חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מגר נ' נציגות הבית השותף רח' בבלי 21 תל אביב ואח'

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
13791-03-10
13.9.2010
בפני :
ישי קורן

- נגד -
:
שמואל מגר
:
1. נציגות הבית השותף רח' בבלי 21 תל אביב
2. סמי משה

החלטה

החלטה

לפניי בקשה לפי פקודת בזיון ביהמ"ש, בגדרה טוען המבקש כי המשיבים לא מילאו אחר הוראות פסק דין אשר נתן תוקף להסכם פשרה בפני המפקחת על רישום מקרקעין בת"א.

הליך לפי פקודת בזיון בית משפט הוא הליך פלילי במהותו, ועל ביהמ"ש לנהוג בו בזהירות יתרה.

כפי שנכתב בהחלטה מיום 12.5.10, שלוש התחייבויות שנרשמו בהסכם הפשרה הן נושא הבקשה שבפניי:

א.בדיקות תקופתיות של מערכת ההסקה;

ב.העסקת מנקה בנפרד מהגנן;

ג.ריצוף שביל הכניסה לבנין.

המבקש טוען כי הגינה אינה מוחזקת באופן הולם, הוא מתייחס בעיקר לחלק הגינה שמאחורי הבית. פסק-הדין נשוא הבקשה אינו מפרט את אופן האחזקה של הגינה. ביקשתי מהמשיבים להציג לפניי תמונות של גינת הבית. על פי התמונות שהוצגו קיימת גינה מטופחת בחזית הבית. הגינה שמאחורי הבית אינה מושקעת באופן מיוחד. גדלים בה עצים, ולמעט חבילת אבני ריצוף לא ברור מה מצב גינה זו. המשיבים טוענים שאבני הריצוף אינן מונחות בגינה האחורית.

אני קובע שהמשיבים מילאו אחר הוראות פסק-הדין ברכיבים הראשון והשני של הבקשה ודוחה את הבקשה בענין זה.

אין חולק כי שביל הכניסה לבנין לא רוצף בהתאם להוראות פסק-הדין, אלא שלטענת המשיבים הוראה זו יש למלא בהתחשב בשינוי הנסיבות מאז ניתן פסק-הדין ועד היום, שכן היום עומד הבית בפני שיפוץ כללי שבמסגרתו יפעלו המשיבים לריצוף מחודש של שביל הכניסה לבנין.

בדיון קודם ניתנה שהות למשיבים להציג תכנית פעולה ולוח זמנים בענין זה עד ליום 1.9.2010.

המשיבים לא הגישו הודעה כאמור ולפני ימים ספורים הודיעו כי התכנית האמורה מתעכבת.

המבקש מבקש להורות למשיבים לבצע את פסק-הדין שלא בוצע מזה 5 שנים ולקבוע סנקציה בהתאם להוראות הפקודה. המשיבים טוענים שענין השיפוץ הכללי מתקדם, גם אם בקצב איטי מזה שציפו לו והם מבקשים ליתן להם שהות נוספת על מנת שלא ייאלצו להשתמש בכספי ציבור באופן לא יעיל.

לאחר שעיינתי בטענות הצדדים אני רואה לתת למשיבים שהות נוספת כבקשתם.

פסק-הדין נשוא הבקשה ניתן בשנת 2005 והוא קובע לוח זמנים מצומצם לביצוע עבודת ריצוף השביל מחדש. המבקש ישן על זכויותיו עד לחודש מרץ 2010, עת הגיש את הבקשה שבפניי.

יש ממש בטענת המשיבים לפיה אם עומד הבנין בפני שיפוץ כללי, אין מקום להורות על אכיפה מיידית של פסק הדין במנותק מהשיפוץ הכללי, ויש לאפשר את ביצוע ריצוף השביל במסגרת השיפוץ הכללי. יחד עם זאת, אם לא תתקדם תכנית השיפוץ תוך זמן סביר של חודשים ספורים, לא יהיה מנוס מאכיפת פסק-הדין כלשונו והמשיבים ייאלצו לבצע את ריצוף השביל מחדש במנותק מתכנית השיפוץ הכללית.

עד ליום 1.12.2010 יגישו המשיבים באמצעות מר רפאל עזרא הודעה באשר להתקדמות תכנית השיפוצים, ובכלל זה לוח זמנים המתייחס לריצוף השביל. אני חוזר ומורה למשיבה 1 לצרף להודעתה תכניות, הזמנות עבודה וכד', ככל שיהיו בידה.

ההודעה תוגש במועד והעתק ממנה יישלח ישירות לב"כ הצד שכנגד.

הואיל והודעת הנציגות לא התקבלה במועד, ואפשר שניתן היה לייתר את הדיון לו היתה ההודעה מוגשת עד ליום 1.9.2010 והעתק ממנה היה נשלח לצד שכנגד, תשלם המשיבה 1 לתובע את הוצאות הישיבה היום בסך 500 ₪ ומע"מ. התשלום ישולם תוך 30 יום.

הצדדים יתייצבו לישיבה נוספת ביום 3.2.2011 בשעה 08:30.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>