- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' בנשטריט(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום רחובות |
18885-11-09
19.11.2009 |
|
בפני : נילי קוצר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: יצחק בנשטריט (עציר) |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לעיון חוזר בהחלטת שחרור ממעצר של מותב זה מ- 8.7.09 בה הוגשה בקשה לעצור את המשיב עד תום ההליכים. בשעתו נתנה החלטה המורה על שחרור המשיב לחלופת מעצר במושב כלנית בבית המפקח מרדכי עטון, כאשר המדובר במקום המרוחק מרחק ניכר מהעיר רחובות מקום מגורי המתלוננת אשתו, אשר כתב האישום בבקשה המקורית ייחס למשיב עבירות של איומים כלפיה.
ב- 18.10.09 דחה בית המשפט בקשת המשיב לעבור להתגורר בעיר רחובות בקובעו כי אין בכך כדי לאיין את מסוכנותו למתלוננת, והריני מפנה להחלטה הנ"ל על נימוקיה המדברת בעד עצמה.
עתה הוגש כתב אישום נוסף, בו מיוחסות למשיב הפרות של מעצר הבית באופן בו הגיע לעיר רחובות בלא היתר ובלא פיקוח המפקח מר עטון.
ב"כ המשיב מסכימה לקיומן של ראיות לכאורה ואף אינה עותרת, מטבע הדברים, להמשך פיקוחו של מר עטון הנ"ל אשר לא הודיע למשטרה על הפרה כלשהי של המשיב.
בקשתה של ב"כ המשיב, הינה למעצר בית מלא אצל אימו של המשיב החולה במחלה קשה, מחלת הסרטן, בגינה אף היית המאושפזת בבית חולים כאשר המשיב יהא אזוק באיזוק אלקטרוני.
אין לי אלא להתפלא על הצעה זו שבפי ב"כ המשיב:
לא זו בלבד שהמשיב הפר את מעצר הבית המלא, ולא זו בלבד שהגיע למקום מגורי המתלוננת למרות ולאחר שבקשה נוספת שלו לשינוי מקום מעצר הבית נדחתה אלא שכ"פרס" על מעשיו אלה מבקשת ב"כ המשיב כי מקום מעצר הבית יהא המקום אשר סורב כבר מספר פעמים ע"י בית המשפט בהחלטות מנומקות.
דהיינו, כפועל יוצא מהפרות המשיב נתבקש בית המשפט להיטיב עימו ולא להחמיר עימו.
אין צורך לומר כי לא ייעשה כזאת!
יתרה מכך, מעיון בהודאת המשיב עולה כי אין מדובר בהפרות בעלמא ובביקור אצל אימו החולה, או בדאגה לביתו אלא אף ביציאה לחתונה ב- 10.11.09.
כאשר נשאל המשיב האם לא ברור לו שמדובר בהפרה של מעצר הבית הוא עונה " אבל אין לי ברירה. זה הבן של חברה שלי. אני לא יכול שלא להגיע". דברים אלה כמו שאר מעשי המשיב מעידים על חוסר הפנמה מוחלט של מהות מעצר הבית המלא וזלזול מופגן בהחלטות בית משפט.
בנסיבות אלה איני רואה לנכון להורות על קבלת תסקיר ובמידה ובפי המשיב חלופה הולמת לאיון המסוכנות ולו, למצער ברוח החלטות בית המשפט שניתנו בעניינו יידרש בית המשפט לבקשה בהקדם.
למען הסדר הטוב ברצוני לציין כי החלופה שהוצעה הינה בעיר רחובות, ללא מפקח ממשי והאיזוק האלקטרוני יפה להפרות אך ורק בדיעבד ואין בו כדי למנוע פגיעה ואיון המסוכנות.
בשלב זה כל עוד אין הצעה אחרת, יישאר המשיב במעצר עד תום ההליכים וזאת לאור המסוכנות.
שב"ס ייאפשר למשיב 5 שיחות טלפון על חשבון המדינה.
ניתנה והודעה היום ב' כסלו תש"ע, 19/11/2009 במעמד הנוכחים.
נילי קוצר, סגנית נשיא התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
