מדינת ישראל נ' בצלאל
|
מ"י בית משפט השלום ירושלים |
29060-05-10
17.5.2010 |
|
בפני : ארנון דראל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: שמואל ניסן בצלאל |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה להורות על מעצרו של המשיב לצרכי חקירה למשך 7 ימים. העבירות המיוחסות למשיב הן תקיפת שוטר ושיבוש הליכי משפט כאשר פרטי העבירה המתוארים בבקשה הם כי המשיב תקף שוטרים, חטף גופה שלגביה החלה חקירה משטרתית והחביא אותה.
עוד בעת שנציג המבקשת סיים את דבריו ובטרם החקירה הנגדית מצאתי לנכון להעלות מספר שאלות שהתעוררו אגב עיון בחומר שהוגש. שאלות אלה נגעו לפרק הזמן שחלף מהמועד שבו אירע המקרה ועמדו בפני המשטרה הנתונים שעמדו כמפורט בחומר החקירה ועד למועד המעצר. לבקשתי פירט בכתב במסמך שסומן יב' נציג המבקשת את הסיבה לכך שדווקא בעת הזו נעצר המשיב ולעניין זה עוד אתייחס בהמשך.
באשר לשאלת זכאות המבקשת לעתור למעצרו של המשיב יש לבחון קיומו של חשד סביר ועילה למעצר. בכל הנוגע לחשד הסביר מצאתי כי חשד כזה הונח והוא נובע מהמסמך שסומן ב'; המסמך שסומן ג'; וכן ממסמך ו' כאשר משווים אותו למסמך ז' כמפורט בתשובות נציג המבקשת.
מכאן לעילת המעצר – בכל הנוגע לעילת המסוכנות – אף שבנסיבות אחרות יתכן ויכולה הייתה להישמע טענה בעניין זה מצד המבקשת הרי שנוכח חלוף הזמן והנסיבות שהביאו להחלטה לעצור את המשיב כמפורט במסמך יב' קשה לקבל טענה כי מתקיימת מסוכנות במקרה זה.
עילת המעצר האחרת שהועלתה נוגעת לחשש השיבוש. עיון ברשימת הפעולות שהמבקשת ציינה יכול היה בנסיבות אחרות להצביע על חשש ממשי לשיבוש גם אם אניח כי חלק מהפעולות צמח רק בעקבות המעצר, הנחה שאינה ברורה מאליה, ואולם גם כאן חלוף הזמן מקשה ומקהה את חשש השיבוש. בהקשר זה אציין כי נתתי דעתי גם לאפשרות שבמהלך חקירת המשיב נחשפו בפניו פרטים כאלה או אחרים ואולם איני סבור כי חשש זה הוא כה גבוה עד שיש בו כדי להצדיק מעצר למשך פרק זמן ארוך כמו זה המבוקש.
מכאן, שגם אם אניח כי מתקיים חשש מסוים לשיבוש חלק מפעולות החקירה הרי שבהינתן פרק הזמן הרב שחלף מבלי שננקטה כל פעולה; וקלותו היחסית של אותו חשש – באיזון שיש בין צרכי החקירה לבין הפגיעה בחירותו של המשיב בערבו של חג השבועות יש לבכר את חירותו על פני החשש מפגיעה בחקירה וניתן להסתפק בהארכת מעצרו למשך פרק זמן קצר שיאפשר ביצוען של חלק מהפעולות שלגביהן חשש השיבוש הוא ממשי יותר אף אם הדבר מצריך מאמץ מיוחד בשעות הקרובות. בהינתן כי עיתוי המעצר נקבע על ידי המבקשת משיקוליה שלה לא המשיב הוא זה שצריך להיפגע מההחלטה לעצרו דווקא אתמול בשעת לילה כאשר ידוע כי החג והשבת נמצאים בפתח.
בנסיבות אלה מצאתי שלא להורות על הארכת מעצרו של המשיב אלא לפרק זמן קצר בהרבה מזה המבוקש – עד למחר, 18.5.10, בשעה 13:00. יובהר כי אני ער לכך שפרק זמן זה אינו מספיק לביצוע הפעולות שצוינו אך מצאתי לנכון להסתפק בפרק זמן קצר זה כדי לאפשר ביצוע של אותו חלק שלגביו חשש השיבוש הוא ממשי – לפי בחירתה של המשטרה.
ניתנה והודעה היום ד' סיון תש"ע, 17/05/2010 במעמד הנוכחים.
ארנון דראל, שופט
הוקלד על ידי: נקי סיון התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|