- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' בן שמעון(עציר)
|
מ"ת בית המשפט המחוזי מרכז |
30306-05-12
18.7.2012 |
|
בפני : ורדה מרוז |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אליהו בן שמעון (עציר) |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים התלויים ועומדים נגדו. ביסוד הבקשה מונח כתב אישום המייחס למשיב עבירות שעניינן ייצור, הכנה והפקה, לפי סעיף 6 רישא לפקודת הסמים המסוכנים, התשל"ג- 1973 (להלן: "הפקודה"), החזקת סמים מסוכנים שלא צריכה עצמית, לפי סעיף 7(א)+(ג) רישא לפקודה והחזקת כלים המשמשים להכנת סם מסוכן או לצריכתו שלא לצריכה עצמית, לפי סעיף 10 רישא לפקודה.
עפ"י עובדות כתב האישום, החל מחודש אוקטובר 2009 שכר הנאשם דירה ברח' רמז 57 בפתח תקווה (להלן: "הדירה"). מתחילת שנת 2010 גידל הנאשם בדירה קנבוס. ביום 06.05.12 החזיק הנאשם בדירה קנבוס במשקל נטו של 33.5 ק"ג. בנוסף, החזיק בדירה כלים אסורים המשמשים להכנת הסם, כמפורט להלן: משקל אלקטרוני לשקילת מנות סם, ונטילאטור, 9 מנורות חימום, תרמוסטט, מד חמצון ומד מליחות.
אין מחלוקת בדבר קיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר. בהתייחס לפרק הזמן בו עסק המשיב בגידול הסם, הסכימו הצדדים כי מדובר בפרק של בין 7 חודשים ל- 24 חודשים.
בעניינו של המשיב הוגשו שני תסקירים, מהם עולה כי מדובר בצעיר כבן 32, חי עם בת זוג ולהם ילד בן 8 חודשים. המשיב עובד בתחום הבנייה ולכאורה מקיים אורח חיים נורמטיבי. את ההרגל לעישון סם רכש בהיותו בארה"ב, לפני שנים רבות ומאז ועד עצם היום משתמש המשיב בסם, דרך קבע ועד למעצרו, לא ראה פסול בעצם השימוש, קל וחומר שלא הכיר בהתמכרותו לסם, על בסיס השימוש האינטנסיבי לאורך שנים.
במהלך מעצר, הביע המשיב רצון להשתלב בהליך גמילה, תחילה במסגרת סגורה ולאחר מכן, ביקש לעשות זאת באמצעות מרכז יום בירושלים.
שירות המבחן התרשם מהמשיב ומשפחתו, כי מדובר במשפחה נורמטיבית וערכית אשר איש מבני המשפחה לא היה מודע להתמכרותו של המשיב וממילא לא התייחס בחומרה לשימוש ספוראדי בסם. עתה, בהינתן כתב האישום המיוחס למשיב ובתקופת המעצר בה הינו נתון (כחודש ומחצה), הפנימו בני המשפחה כמו גם המשיב עצמו את חומרת המעשים ובעיקר את העובדה שמדובר בצעיר המכור לסם ונזקק לתהליך גמילה ארוך ומורכב.
על בסיס התרשמות חיובית מבני משפחת המשיב, כאנשים נורמטיביים וערכיים המכירים בכובד האחריות המוטל על כתפיהם כמפקחים וערבים למשיב, המליץ שירות המבחן על שחרורו של המשיב למעצר בית מלא בבית הוריו ותחת פיקוחם בשילוב עם דודו. כן המליץ שירות המבחן על שילוב המשיב בתוכנית גמילה שתגובש על ידו במסגרת מרכז היום בירושלים.
כנגד המשיב תלוי ועומד מאסר מותנה בר הפעלה ל- 8 חודשים בגין הרשעתו בעבירה דומה בת"פ 1133/08, בית משפט שלום כפר סבא, מיום 1.11.09 בגין עבירות של החזקת סמים מסוג קנבוס וחשיש במשקלים של 17 גר' ו- 2.5 גר' לערך, לצריכה עצמית וכן גידול סם מסוכן- שתיל קנבוס בתוך עציץ אותו גידל המשיב בביתו. יצויין, כי מדובר בעבירה שבוצעה בתאריך 8.2.07 וכי עפ"י הסדר טיעון שהושג בין הצדדים נמנע בית המשפט מהרשעתו של המשיב, הטיל עליו צו מבחן והשית עליו 200 שעות של"צ, דא עקא, עקב הפרת צו המבחן, על רקע צריכת סם, הופקע הצו, בית המשפט הרשיע את המשיב והטיל עליו מאסר מותנה כאמור לעיל.
הנה, לכאורה בפנינו משיב שמקיים אורח חיים נורמטיבי, עובד לפרנסתו ומציג מצג של אדם פעיל ותורם לחברה ומנגד, מזה שנים מעורב המשיב בצריכת סם וגידולו וחרף הרשעתו והמאסר המותנה התלוי ועומד נגדו, המשיך בעיסוקיו ואף הגדיל לכת והקים מעבדה משוכללת, בה הצליח לגדל כמות נכבדה של 33 קילו – כמות אשר אין מחלוקת כי אינה לשימוש עצמי.
בהסתמכה על המלצת שירות המבחן, עתרה ב"כ המשיב לאמצה, והטעימה את התגייסות בני משפחתו של המשיב למענו ואת האמון שניתן ליתן בהם בהיותם אנשי חוק, נורמטיביים, שהידרדרות המשיב עומדת לנגד עיניהם. בנסיבות אלו חזקה עליהם כי ימלאו את מלאכת הפיקוח כדבעי.
ב"כ המבקשת טענה מנגד כי חומרת העבירות, נסיבות ביצוען, כמות הסם הגדולה שנתפסה והרשעתו הקודמת של המשיב לרבות המאסר המותנה התלוי ועומד נגדו – יש בכל אלו כדי להצביע על מסוכנות, שלא ניתן לאיינה באמצעות תנאים מגבילים ופיקוח. ב"כ המבקשת הפנתה לתסקיר שירות המבחן מיום 5.7.12 ממנו עולה כי למשפחת המשיב התייחסות "מפחיתה ומטשטשת" כלפי חומרת מצבו.
אין חולק כי העבירות המיוחסות למשיב חמורות. אף אין מחלוקת כי בעבירות אלו חלה חזקה סטאטוטורית ביחס לעילת המעצר והכלל הוא להורות על מעצר מאחורי סורג ובריח בעוד שהחריג, לשחרר עבריין לחלופת מעצר.
עם זאת, לא בנקל ניתן לבצע את העבירה שעניינה גידול סם והפקתו בתנאי חלופה, בהינתן המפקחים והערבים אשר עפ"י התרשמות שירות המבחן יעשו כל אשר לאל ידם למנוע מהמשיב לשוב ולבצע עבירה זו, מה גם שלשם ביצועה נדרשים תנאים מיוחדים, שאינם ברי ביצוע במסגרת חלופת מעצר.
מבלי להקל ראש בחומרת העבירות ונסיבות ביצוען, ואף מבלי להתעלם מיחסו המזלזל של המשיב עובר למעצרו באושיות החוק וברשויות האכיפה, שבא לביטוי בעצם ביצוע העבירה בעת שמאסר מותנה בגין עבירה דומה תלוי ועומד נגדו - סבורתני כי ניתן לאיין את הסכנה הנשקפת ממנו באמצעות החלופה המוצעת, אשר תגובה בהפקדת סכום נכבד וערבויות נוספות.
אשר על כן, אני מורה על שחרורו של המשיב בתנאים הבאים:
המשיב ישהה במעצר בית מלא בבית הוריו ברחוב שלמה בן יוסף 134/3 ירושלים בפיקוח לסירוגין של אמו, גב' רחל בן שמעון, ת"ז: 55039333, אביו, מר יעקב בן שמעון, ת"ז: 52627536 ודודו, מר סקוט גארי בן דוד.
שחרורו של המשיב יהא כפוף להפקדת סכום של 50,000 ₪ במזומן וכן חתימת המפקחים על ערבות כספית בסך 100,000 ₪ כל אחד לרבות ערבות עצמית בסך 150,000 ₪.
המשיב יימצא בפיקוח שירות המבחן למשך 6 חודשים מהיום.
ניתן היום, כ"ח תמוז תשע"ב, 18 יולי 2012, במעמד המשיב וב"כ הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
