מדינת ישראל נ' אבו גנימה(עציר)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום אשדוד
4669-03-10
23.5.2010
בפני :
גיל דניאל

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
סאלח אבו גנימה (עציר)
החלטה

החלטה

בפניי בקשה לעיון חוזר בהחלטת ביהמ"ש להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטים במקביל להגשתו של כתב אישום המייחס למשיב עבירה של סחר בסם מסוכן.

בהחלטתי מיום 28/3/10 התלבטתי ביחס לשאלת שחרורו של המשיב לחלופת מעצר, וזאת לאחר שהוגש תסקיר של שירות המבחן, אשר המליץ גם כן לאחר התלבטות, על שחרורו של המשיב לחלופת מעצר באיזור מגוריו ובפיקוח אחיו הבוגר.

סופו של דבר, החלטתי להורות כאמור על מעצרו של המשיב וזאת ממספר נימוקים ובין היתר, כאשר סברתי כי האח לבדו לא יוכל לשמש כערב וכמפקח על המשיב וכן כי לא יהיה בידי המשיב לעמוד בהפקדת הערבון הכספי הגבוה אשר יהיה נדרש, בכל מקרה, כתנאי לשחרור.

הואיל ומדובר בבחור צעיר אשר אין לו עבר פלילי של ממש וזהו לו מעצרו הראשון, פועל בא כוחו בבקשות לעיון חוזר תוך הצגת חלופות נוספות, כאשר בפעם זו, עומדת בפני ביהמ"ש חלופה אשר דומה בעיקרה לחלופה המקורית שעמדה בדיון האמור, אף שכעת מלבד האח מוצע לצרף את האם כערבה וכמפקחת, וכן הובהר כי יהיה בידי המשיב להפקיד סכום ערבון משמעותי.

כאמור, לנוכח המפורט בתסקירו של שירות המבחן שבתי ושקלתי את האפשרות להורות על שחרורו של המשיב לחלופת המעצר, שכן, על אף שהמדובר בעבירה חמורה המלמדת על מסוכנות גבוהה מצד מי שמואשם בגינה, עדיין יתכן ומתקיימות הנסיבות החריגות המאפשרות שחרור לחלופת מעצר גם מי שמואשם בסחר בסמים.

שמעתי בדיון היום, את עדותה של האם ונראה לי כי החלופה המעודכנת עדיין אינה מאפשרת שחרורו של המשיב ולא שוכנעתי כי עומדת בפני ביהמ"ש חלופה אשר יש בה כדי להפיג את המסוכנות הנשקפת מהמשיב.

אכן, החלופה המוצעת כעת, שונה במידת מה מהחלופה המקורית, כאשר ב"כ המשיב מדגיש כי מלבד האח תשמש גם האם כמפקחת וכן כי אין המדובר באותו בית שבו התגורר המשיב קודם לכן. אולם, לא התרשמתי כי האם הינה דמות סמכותית שתוכל להציב גבולות ולפקח על המשיב באותה מידה של פיקוח, שהינה מידה מוגברת כפי הנדרש ביחס למי שמואשם כאמור בעבירה של סחר בסמים והכל גם על רקע הידוע כי עבירה כאמור יכול ותבוצע גם בעת שהות במעצר בית.

גם העובדה שאין מדובר ממש באותו בית מגורים, אינה מהווה עובדה בעלת משקל מכריע, שכן, מדובר עדיין באותו מתחם שכונתי, ומשמעות שחרורו של המשיב לחלופה המוצעת, תהיה החזרתו לאיזור מגוריו, כאשר עדיין קיימים סימני שאלה לגבי הסתבכותו בעבירה המיוחסת לו, כגון, שאלת מקור הסם, והיכולת של המשיב לפעול בעבירה דומה במידה וישוחרר.

במצב דברים זה, לאחר התלבטות כאמור, אני מוצא לנכון לדחות את הבקשה.

ניתנה והודעה היום י' סיון תש"ע, 23/05/2010 במעמד הנוכחים.

גיל דניאל, שופט

הוקלד על ידי: נורית קולטקר התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>