חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' אבן מוחה

: | גרסת הדפסה
חע"ק
בית משפט לענינים מקומיים באר שבע
27983-09-10
26.6.2011
בפני :
איתי ברסלר-גונן

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
שרונה אבן מוחה
החלטה

החלטה

בפניי בקשה לביטול גזר דין שניתן בהעדר הנאשמת.

לטענת הנאשמת, היא שילמה את הקנס המקורי ועל כן אינה חבה בתשלום גזר הדין.

המאשימה מתנגדת לבקשה בעיקר בנימוק שהנאשמת שילמה את הקנס המקורי כחודשיים לאחר גזר הדין.

דין הבקשה להידחות.

מקורו של ההליך בברירת קנס שנרשמה לנאשמת ביום 14.10.2009 בעבירה של החזקת כלב ללא רישיון. ברירת הקנס נשלחה לנאשמת בדואר רשום והנאשמת אף חתמה בעצמה על קבלת הדו"ח בדואר הרשום.

לנאשמת ניתנה הברירה לשלם את הקנס בסך 660 ₪ בתוך 15 יום או להגיע ולהישפט ביום 1.11.2010.

הנאשמת לא שילמה את הקנס במועד, ואף לא התייצבה למשפט ועל כן נשפטה בהעדרה ונגזר עליה לשלם כפל קנס בסך של 1,320 ₪.

אינני מקבל טענתה של הנאשמת כי שילמה את הקנס וכי יש בכך כדי לבטל את גזר הדין שניתן בהעדרה.

מדובר בעבירה של ברירת קנס וסעיף 223(א) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב – 1982 [להלן: "החסד"פ"] קובע כי מי שנמסרה לו הזמנה מסוג של ברירת קנס רשאי לשלם את הקנס בתוך 15 יום. סעיף 223(ב) לחסד"פ קובע כי מי ששילם את הקנס במועד האמור [דהיינו – בתוך 15 יום] רואים אותו כמי שהודה, הורשע ונשא בעונשו.

בהתאם לסעיף 224 לחסד"פ, מי שלא שילם את הקנס בתוך 15 יום כאמור, יש לראות את ברירת הקנס כ"הזמנה למשפט" שמשמעותה "כתב אישום".

המשמעות של "ברירת קנס" היא הברירה לשלם את הקנס ולמעשה לבצע "שפיטה עצמית" כאשר העונש ידוע. ברירה זו נתונה בידי מקבל הדו"ח למשך תקופה של 15 יום בלבד, ולאחר מועד זה כבר אינה עומדת הברירה בידיה של הנאשמת.

משכך, אף אם שילמה הנאשמת את הקנס הנקוב בהודעה לאחר המועד של 15 יום, אין היא נכנסת בגדר סעיף 223(ב) לחסד"פ. קל וחומר שעה שעשתה כן לאחר שניתן גזר דין בעניינה. במקרה שכזה, אין לבטל את גזר הדין אולם יש לזקוף את התשלום שבוצע על חשבון גזר הדין.

הנאשמת לא פירטה מדוע לא התייצבה לדיון ומעצם תשלום הקנס אני למד כי היא ביקשה להודות בעבירה. מטעם זה, איני רואה בשפיטתה בהעדרה כעיוות דין שנגרם לה.

מכיוון שהנאשמת כבר שילמה למעשה מחצית מסכום גזר הדין, עליה לשלם את היתרה בסך 660 ₪ נוספים וזאת בתוך 30 יום, שאם לא כן תישא יתרה זו תוספות פיגורים כחוק.

המזכירות תשלח החלטה זו לצדדים.

ניתנה היום, כ"ד סיון תשע"א, 26 יוני 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>