום בני המשפחה לא הצליחו להציב בפני המשיב גבול ברור ולמנוע המשך התדרדרותו.

שירות המבחן סבור כי בנסיבותיו של המשיב יש קושי לבוא בהמלצות באשר לחלופות מעצר ראויות אשר מסוגלות לאיין את מסוכנותו של המשיב למעט יציאה לחלופת מעצר חוץ ביתית.

שירות המבחן מציין בתסקיר כי המשיב ביטא התנגדות ליציאה לחלופת מעצר חוץ ביתית ולפיכך המליצו לדחות את הדיון בעניינו בשבועיים נוספים, במהלכם תיבדק בשנית עמדתו של המשיב ויוכל הוא לצאת לראיונות במסגרות שייקבעו על ידי שירות המבחן כחלופות מעצר חוץ ביתיות.

ב"כ המשיב מבקשת כי בית המשפט ייעתר לבקשה לדחיית הדיון ולצד זאת עותרת היא כי כבר בעת הזו אורה על שחרורו של המשיב לחלופת מעצר בביתו ובפיקוח אמו וסבתו – אם האם.

לדבריה השניים נערכו לצורך השבועיים הקרובים מבחינת מקומות העבודה ויוכלו לשמש כחלופה ראויה בתקופת הביניים.

ב"כ המבקשת מתנגד לשחרורו של המשיב ולו לתקופת הביניים. לדבריו ספק אם המשיב ראוי לחלופה כלשהי בכלל ולרבות חלופה חוץ ביתית ובוודאי שלא ניתן להורות כבר בשלב זה על שחרורו כאשר המשך ההליך בתיק לא ברור כלל ועיקר.

במהלך הדיון טענה ב"כ המשיב כי מהמועד בו נערכה הפגישה עם שירות המבחן ועד היום שינה המשיב גישתו וכעת מעוניין הוא כי תיבחן אפשרות שילובו בקהילה חוץ ביתית.

ביקשתי לשמוע את הקטין ואף הוא הביע באזניי רצון לבחון שילובו בחלופה חוץ ביתית.

שמעתי טיעוני ב"כ הצדדים ועיינתי בתסקיר המעצר שהוגש בעניינו של המשיב וסבורני כי מכלול הנתונים שהובאו בפניי מצביע על כך כי החלופה הראויה בעניינו של המשיב הינה חלופה חוץ ביתית אשר יהיה בה כדי לאיין את המסוכנות הנשקפת מפניו.

כבר בדיון הקודם התרשמתי כי ביתו של המשיב אינו יכול לשמש חלופה ראויה עבורו, וכי מדובר במקום שעד היום לא הצליח למנוע את התדרדרותו של המשיב אשר אף החמירה ביותר בעת האחרונה. התרשמותי זו מתחזקת נוכח המפורט בתסקיר המעצר, דברים עליהם לא אחזור מפאת צנעת הפרט.

אינני סבורה כי בתקופת הביניים יש להורות על שחרורו של המשיב, מה גם שכלל לא ברור כיצד יסתיים בסופו של דבר ההליך שבפניי, מדובר בשלב ראשוני בלבד בו מבקש שירות המבחן לבחון אפשרות שילובו בחלופה חוץ ביתית כאשר הפרטים אינם ידועים כמו גם לא ברורה עד תומה המוטיבציה של המשיב לשתף פעולה עם הליך שכזה והתאמתו למסגרת שכזו.

סבורני כי יש להמתין לתסקיר מעצר מגובש ולמסקנות סופיות של שירות המבחן.

אשר על כן, אני דוחה את המשך הדיון בעניינו של המשיב ליום 22.7.10 שעה 08:30 לצורך קבלת תסקיר משלים.

אני מורה על כלא אופק להוציא את המשיב בליווי צוות שב"ס לראיון שייקבע בעניינו ע"י שירות המבחן ובכפוף לקבלת הודעה מוקדמת מקצינת המבחן המטפלת למנהל הכלא 48 שעות לפחות קודם לכן באשר למועד הראיון.

המזכירות תשלח עותק החלטתי לשירות המבחן לנוער המתבקש להגיש תסקיר מעצר משלים עד מועד הדיון הנדחה.

נוכח שביתת המזכירות תדאג ב"כ המשיב להעביר העתק ההחלטה לשירות המבחן לנוער ולוודא קבלתה שם.

ניתנה והודעה היום כ"ו תמוז תש"ע, 08/07/2010 במעמד הנוכחים.

שרית זמיר, שופטת

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>