- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' אזברגה
|
ת"פ בית משפט השלום חדרה |
4462-02
28.3.2011 |
|
בפני : מוחמד מסארווה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: חסן אזברגה |
| החלטה | |
החלטה
1.זוהי בקשת הנאשם, המוגשת באמצעות בא כוחו לעכב ביצוע צו הריסה שניתן, במסגרת הסדר טיעון ביום 19.10.2004, להריסת המבנה נשוא הבקשה, אשר נמצא מוקם על החלקה 1, בגוש 12149 בכפר ערערה, ושהוקם ללא היתר בנייה. (להלן: "המבנה")
2.תחילתו של ההליך עפ"י הבקשה בכתב אישום אשר הוגש כנגד הנאשם בעבירה של בנייה ושימוש במבנה שהוקם ללא היתר.
3.במהלך הדיון בתיק ובישיבת יום 19.10.2010 הודיעו ב"כ הצדדים כי הגיעו להסדר טיעון, המבוסס על קביעה עובדתית שהנאשם לא בנה את המבנה, אלא רכש אותו במצבו כפי שהוא בכתב האישום, וכי ביהמ"ש יתבקש לתת צו הריסת המבנה על פי הוראות הסעיף 212 לחוק התכנון והבנייה, ללא הרשעה, וכי ההריסה תבוצע ע"י המאשימה תוך 12 חודשים מיום מתן ההחלטה.
הואיל והודעה זו באה לאחר שהנאשם כפר בעובדות כתב האישום, זיכה ביהמ"ש את הנאשם מהעבירות המיוחסות לו בכתב האישום, ולבקשת הצדדים נתן לו צו הריסת המבנה ע"י הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, בהתאם להוראות הסעיף 212 לחוק התכנון והבנייה – הריסה ללא הרשעה, לביצוע בידי המאשימה תוך 12 חודשים.
צו ההריסה לא בוצע, ובמהלך דיון בבקשת המאשימה, להארכת המועד לביצוע צו ההריסה, בקשה אשר הוריתי להעביר לתגובת הנאשם ובא כוחו, ביקש הנאשם ובא כוחו עיכוב ביצוע צו הריסת המבנה לשנה, למיצוי הליך תכנוני בו התחיל על פי תוכנית שהוגשה, תחילה תוכנית מפורטת ענ/ 1113 א' ולאחר מכן תוכנית מפורטת ענ/1113 ב', שהוגשה ע"י המועצה המקומית ערערה וטרם הוחלט בה.
4.התוכנית הומלצה ע"י הוועדה המקומית להפקדה בוועדה המחוזית חיפה, ולטענת ב"כ הנאשם, קיים סיכוי לאישור התוכנית, שבמידה והתוכנית תאושר, תיסלל הדרך בפני מתן היתר למבנה נשוא כתב האישום.
5.מנגד, טען ב"כ המאשימה כי המבנה הינו חלק ממקבץ בתים הבנויים על קרקע חקלאית, עליה חלות התוכניות, תוכנית המחוזית תממ/6, והתוכנית הארצית ג/400.
המקרקעין הינם חלק מחלקה ארוכה, שבה חלות מס' תוכניות מתאר מקומיות, אך מקבץ הבתים, לרבות המבנה נשוא הבקשה, אינם נכללים במסגרת אף לא אחת מן התוכניות לייעוד המקרקעין, ועל פי תממ/6, בשטח זה לא יתאפשר פיתוח להרחבת הישוב ערערה.
התוכנית חפאג/1350-ענ/1113 א', אשר הוגשו לעניין הכשרת המבנים, טרם נקלטו בלשכת התכנון, ולאחרונה התברר כי העניין נמצא בפני וועדת משנה לוועדה המחוזית.
6.בדיון בפניי ובהחלטה שניתנה מיום 18.3.2010 התברר כי התוכנית המפורטת ענ/1113 א', הוגשה במהדורה מתוקנת, תחת המספר ענ/1113 ב', שמטרתה שינוי לתוכנית המתאר של הישוב ע"י שינוי ייעוד הקרקע החקלאית, לאזור מגורים, תוך הפרשת שטחים לצרכי ציבור, תכנון מערכת דרכים ורישוי מבנים קיימים.
התוכנית הובאה לדיון במליאת הוועדה, כאמור הומלץ להפקיד אותה ע"י הוועדה המחוזית.
תשריט התוכנית מעיד על מקבץ בתים הנמצאים מחוץ לתחום התוכנית המאושרת של היישוב ערערה, ענ/119, אף שהם נמצאים צמודי דופן.
7.בדיון בפניי ביום 24.2.2011 הוחלט לדחות המשך שמיעת הבקשה להיום, וזאת על מנת לבחון את תוצאות הדיון אשר היה קבוע ליום 9.3.2011 בוועדת המשנה לוועדה המחוזית.
8.מעיון בהחלטות הוועדה המחוזית עולה כי בישיבת יום 14.9.2010, אשר עסקה בתוכנית, הוחלט כי התוכנית המפורטת ענ/1113 ב', כפי שהוגשה אינה כוללת שלביות במיצוי הפיתוח של שטחי הפיתוח העירוני בישוב ערערה, בראייה תכנונית.
בשלב הראשון דובר על הרחבה פנימה לתוך השטחים המאושרים לבנייה בתוכנית המתאר ענ/119, אשר אושרה בשנת 2006, ומיצוי קיבולת יחידות דיור המאושרות בהתאם לצפיפות שנקבעה בתמ"א/35 ובתממ/6.
כשבשלב השני ההרחבה תהייה בתוככי המובלעות הקיימות בתוך שטח היישוב עפ"י התוכנית המואשרת.
בשלב השלישי והאחרון בחינת ניצול השטחים המאושרים לבנייה, כמפורט בתוכנית, ללא חריגה ממתחם התוכנית ומתחום מרחב התכנון, ורק לאחר מכן תיבדק האפשרות של הרחבה מעבר לגבולות התוכנית.
9.בהחלטה מקדמית של וועדת המשנה הוחלט כי התוכנית המפורטת אשר תובא לדיון, תעודכן ותתוקן באופן שלא תכלול את הבנייה הבלתי חוקית, המצויה מחוץ לתחום מרחב התכנון ומחוץ לתחום השיפוט של היישוב ערערה עפ"י התוכנית ענ/119.
המבנים נשוא הבקשה, כאמור, נמצאים מחוץ לתחומי תוכנית המאושרת ענ/119 ומכאן שהיה צורך להמתין לקבלת התייחסותה של וועדת המשנה, אשר כאמור ישבה על המדוכה ביום 9.3.2011.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
