חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' באבאי(עציר) ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
22959-11-09
19.9.2010
בפני :
בני שגיא

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
1. יחזקאל באבאי (עציר)
2. גבריאל ברבי (עציר)

גזר-דין

גזר דין

הנאשם הורשע על יסוד הודאתו ב 3 עבירות של סחר בסם מסוכן וב 3 עבירות של תיווך בסמים מסוכנים וזאת כמפורט בהכרעת הדין ובכתב האישום המתוקן.

הרשעתו של הנאשם היתה על יסוד הודאתו אך זאת לאחר שנשמעו מרבית הראיות בתיק. התובעת עותרת להטלת עונש של 22 חודשי מאסר וזאת במצטבר לתקופת המאסר אותה הוא מרצה היום. התובעת התייחסה לעברו הפלילי המכביד של הנאשם ולחומרה הנודעת בעבירות סמים וכן לפעולות הנאשם בגינן הורשע.

הסניגור עתר להתחשבות במצבו של הנאשם, המדובר בנאשם שלאורח השנים חווה נסיבות חיים לא קלות. משתמש בסמים תקופה ארוכה ושפוט כעת לתקופה ממשוכת של 29 חודשים בגין עבירת אלמ"ב.

עוד ביקש הסניגור ליתן משקל לנסיבות ביצוע העבירה ולעובדה כי אין מדובר בנאשם שהוא סוחר סמים המוכר סמים ומתעשר מכך אלא במי שמכר סמים כחלק מהיותו משתמש ובמידה רבה כדי לממן את מנת הסם הבאה.

אף הנאשם בדבריו התייחס לנסיבות ביצוע העבירה ובנסיבות חייו אשר הובילו אותו לשימוש בסם ובביצוע העבירות.

אין חולק כי יש להתייחס בחומרה לעבירות הסמים בכלל ולעבירות הסחר בסמים והתיווך בפרט.

מדובר בעבירות שפגיעתן בציבור פגיעה קשה וכבר נפסק לא אחת כי בעבירות מסוג זה, יש ליתן משקל לכאורה לאינטרס הציבורי.

לצד האמור לעיל ובבואי לבחון את טיעון הסניגור ודבריו של הנאשם כאמור, נראה כי אכן מדובר בנאשם אשר לצד היותו משתמש בסמים אף ביצע את העבירות המיוחסות לו. סבורתני כי יש פער בכל הנוגע לרמת הענישה הראוייה בין סוחר סמים "רגיל" לבין מי שמבצע את עבירות הסחר על רקע היותו משתמש כבד בעצמו.

יש אף לזכור כי הנאשם הודה והביע חרטה אף אם לא בתחילת הדרך וחסך בזמן ציבורי.

אתן אף משקל לעובדה כי הנאשם מרצה היום עונש מאסר ממושך על אף שהמשקל שאתן לכך הינו מוגבל, בשים לב לשוני בין העבירות השונות והריציונאלים השונים בענישה העומדים בבסיס כל אחת מהעבירות.

לאחר ששקלתי את השיקולים השונים, עיינתי בגיליון הרישום הפלילי של הנאשם, מצאתי להשית על הנאשם את העונשים הבאים:

1.18 חודשי מאסר לריצוי בפועל, אשר ירוצו במצטבר לעונש המאסר אותו מרצה הנאשם היום.

2.8 חודשי מאסר אולם הנאשם לא יישא עונש זה אלא אם יעבור תוך 3 שנים מיום שחרורו עבירה על פקודת הסמים שהיא פשע.

3.קנס בסך של 1,000 ₪ או 14 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם עד ולא יאוחר 1.1.2011.

4.אני פוסל מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה למשך 12 חודשים מיום שחרורו.

5.המוצגים יושמדו.

זכות ערעור כחוק.

ניתן והודע היום י"א תשרי תשע"א, 19/09/2010 במעמד הנוכחים.

בני שגיא, שופט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>