מאסר בפועל בגין הפצת כדורי ויאגרה שלא באמצעות בית מרקחת

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום אשדוד
1186-08
19.4.2010
בפני :
רובין לביא

- נגד -
:
מ.י. פרקליטות אשקלון
עו"ד הילה דרימר יאיר
:
רוני בנימין
עו"ד דובב שחק
גזר דין

הנאשם הודה והורשע במסגרת הסדר טיעון, שכלל תיקון כתב האישום, בכך שבמהלך שנת 2005 ולפני פברואר 2005, החזיק גלולות מסוג ויאגרה  שיוצרו על ידי היצרן ואשר היו מסומנות בסימן המסחר שלו CIALIS  ו-  PFIZER  שלא על ידי בעל הסימן, ללא רשות בעל הסימן ובאופן העלול להטעות (להלן:"הגלולות המפרות") ומכרן ללקוחות שונים תמורת תשלום תוך ידיעה כי הן מסכנות בריאות הצורכים אותן.

  הוא מכר הגלולות המפרות המכילות חומרים  פעילים  שהם תכשירי מרשם שניפוקם רק על ידי רוקח מוסמך בבית מרקחת שבפיקוח משרד הבריאות.

וכן בכך שביום 15.2.05  החזיק ברכבו 358 גלולות  מפרות  מסוג ויאגרה ו-287 גלולות מפרות מסוג סיאליס, באופן העלול להטעות,  תוך ידיעה שהן מזוייפות, ובכוונה למכרן   ובכך שיווק תכשירים שלא באמצעות בית מרקחת או מוסד מוכר, עסק בהפצה של תרופות מפרות ללא רשות בעל הסימן , מכר  תרופות בדרך רשלנית שיש בה לסכן חיי אדם  והחזיק מאות גלולות מפרות בהיקף מסחרי לשם מסחר בו- עברות בניגוד לסעיפים 60 (א)(4) ו-60(א)(3) לפקודת סימני מסחר [נ"ח] תשל"ב-1972 וסעיף 47ב לפקודת הרוקחים ןסעיף 338(8) לחוק העונשין תשל"ז.

התביעה עותרת לעונש מאסר ורכיבי ענישה נוספים בעוד הסנגור מבקש להימנע מעונש מאסר , משום שנדון בגין עברות דומות בעבר ויכול היה לצרף אישום זה והן בשל הזמו הרב שעבר.

כתב האישום הוגש לבית המשפט רק ביום 2.7.08  ולא ניתן  על די פמ"ד הסבר מדוע.

הסדר הטיעון הוצג במועד השמיני(!!!) שנדחה למענה בפני .

נתקבלו תסקיר וחוו"ד הממונה על עבודות השרות בשב"ס.

לנאשם 3 הרשעות קודמות , החל מהרשעה בעברות רכוש בגינן נדון ביום  25.11.01 למאסר מותנה , והמשך בשני אישומים בעברות זהות לאלה שבהן נדון בפני , כולל עברת נסיון לקבל דבר במרמה, שנעברו בחודשים פברואר ונובמבר בשנת 2004, ונדון בגינן בבית משפט השלום בבאר שבע -ביום ,14.09.06 לקנס בסך 12,000 ש"ח, מאסר למשך 6 חודשים לריצוי בעבודות שרות ,ומאסר מותנה של 6 חודשים,  וכן ב-30.06.08 עת נדון בבית משפט שלום בתל אביב בגין עברות זהות , ל-4 חודשי מאסר מותנה.

הפרקליטה הגישה חוו"ד מומחה (ת/2 ) של מכאל אראלי, מנהל היחידה למאבק בפשיעה הפרמצבטית של משרד הבריאות,  ממנה עולה כי החומר הכימי הפעיל בסיאליס הינו 'TADALAFIL שהמינון שלו ניתן על פי הוראות רופא בלבד, ויש איסור ליטול יותר מטבליה אחת ליום, ומוצאת אזהרה מלעשות שימוש יום יומי בתכשיר. כמו כן  טרם נטילת התרופה חייב המטופל לעבור בדיקה רפואית מקיפה על מנת לוודא שהטיפול מתאים לו ושאינו סובל מבעיות קרדיווסקולריות . לניטריטים בהם עושים שימוש לבעיה זו -יש השפעה על הורדת לחץ הדם והרחבת כלי הדם ולכן שימוש בו  יחד עם סיאליס,  גורם לסיכון חיים של ממש. גם יש לתרופה זו תופעות לוואי חמורות,  כגון אובדן הראיה אם מטופלים גם בתרופה מעכבת אנזים, ולחולים שסבלו מאוטם בשריר הלב בחודשים שקדמו אומ ארוע מוחי או הסובלים מבעיות לחץ דם, וכן  לצעירים מתחת לגיל 18 - אסור להשתמש בה.

תופעות הלוואי האפשריות  למי שאינם חולים ומותרת להם השמוש בה, הינן: כאבי ראש, סחרחורות, הסמקה, שלשול, גודש באף, זיקפה ממושכת, אדמומית בעיניים וכאב גב.

 לכשמדובר בתרופה מזוייפת שלא נמצאת בפיקוח של תנאי האיחסון, תנאי האריזה  ההובלה והייצור  המבטיחים נקיון החומר- דווח על סיכון חיים ואפילו מוות.

החומר הפעיל בויאגרה-  הינו סלדנאפיל ציטראט  הדורש עריכת בדיקות רפואיות מקיפות בטרם השימוש בו, מסיבה זהה לזו שבשימוש בסיאליס, דהיינו מחשש שיפגע בבריאותם של אלה המשתמשים בתרופות המיועדות ליתר לחץ דם, בעיות קרדיווסקולריות , מערכת הדם, אי ספיקת כליות וכיו"ב מחלות, שעל הסובל מהם נאסר לעשות  שימוש בויאגרה, שכן בשימוש כזה יש ליצור סיכון לחיי אדם ואף מוות. גם לגבי ויאגרה מזוייפת קיים חשש לתנאי הובלה ואיחסון ירודים עקב העדר פיקוח, והוספת חומרים לא נקיים שיש בהם סיכון לחיי הציבור ומוות.

מתסקיר שרות המבחן עולה כי הנאשם  בן 48,  גרוש בשנית,  ואב לארבעה בגילאים שבין 2 ל-24. כיום, מתגורר עם בת זוג ושני ילדיה  מנישואין קודמים וכן  ועם שני ילדיהם המשותפים.

משנת 2002 אינו עובד ומתקיים מקצבת אבטחת הכנסה.

הוא בעל 11 שנות לימוד, שירת בצבא כנהג, ולדבריו חייב כספים רבים דרך הוצל"פ.

נסיבות חייו המשפחתיות לא היו קלות והתרשמו כי הוא בעל מערכת ערכים לא מגובשת , מתקשה לקבל סמכות ולהתמודד עם גבולות ברורים, ומגלה חוסר יציבות והסתגלות  בתחום המשפחתי והתעסוקתי.

לדבריו, למרות שנעצר 3 פעמים בעבר בגין ביצוע עברות דומות, המשיך לעסוק בכך בשל המניע הכספי, ונוטה להשליך האחריות לכך על אחרים. להערכתם קשור דבר העבירה למצבו הכלכלי הקשה ולפגיעה בדימויו העצמי, למערכת ערכיו הבלתי מגובשת ולקשייו לקבל סמכות או גבולות ברורים.

למרות האמור שלל הנאשם  צורך טיפולי ולכן נמנעו מהמלצה טיפולית.

הממונה מצאו כשיר לריצוי מאסר בעבודות שרות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>