- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ"ת 7347-08-15 תביעות צפת נ' ע' מ'
|
מ"ת בית משפט השלום נצרת |
7347-08-15
12.8.2015 |
|
בפני השופט: מורן מרגלית |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: תביעות צפת |
המשיב: ע' מ' |
| החלטה | |
בפניי בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו.
פתח דבר:
כנגד המשיב הוגש ביום 4.8.15 כתב אישום במסגרתו יוחסה לו עבירת תקיפת סתם- בן זוג, עבירה לפי סעיף 382(ב) לחוק העונשין, התשל"ז- 1977 (להלן: "החוק") וכן, עבירת איומים, עבירה לפי סעיף 192 לחוק.
כעולה מעובדות כתב האישום, ביום 27.7.15 בשעה 22:00 או בסמוך לכך, בביתם בכפר עין קנייה אשר ברמת הגולן, תקף המשיב את רעייתו, הגב' ס' מ' (להלן: "המתלוננת"), כך שתפס אותה בשתי ידיו ודחף אותה לעבר הרצפה וכן, איים עליה באומרו לה: "אם תתלונני במשטרה אני אהרוג אותך".
עוד נטען בכתב האישום, כי כשבועיים עובר לאירוע דלעיל, איים המשיב על המתלוננת ותקף אותה כך שעמד מולה עם סכין בידו והחל לקלל ולצעוק עליה, אשר מרוב בהלה זרקה לעברו כיסא וברחה לכיוון החדר.
על פי הנטען בכתב האישום, המשיב הלך בעקבותיה של המתלוננת, דחף את הדלת והפיל את המתלוננת לרצפה.
הבקשה:
בד בבד עם הגשת כתב האישום הגישה המבקשת את בקשתה דנן מכוח סעיף 21 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה- מעצרים), התשנ"ו- 1996 (להלן: "חוק המעצרים"), במסגרתה עתרה להורות על מעצרו של המשיב וזאת, עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו.
לטענת המבקשת, כנגד המשיב קמה עילת מעצר בגין מסוכנות כלפי רעייתו וכלפי הסובבים אותו וזאת, לפי סעיף 21(א)(1)(ב) לחוק המעצרים.
כן נטען, כי כנגד המשיב קמה אף עילת מעצר סטטוטורית הקבועה בסעיף 21(א)(1)(ג)(5) לחוק המעצרים שכן, עסקינן בעבירות אלימות פיזית ומילולית כלפי רעייתו.
המבקשת הוסיפה וציינה כי מלבד שתי עילות אלה, הרי שבנסיבות המקרה דנן קמה כנגד המשיב עילת מעצר מחשש לשיבוש הליכי משפט, השפעה על עדים או לפגיעה בראיות בדרך אחרת וזאת, בהתאם לסעיף 21(א)(1)(א) לחוק המעצרים.
יצוין, כי במסגרת הבקשה ציינה המשיבה כי הרקע לאירועים נשוא כתב האישום הינו חשדו של המשיב כי המתלוננת משוחחת עם גבר אחר וכן, בגין רצונו להתחתן עם אישה אחרת ואולם, טענה זו לא מצאה את ביטויה במסגרת עובדות כתב האישום.
ההליכים בתיק:
במסגרת הדיון אשר התקיים ביום 4.8.15, ביקש ב"כ המשיב לדחות את הדיון ביומיים בכדי לאפשר לו לצלם את חומר החקירה.
במסגרת דיון זה, נחקר לבקשת ב"כ המשיב מר הייל אבו זייד, אשר המשיב הינו בן דודה של רעייתו ואשר הוצע לשמש כמשמורן על המשיב. יצוין, כי מטיעוני ב"כ המשיב עולה כי המשמורן מתגורר במג'דל שמס.
ביום 6.8.15 התקיים דיון נוסף בעניינו של המשיב במסגרתו טען ב"כ המשיב כי כלל לא עלה בידי המבקשת להצביע על קיומן של ראיות לכאורה להוכחת המיוחס למשיב בכתב האישום.
לפיכך, מצאתי להורות על דחיית הדיון בעניינו של המשיב ליום 11.8.15 לצורך מתן החלטה תוך שציינתי כי לאחר עיון ראשוני בתיק החקירה עולה כי קיים בו ניצוץ ראייתי להוכחת העבירות אשר יוחסו למשיב בכתב האישום.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
