- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' אבו ארשיד
|
ת"פ בית משפט השלום נצרת |
1774-06-08
5.7.2011 |
|
בפני : כרמלה האפט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: סלים אבו ארשיד |
| גזר-דין | |
גזר דין
1.הנאשם הורשע על פי הודאתו בביצוע עבירות של תרשומת כוזבת בדוח ושימוש במרמה והכל כמפורט בכתב האישום המתוקן נשוא הודאתו.
הודאתו של הנאשם באה במסגרת הסדר טיעון מהלכו הוסכם בין הצדדים כי לעניין העונש תעתור המאשימה לעונש מאסר בן 6 חודשים שניתן כי ירוצה בעבודות שירות וכן עונש מאסר מותנה וקנס ואילו הסנגור יוכל לטעון כפי הבנתו, תוך שיוכל להתייחס גם לגובה השומות האזרחיות עליהן הגיע בהסדר עם מס הכנסה.
2.ב"כ המאשימה מבקשת להשית על הנאשם את העונש הנזכר. לתימוכין מבהירה היא כי הגם שלנאשם אין הרשעות קודמות, והגם ששילם את חובו האזרחי, הרי שמדובר בעבירות נפוצות, קלות לביצוע וקשות לאיתור, המחייבות משאבים רבים ומצדיקות, מבחינת אינטרס הציבור עונש מרתיע.
3.מאידך, טוען הסנגור כי בסופו של יום וכפי שאף עולה מהמסמכים שהגיש לעיוני, עומד היקף העלמת ההכנסה על סכום נמוך בהרבה מזה שנטען מלכתחילה. משכך טוען הוא כי די בעמדה עונשית הצופה פני עתיד בלבד, ולא כל שכן כאשר המחדל הוסר.
4.אין חולק כי לעבירות נשוא הודאתו של הנאשם חומרה שאיננה פחותה. אכן המדובר בעבירות קלות לביצוע, שאיתורן קשה וכרוך בהקצאת משאבים על חשבון הקופה הציבורית כולה. עם זאת, לא ניתן להתעלם בנסיבות מהודאתו של הנאשם; מן העובדה כי לקח אחריות על מעשיו ויתרה מכך הסיר את המחדל; מחלוף הזמן (כאשר מדובר בעבירות מן השנים 2002-2003); ולבסוף מן הטענות בעניין היקף גובה ההעלמה, בפועל.
5.בשקלול הנסיבות כולן הינני מוצאת להשית על הנאשם את העונשים הבאים:
א.מאסר בפועל לתקופה של חודשיים אשר ירוצה בעבודות שירות כפי שיפורט להלן.
ב.6 חודשים מאסר על תנאי לתקופה של 3 שנים והתנאי הוא כי הנאשם לא יעבור בתוך תקופה זו עבירה מן העבירות נשוא הרשעתו בפני ויורשע בגינה בין בתקופת התנאי ובין לאחריה.
ג.קנס בסך 7,500 ₪ או חודש מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב- 10 תשלומים חודשיים שווים ורצופים החל ביום 01.09.11.
אי תשלום אחד במועדו יעמיד את יתרת הקנס לפירעון מיידי.
הנאשם ירצה עונש מאסר כאמור לעיל בעבודות שירות וזאת בבית אבות דבוריה, מהלך 5 ימים בשבוע ולמשך 8 שעות וחצי עבודה יומיות.
הנאשם יעבוד בכל עבודה כפי שיידרש.
הנאשם ימלא אחר ההוראות שינתנו לו ע"י האחראי במקום או ע"י הממונה על עבודות השירות או מי מטעמם. (מפקח אחראי מר לוי זאב, טלפון: 050-6278222).
תחילת עבודות השירות מיום 25.07.11. הנאשם יתייצב באותו מועד בשעה 08:00 במפקדת גוש צפון יחידת עבודות שירות, מתחם בית סוהר "חרמון" (אוטובוס מתחנה מרכזית טבריה/כרמיאל קו 56).
הובהר לנאשם כי עליו למלא אחר ההוראות שינתנו לו מעת לעת ולעבוד בעבודות השירות באופן מלא, שאם לא כן עלול הוא להישלח לרצות את המאסר מאחורי סורג ובריח.
כמו כן מובהר לנאשם כי עליו להודיע לממונה על כל שינוי אם יחול בכתובת מגוריו.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בנצרת תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ג' תמוז תשע"א, 05/07/2011 במעמד הנוכחים.
כרמלה האפט, שופטת
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
