חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מגירה נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בעכו
1431-05-12
20.5.2012
בפני :
אבישי קאופמן

- נגד -
:
אהרון מגירה
:
מדינת ישראל
החלטה

החלטה

בפני בקשות לביטול פסילה מנהלית ואיסור שימוש ברכב.

ההחלטות ניתנו בעקבות דוח שנרשם ביום 9.5.12 לנהג אהרון מגירה המייחס לו נהיגה בשכרות.

הנהג מבקש ביטול החלטת הפסילה מאחר ולטענתו ביקש מהשוטרים בדיקת ינשוף בטרם החל בנהיגה ומאחר ורשיונו נחוץ לו לצרכי פרנסה. אביו של הנהג, מר שמעון מגירה, מבקש החזרת הרכב וטוען כי נלקח בלא ידיעתו.

באשר לבקשה להחזרת הרשיון, הרי שלא אוכל להיעתר לה. אמנם כמות האלכוהול שנמדדה אצל הנהג אינה גבוהה יחסית, אולם היא עולה מעל למותר בחוק, מהווה הפרה ברורה של איסור נהיגה בשכרות ובוודאי הפרה של הכלל כי "אם שותים לא נוהגים".

אם ביקש הנהג מהשוטרים לערוך בדיקה בטרם החל בנהיגה, מן הראוי היה כי השוטרים ימלאו בקשה זו וימנעו ממנה לבצע עבירה. אולם אין הדבר מסיר ממנו אחריות ואם חשש כי שתה אלכוהול מעל למותר, היה עליו להמנע מנהיגה כליל.

אף עברו של המבקש אינו מן המקלים. לחובתו 21 הרשעות קודמות, לרבות הרשעה בתאונת דרכים ולרבות הרשעות חוזרות בעבירות של נהיגה והסעת נוסעים בלא חגורה, התנהגות המעידה על זלזול בכללי הבטיחות הבסיסיים בכביש.

באשר להחזרת הרכב, הרי המבקש, אביו של הנהג, אינו עומד בתנאים שנקבעו בחוק להראות כי הרכב נלקח בלא ידיעתו או כי עשה הכל למניעת העבירה. טענה כללית כי לא ידע על נטילת הרכב אינן די בה, ואף העובדה כי העבירה עצמה לא בוצעה על ידו אינה מצדיקה החזרת הרכב, שכן הוראת המחוקק כי הענשת בעל הרכב במטרה להגביר את הפיקוח על שימוש בכלי הרכב.

יחד עם זאת, בהתחשב בכמות האלכוהול הלא גבוהה, ובנימוקים הנוספים שהועלו בבקשה, סבורני כי במקרה דנן אפשר להסתפק באיסור שימוש ברכב לתקופה קצרה יותר בת 20 יום, אשר תעמיד את הבעלים על חובתו לפקח על השימוש ברכבו.

אשר על כן, הבקשה להחזרת הרשיון נדחית. יש להחזיר את הרכב לידי מר שמעון מגירה בחלוף 20 יום מתפיסתו או מסירתו למגרש האחסון.

ניתנה היום, כ"ח אייר תשע"ב, 20 מאי 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>