- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' בן יעקב(עציר)
|
ת"פ בית משפט השלום פתח תקווה |
15117-12-09
16.9.2013 |
|
בפני : עינת רון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: יובל בן יעקב (עציר) |
| גזר-דין | |
גזר דין
לאחר ניהול הליך של הוכחות הורשע הנאשם בשתי עבירות של הפרעה לעובד ציבור תמצית עובדות כתב האישום אשר מונה שני פרטי אישום באשר למעשים שבוצעו בין השנים 2007-2009 ואשר כוונו כולם כלפי העובדים במוסד לביטוח לאומי-המתלוננים, כדלקמן :
פרט אישום ראשון
החל משנת 2007 החל הנאשם להפריע לעובדי סניף ביטוח הלאומי ברחוב רוטשילד 72 פ"ת, בכך ששלח להם מכתבים ללא כל סיבה . הנאשם שלח את המכתבים לשמואל גורבר עובד בביטוח הלאומי ועובדים נוספים.
בתקופה האמורה הגיעה הנאשם לסניף הביטוח הלאומי בפ"ת והשתולל במקום.
פרט אישום שני
בתאריך 12.02.09 הגיע הנאשם לסניף הביטוח הלאומי ולקח עשרות מספרים למספר עמדות בסניף.
בתאריכים 15/17/19/23/24/25.02.09 הגיע הנאשם לסניף ביטוח הלאומי ולקח עשרות מספרים למספר עמדות בסניף.
בתאריכים 1/3/4/9/11/16.03/09 הגיע הנאשם לסניף הביטוח הלאומי ולקח עשרות מספרים למספר עמדות בסניף.
בטיעוניה לעונש הדגיש התביעה את מעשיו החמורים של הנאשם בפרט האישום הראשון, לטעמו של ב"כ התביעה מדובר בנאשם אשר הפריע והטריד את עובדי סניף ביטוח לאומי בפ"ת , בכך ששלח להם מכתבים ללא כל סיבה, מתוך כוונה להפריע להם במילוי תפקידם.
ב"כ הנאשם ציין כי בפרט האישום השני, נטל הנאשם עשרות מספרים מעמדות שונות וחזר על מעשיו אלו בשישה מועדים נוספים במהלך חודש מרץ 2009.
ב"כ התביעה סבור כי הנאשם במעשיו הטריד את עובדי המקום וכן פגע במהלך התקין של יום עבודתם ובשירותים הניתנים לאזרחים במקום.
לאור האמור לעיל ולאור עברו הפלילי של הנאשם בעבירות קודמות הכוללות: הטרדה, הפרת צו, תקיפה, הסגת גבול. עתר ב"כ המאשימה להשית על הנאשם מע"ת וקנס.
הנאשם אשר היה מיוצג לאורך כל ההליך, אך ביקש שלא להיות מיוצג בשלב הטיעונים לעונש, טען כי הוא הגיע למוסד לביטוח לאומי על מנת לקבל את הזכויות המגיעות לו, ומשלא קיבל אותן, הגיש תביעה לבית הדין לעבודה אשר לדבריו קבל פסק דין לטובתו. והדבר מסביר לשיטתו את התכתובת נשוא פרט האישום הראשון.
בהקשר זה הוסיף הנאשם כי כל ההתנהלות שלו מול המוסד לביטוח לאומי לא נבעה עקב מחשבה פלילית כלשהי אלא מתוך רצון לקבל את הזכויות המגיעות לו על פי דין.
עוד ציין הנאשם, כי התביעה נמנעה מלהעיד את הגורמים הרלוונטיים שנפגעו ממעשיו. הנאשם עתר לבית המשפט בבקשה להימנע מקנס או פיצוי משום שאין באפשרותו לעמוד בנטל זה.
גיליון המרשם הפלילי בעניינו של הנאשם מעלה כי הוא צבר לחובתו ארבע הרשעות קודמות שהאחרונה בהן מינואר 2012 בעבירות של הטרדה באמצעות מתקן בזק. גם בשנת 2011 הורשע הנאשם בעבירות שונות, לרבות בהטרדה באמצעות מתקן בזק.
בהכרעת הדין הנרחבת והמפורטת התייחסתי לנוסח מכתביו של הנאשם אל עובדי הביטוח הלאומי ואל המקומות בהם מצא הנאשם לנכון לתלות את מכתביו אלה. לא קיבלתי את הסבריו של הנאשם וקבעתי כי אפילו צדק הנאשם בתחושותיו כי נעשה לו עוול, הרי שעמדו לו דרכים חוקיות אחרות לפעול ואל היה לו לפגוע בעובדים בדרך שנהג. כפי שהובא בפני בית המשפט, היה במכתבים אלה כדי לפגוע בעובדים ובדרך עבודתם התקינה.
כך גם באשר לעבירה נשוא פרט האישום השני. בפעולותיו , עשה הנאשם כדי להטריד את העובדים, כדי לפגוע בשיגרת עבודתם וכדי לפגוע ביכולתם לשרת את הציבור שירות תקין וראוי.
הנאשם פועל על פי דפוסי התנהגות עיקשים ונוקשים בבחינת "ייקוב הדין את ההר" ואינו לוקח לתשומת ליבו באם בדרכו זו הוא פוגע באחרים, מטריד אותם, מפריע להם וכיו"ב.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
