מדינת ישראל נ' אנדשאו(עציר)

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום ירושלים
15390-02-12
18.4.2012
בפני :
ירון מינטקביץ

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
מלקמו אנדשאו (עציר) ע"י עו"ד א. זוכוביצקי
גזר-דין

גזר דין

רקע

הנאשם הורשע על פי הודאתו במיוחס לו בכתב האישום המתוקן, עבירות של היזק בזדון, איומים והפרת הוראה חוקית.

כעולה מעובדות כתב האישום, הנאשם נחקר ביום 19.1.12 בחשד לביצוע עבירת אלימות כלפי המתלוננת, ובסיום החקירה שוחרר בתנאים, אשר כללו הרחקה מהמתלוננת למשך 90 יום. יצויין מראש, כי בסופו של דבר הוברר כי הנאשם לא עבר עבירת אלימות באותו ארוע והתיק נגדו נסגר.

חרף צו ההרחקה, הגיע הנאשם לבית המתלוננת ביום 7.2.12 בשעה 02:10 לפנות בוקר ודרש מהמתלוננת כי תפתח את דלת בית. משסרבה לכך המתלוננת בעט הנאשם בדלת וקילל את מתלוננת. לאחר מכן שבר הנאשם ברז מים צמוד לבית המתלוננת ושבר אותו. כתוצאה הוצפה מבואת הבית במים.

לאחר מכן, אמר הנאשם לשוטר אשר עצר אותו בשל מעשיו האמורים, כי המתלוננת עוד תסבול ממנו. בכתב האשום צוין, כי מהמשיב עלה ריח אלכוהול בעת שנעצר.

עמדות הצדדים

עמדת המאשימה היא, כי יש להשית על הנאשם בגין מעשיו מאסר בפועל ומאסר מותנה, בשל חומרת המעשים והצורך להרתיע את הנאשם מביצוע עבירות נוספות דומות.

מנגד, ב"כ הנאשם ביקש להסתפק בימי מעצרו של הנאשם ולהשית עונש צופה פני עתיד.

דיון והכרעה

המעשים אותם עשה הנאשם חמורים. לא קשה לדמיין כיצד חשה המתלוננת, כאשר הנאשם הגיע לביתה באישון לילה, דרש להכנס לביתה בצעקות וקללות ואז שבר את ברז המים. המעשים חמורים ויש בהם להטיל על המתלוננת אימה. זאת לצד המבוכה וההשפלה הכרוכים בארוע כזה. חומרה מיוחדת אני מיחס לעובדה שהמעשים נעשו תוך הפרת צו שיפוטי, אשר הוצע על מנת למנוע מעשים כגון אלו.

עם זאת, יש לזקוף לזכות הנאשם את הודאתו במעשיו, את העובדה שמדובר בהרשעתו הראשונה ואת העובדה שהוא נמצא במעצר עד תום ההליכים בגין מעשיו אלו.

לאחר שנתתי דעתי לכל אלה, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:

ארבעה חודשי מאסר בפועל, אשר ירוצו החל מיום מעצרו, 7.2.12.

שני חודשי מאסר, אותם לא ירצה אלא אם יעבור עבירה נוספת של איומים, היזק לרכוש או הפרת הוראה חוקית.

זכות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 45 יום.

ניתנה היום, כ"ו ניסן תשע"ב, 18 אפריל 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה רכישת מנוי בקשת הסרה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>