חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' בן שושן

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום רמלה
10424-05-09
3.3.2010
בפני :
נירה דסקין

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
יוסף בן שושן
החלטה

החלטה

הנאשם הודה בעבירות המיוחסות לו בכתב אישום אשר תוקן במסגרת הסדר טעון.

במסגרת ההסדר נשלח הנאשם לקבלת תסקיר שירות מבחן טרם שהורשע.

עתה בפני תסקיר שירות מבחן הסוקר את רקעו, נסיבותיו והתהליך החיובי שעובר הנאשם ומכיל המלצה לסיום ההליך ללא הרשעה.

יש להבהיר כי הכלל הוא שמקום בו מודה נאשם בביצוע עבירה ירשיעו בית המשפט ואילו הימנעות מהרשעה הנה החריג לכלל ובית המשפט יעשה שימוש בחריג זה רק במקרים יוצאי דופן אשר נסיבותיהם עונות על העקרונות שהותוו בפסיקה (ראה בעיקר הלכת כתב והלכת רומנו).

מוצאת אני שלא לפרט את האמור בתסקיר שירות מבחן מחמת צנעת הפרט וגם מחמת שחלק נכבד מהאמור בתסקיר מתייחס גם למצבו הבריאותי של הנאשם שסבורה אני שאין מקום לפרטו.

יחד עם זאת, אבהיר כי מצאתי במכלול הנסיבות כפי שפורטו בתסקיר, כפי שפורטו בטעוני הסנגורית, כפי שפורטו גם בטעוני ב"כ המאשימה, כאשר חלק מכך נתמך באסופת מסמכים שהוצגו לעיוני על ידי הסנגור כדי להביא לאימוץ הסדר הטעון במקרה חריג זה.

מדובר במי שלמרות קשיים משמעותיים שעבר בחייו הצליח להחלץ ממעגל שלילי בו היה נתון והוא עושה כל מאמץ לשקם את חייו ובתוך כך הוא גם עושה מאמץ לתרום לזולת ולשקם חיי הזולת.

כאמור הדברים עולים מתעוד שהוגש בפני.

מצאתי כי ניתן להחריג מקרה זה מהכלל ואשר על כן על יסוד טעוני באי כוח הצדדים, האמור בתסקיר, בתעוד הנכבד שהוצג ועל יסוד הסדר הטעון ותוך אימוצו אני מחליטה לסיים את ההליך בתיק תוך הימנעות מהרשעת הנאשם ותוך הטלת צו של"צ בהיקף של 60 שעות אשר יבוצע בהתאם לתכנית שתגובש על ידי שירות המבחן תוך ששירות המבחן רשאי לשנות מפקידה לפקידה את מקום ההשמה לפי שיקול דעתו.

אשר על כן, אני מורה על סיום ההליך ללא הרשעה.

שירות המבחן יגיש תכנית לאישורי.

תוך שמובהר לנאשם כי חובה עליו להיות קשר עם הסנגורית ועם שירות המבחן לשם התכנית אינני קובעת מועד נוסף ובכך תם הדיון בתיק זה.

הפקדה שבוצעה בתיק זה או בתיק ב"ש הקשור אליו תוחזר לנאשם.

המזכירות תעביר העתק מפרוטוקול הדיון לשירות המבחן.

ניתנה והודעה היום י"ז אדר תש"ע, 03/03/2010 במעמד הנוכחים.

נירה דסקין, סגנית נשיא

הוקלד על ידי: סיגל טרי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>