- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' אוחנה(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום באר שבע |
13706-05-10
15.6.2010 |
|
בפני : נסר אבו טהה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: ארז שמעון אוחנה (עציר) |
| החלטה | |
החלטה
1.זוהי בקשה למעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו, על רקע כתב האישום המייחס לו לכאורה ביצוע עבירה של תקיפה בנסיבות מחמירות כלפי רעייתו, בכך שביום 1.5.2010, הכה את רעייתו בסטירות על פניה ובעט בה מספר פעמים ובהזדמנות אחרת הכה אותה באמצעות נעל על גופה.
2.ב"כ המשיב הסכים לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר. יחד עם זאת, עתר לקבלת תסקיר שיבחן חלופת מעצר.
3.תסקיר כאמור התקבל, ובו המלצה לשחרר את המשיב לחלופת מעצר בבית אימו בכתובת מרבד הקסמים 5/7 באר-שבע, תחת פיקוחה של האם, אחותו וגיסתו. כמו כן, לאפשר למשיב לחזור למקום עבודתו בפיקוחו המתמיד של המעסיק, פיקוח מעצר של שירות המבחן, ואיסור יצירת קשר עם המתלוננת.
4.ב"כ המבקשת עותרת לדחות את המלצת התסקיר ולהורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים, בשים לב לקיומו של מאסר מותנה לחובת הנאשם בעבירה דומה, דבר המעיד על רמת מסוכנותו של המשיב, בעברו ריצה מאסרים בפועל.
5.ממכלול התסקירים שהונחו בפני עולה כי המשיב בן 40, גרוש ואב לשני ילדים. בעברו ניהל אורח חיים עברייני הכולל התמכרות לסמים וריצה מספר תקופות מאסר במהלך השנים.
לדבריו נגמל מסמים בתקופת ריצוי מאסרו האחרון ומזה כשש שנים נמנע משימוש בסמים.
בהתייחסותו למערכת היחסים בינו לבין המתלוננת, תיאר קשר זוגי תקין, שלל קיומם של אירועים אלימים ומיקד את הקשיים ביניהם בהתנגדותה של משפחת המתלוננת לקשר הזוגי. לדברי המשיב, נוכח קשיים אלו ונוכח ההליך המשפטי, בכוונתו לנתק את הקשר בינו לבין המתלוננת.
בשיחה שקיים השירות עם המתלוננת מסרה כי החשש שלה מן המשיב מועט ונובע בעיקר מקשייה לעמוד מול הפיתוי לחזור לקשר זוגי עימו. כמו כן מסר כי איננה חוששת מפני שחרורו למעצר בית.
להערכת שירות המבחן, קיים סיכון להתנהגות אלימה מצד המשיב עם זאת, שילובו בתחום הטיפולי בתחום זה יכול לצמצם את רמת הסיכון.
שירות המבחן בחן את החלופה שהוצעה והתרשם מהתגייסותם ותמיכתם של הערבים המוצעים, וכן התרשם מהבנת תפקידם כערבים מפקחים. לסברת שירות המבחן, יש בידי החלופה המוצעת לצמצם סיכון להתנהגות עוברת חוק.
השירות ממליץ לשחרר את המשיב לחלופת מעצר בבית אימו בבאר שבע, תחת פיקוחה של האם, אחותו וגיסתו. כמו כן המליץ השירות כי יותר למשיב לשוב לעבודתו בחברת גגות זוהרים בפיקוחו המתמיד של מעסיקו. בנוסף המליץ השירות להעמיד את המשיב בפיקוח מעצר של שירותם למשך שישה חודשים וכן לאסור על המשיב ליצור קשר עם המתלוננת בין ישיר ובין עקיף.
6.השירות מציין, כי המתלוננת הצהירה בפניהם, כי אין בכוונתה לשוב ולהתגורר באזור הדרום, נתון שיש בו לצמצם את רמת הסיכון כלפי המתלוננת.
7.לאחר ששמעתי את טיעוני ב"כ הצדדים, ועיינתי בכלל התסקירים שגובשו בעניינו של המשיב, ובהתאם למצוות המחוקק בסעיף 21 ב' לחסד"פ, שוכנעתי שיש בחלופה שנבדקה על ידי שירות המבחן, כדי לאיין את המסוכנות הקונקרטית הנשקפת מהמשיב כלפי המתלוננת, וזאת בשים לב להיותה חלופה הכוללת פיקוח מלא ומתמיד וכן שילוב המשיב בהמשך סדנא טיפולית למניעת אלימות במשפחה.
8.אשר על כן, הנני מורה על שחרורו של המשיב בתנאי הערובה הבאים:
א.המשיב ישהה במעצר בית מלא בבית אימו, ברחוב מרבד הקסמים 5/7 באר-שבע, וזאת תחת פיקוחה של האם - הגב' זיוה אוחנה, אחותו – הגב' גלית, גיסתו – סיגלית, לסירוגין.
ב.המשיב יהא רשאי לצאת ממעצר הבית בין השעות 06:00 – 18:00 בליווי המעסיק... בתום שעות העבודה ישוב המשיב וישהה במעצר בית.
ג.הפקדה כספית בסך 5,000 ₪.
ד.צו מבחן לתקופה של 6 חודשים – המשיב ישתף פעולה עם שירות המבחן ככל שיידרש לשם שילובו בהמשך במסגרת טיפולית למניעת אלימות במשפחה – וזאת בליווי אחד הערבים בכל עת שיוזמן מראש על ידי השירות.
ה.נאסר על המשיב ליצור קשר במישרין או בעקיפין עם המתלוננת עד תום ההליכים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
