מ"ת 12356-10-16 מדינת ישראל נ' סעד(עציר) ואח'

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית המשפט המחוזי חיפה
12356-10-16
21.10.2016
בפני השופט:
כמאל סעב

- נגד -
מבקשת:
מדינת ישראל – ע"י פמ"ח חיפה - פלילי
משיבים:
1. סעד סעד (עציר)
2. א.ש. (עציר)

החלטה בעניין המשיב 2 בלבד
 

 

לפניי בקשת המדינה למעצר המשיב 2 - (להלן: "המשיב"), עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו והמתנהלים בת"פ 12330-10-16 - (להלן: "ההליך העיקרי").

 

נגד המשיב וסעד סעד - (להלן: "האחר"), הוגש כתב אישום המייחס להם עבירת שוד לפי סעיף 402(ב) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 - (להלן: "חוק העונשין"), ביחד עם סעיף 29 לאותו חוק.

 

בכתב האישום יוחסו עבירות נוספות לאחר והן: עבירת איומים לפי סעיף 192 לחוק העונשין, מעשה פזיזות ורשלנות לפי סעיף 338(א)(1) לחוק העונשין, הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו, לפי סעיף 275 לחוק העונשין, אי ציות לרמזור אדום, עבירה לפי תקנה 64(ה) ותקנה 22(א)(ב) לתקנות התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א-1961 וסעיפים 62(8) ו-68 לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א-1961, עבירה של אי ציות להוראת שוטר, עבירה לפי סעיף 62(8) לפקודת התעבורה ועבירה של אי מתן זכות קדימה לפי תקנה 64(ג) לתקנות התעבורה.

 

בחלק הכללי של כתב האישום טענה המבקשת, כי בין המשיב, האחר ועלי עודה - (להלן: "עודה"), קיימת ביניהם היכרות מוקדמת. עוד נטען, כי ביום 2/8/16 העבירה הגב' מרסל סולומון לידי המשיב את רכבה מסוג פורד פוקוס שפרטיו הובאו בכתב האישום - (להלן: "הרכב"), זאת על מנת שהמשיב יסייע לה במכירתו.

בפרק העובדות נטען, כי ביום 25/9/16 סמוך לפני השעה 00:55 הגיעו המשיב והאחר לדירתו של עודה שברח' דרך הארבעה - (להלן: "הדירה"). האחר דפק ובעט בחוזקה בדלת הדירה, צעק, קילל ואיים על עודה שאים לא יפתח דלת הדירה, יפגע בו, זאת בכוונה להפחידו או להקניטו.

 

בהמשך לאמור לעיל, ובשעה 01:15 עוכב האחר בתחנת משטרת עכו ובסמוך לשעה 02:00 שוחרר בערובה ועזב את תחנת המשטרה. כל אותה עת, המתין המשיב לאחר בסמוך לתחנת משטרת עכו ומשזה שוחרר, אסף אותו המשיב באמצעות הרכב והשניים נסעו מהמקום.

 

עוד טענה המבקשת, כי עובר לשעה 05:45 הגיעו האחר והמשיב באמצעות הרכב לקיוסק סלים הנמצא בפינת הרחובות יהושפט והעצמאות שבעכו - (להלן: "הקיוסק"), נכנסו ושתו משקה אלכוהולי, ואחר כך חזרו לרכב. האחר התיישב במושב הנהג והמשיב התיישב במושב שלידו. שניהם חסמו באמצעות הרכב את הכניסה לכיכר הסמוכה לקיוסק, השליכו מתוך הרכב בקבוקי זכוכית והאחר נופף בחפץ הנחזה כאקדח. בשל התנהגותם של האחר והמשיב, הוזעקו למקום והגיעו 3 ניידות משטרה עם אורות כחולים מהבהבים ובהן אנשי משטרה - (להלן ובהתאמה: "הניידות ו- "השוטרים"). משהאחר הבחין בניידות, החל בנסיעה מהירה לרחוב יהושפט.

 

השוטרים כרזו לו לעצור תוך שהם מציינים כי מדובר במשטרה, אך הוא לא נענה לקריאות השוטרים, המשיך בנסיעה ובהגיעו לכיכר פינת הרחובות יהושפט ולוחמי הגטאות - (להלן: "כיכר לוחמי הגטאות"), פנה שמאלה לרחוב לוחמי הגטאות במהירות ללא מתן זכות קדימה לרכב אחר.

 

השוטר אתי פישר ניסה לחסום את הרכב אך בשל המהירות הגבוהה בה נסע הרכב, השוטר נאלץ לבלום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>