אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' אשקר ואח'

מדינת ישראל נ' אשקר ואח'

תאריך פרסום : 25/07/2010 | גרסת הדפסה

מ"י
בית משפט השלום קריות
40395-07-10
24/07/2010
בפני השופט:
לובנה שלאעטה חלאילה

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
1. טארק אשקר
2. נידאל אבו עלי
3. סאמר עגיני
4. מחמוד סאלם

החלטה

החשודים נעצרו בתאריך 24.7.10, בשעה 02.15, בחשד כי היו מעורבים בקטטה בשדרות הגעתון בנהריה, תוך כדי התפרעות במקום ציבורי ומעשה של תקיפת שוטרים והתנגדות של החשודים לשוטרים.

לחשודים יוחסו אשמות של תגרה במקום ציבורי (נרשם אמנם בבקשה בסעיף 5 כי העבירה היא במקום של מוסד ציבורי, אולם יש להניח שזה היה במקום ציבורי, כפי שפורט בסעיף 2), התנהגות פרועה במקום ציבורי, הכשלת שוטר בעת מילוי תפקידו והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.

בפני בקשה למעצרם של החשודים ב – 5 ימים.

מדובר בבקשת מעצר ראשונה.

לאחר שעיינתי בחומר החקירה שהוצג לי ע"י נציג המשטרה, מצאתי כי בתיק ממצאים שונים אשר קושרים את החשודים לחלק מהמעשים המיוחסים להם, במידה שונה ובעוצמות שונות.

כן שוכנעתי כי קיימת עילת מעצר מעילות המעצר המנויות בסעיף 13(א) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), התשנ"ו-1996.

כפי שעולה מן החומר הראייתי, טרם הסתיימה החקירה ויש לאפשר מיצויה בלא הפרעה. החקירה עדיין בתחילתה.

אמנם חלק לא מבוטל מפעולות החקירה כוללות פעולות שניתן לבצע מבלי שהחשודים יהיו במעצר מאחורי סורג ובריח, אולם דומה כי חלק מהפעולות כן מחייב כי יהיו במעצר.

איני סבורה כי בנסיבות העניין, ניתן להשיג את מטרת המעצר בדרך של קביעת חלופת מעצר.

ערה אני לכך, כי ייתכן והיה מקום שהמשטרה תפעל בזריזות לצורך איתור מצלמות במקום ובכך ניתן אולי יהיה לבסס או לשלול את החשד המיוחס לחשודים, אולם אין באי עשותה כן, כדי להביא לשחרורם של החשודים ויש לקוות ולצפות מהמשטרה כי תדאג במהירות ובזריזות הנדרשות כדי לאתר במקום את כל הראיות על מנת לקדם את החקירה.

לאור האמור, אני מורה על הארכת מעצרם של החשודים עד ליום 25.7.10 בשעה 14.30.

ניתנה והודעה היום י"ג אב תש"ע, 24/07/2010 במעמד הנוכחים.

לובנה שלאעטה חלאילה, שופטת

הוקלד על ידי: מימון מיטל

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ