- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' אלעגמי(עציר)
|
ת"פ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
51568-03-11
6.9.2011 |
|
בפני : מוקי לנדמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: אליעזר אלעגמי (עציר) |
| הכרעת-דין,גזר-דין | |
הכרעת דין
לאור הודאת הנאשם בעובדות, הנני מרשיעו במיוחס לו בכתב האישום המתוקן, היינו, בעבירה של סחר בסם על פי סעיף 13 לפקודת הסמים המסוכנים.
טיעונים לעונש
ב"כ המאשימה:
לחובת הנאשם הרשעות קודמות בגין עבירות סמים, הפרת הוראות חוקיות, אלימות, כאמור, תלוי ועומד נגדו מאסר מותנה, הנימוקים להסדר היו תיקון כתב האישום, הודאה וחסכון בזמן שיפוטי יקר, הערכת התביעה לקושי מסוים בניהול התיק, משום כך אנחנו סבורים כי מדובר בהסדר ראוי שמשכלל את השיקולים כולם, מבקשת לכבדו.
ב"כ הנאשם:
אני מבקשת לכבד את הסדר הטיעון. מדובר בשיקולים ששקלה התביעה הן מנסיבות התיק והן מקושי מסוים שהיו בראיות. ההסדר ראוי ומאוזן. כולל כמובן מצטרף חסכון בזמן שיפוטי והודייתו. לגבי עברו הפלילי אין לחובת הנאשם בעברו עבירות של סחר בסמים. זו לראשונה שהוא מסתבך בעבירות מסוג זה. לנאשם ילד קטן מאוד שצעיר מאוד שבגלל המלצות שהמשפחה מקבלת ובגלל חשש המשפחה להביאו לבית הסוהר, יוצא שהוא כמעט 4 שנים לא רואה את בנו הוא שוחרר מבית הכלא חודשיים לפני שנעצר בתיק זה.
כל הכנסה שהיא שהוא מקבל הן מביטוח הלאומי והן מהכלא, הולכת לטובת בנו.
לענין הקנס מדובר בתיק שכמו שבימ"ש יכול לראות, הנאשם הוא לא המעורב היחיד בתיק, התמורה שהנאשם קיבל היא מינורית ביותר, אם בכלל. מדובר על מכירה אחת בודדת עם תמורה לא גדולה, במקרה זה, גם כשהנאשם ריצה עונש של מעצר מאוד ממושך, ברור לבימ"ש שבמקרה ספציפי זה ניתן להסתפק בהתחייבות ולא בקנס ממשי.
לענין הפסילה לא אטען, לנאשם אין רישיון.
הנאשם:
אני מצטער.
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של סחר בסם מחודש מרץ 2011.
הצדדים הגיעו להסדר שבהתחשב בכלל נסיבות הענין לרבות העובדה שהעבירה בוצעה זמן קצר לאחר שחרורו של הנאשם ממאסר ממושך, עומד במתחם הסבירות ואני מכבדו.
לאור האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
א. מאסר למשך 10 חודשים.
ב.אני מפעיל את המאסר המותנה בן 4 חודשים אשר הוטל על הנאשם ב-ת.פ. 2572-08 של ביהמ"ש השלום בתל אביב , ביום 23/6/2008 , וזאת במצטבר למאסר אשר הוטל על הנאשם היום. סה"כ ישא הנאשם 14 חודשי מאסר בפועל, החל מיום מעצרו 23/3/11.
ג.מאסר לתקופה של 8 חודשים ואולם הנאשם לא ישא עונש זה אלא אם תוך שלוש שנים יעבור עבירה על פקודת הסמים מסוג פשע.
ד. הנני פוסל את הנאשם מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה למשך 8 חודשים מיום שחרורו.
ה.בהתחשב בתקופת המאסר, מצבו המשפחתי, והעובדה כי היה משוחרר זמן קצר בלבד, אינני מטיל עליו קנס כספי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
