חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ"ת 1079-02-15 מדינת ישראל נ' אלוש (אחר/נוסף)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום חיפה לתעבורה
1079-02-15
25.3.2015
בפני השופטת:
כרמית פאר גינת

- נגד -
המבקש:
דוד אלוש
המשיבה:
מדינת ישראל
החלטה

 

1.בפני בקשה לעיון חוזר לפיה מבוקש לשחרר את המבקש ממעצר הבית בו הוא נתון למרכז גמילה והחלמה בתמרה.

 

2.כנגד המבקש הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של נהיגה בשכרות ונהיגה בקלות ראש. על פי עובדות כתב האישום ביום 03.02.2015 סמוך לשעה 20:32, נהג המבקש ברכב מסוג אוטובוס ציבורי בכביש ראשי מכיוון צומת השומרים לכיוון צומת התשבי. המבקש נהג כשהוא שיכור ונתון תחת השפעת משקאות משכרים. בבדיקת דגימת אוויר נשוף שמסר המבקש סמוך לעצירתו, נמצא בדמו אלכוהול בריכוז של 1,440 מיקרוגרם אלכוהול לליטר אוויר נשוף.

 

3.בד בבד עם הגשת כתב האישום, הוגשה בקשה למעצרו של המבקש עד תום ההליכים. בהחלטה מיום 05.02.2015 הוריתי, בין היתר, בעקבות הסכמת הצדדים, על שחרורו של המבקש למעצר בית מלא בפיקוחו של מר אפרים אלוש, וקבעתי כי המבקש יחתום על ערבות כספית בסך 20,000 ₪ להבטחת תנאי שחרורו.

 

4.ביום 02.03.2015 הוספה אף מפקחת נוספת, הגב' רעות אלוש. שני המפקחים חתמו על ערבות צד ג' להבטחת תנאי שחרורו של המבקש.

 

5.ב"כ המבקש עתר לשחרר את המבקש למרכז גמילה תמרה. לדבריו, לאחר ששוחרר מבית החולים רמב"ם ובעזרת משרד הרווחה, הותאמה לו תכנית טיפולית הכוללת שהייה במרכז גמילה תמרה. ב"כ המבקש מציין כי המבקש יהיה נתון במרכז הגמילה בתנאי מעצר בית מלא.

 

6.ב"כ המשיבה מתנגד לבקשה. לטענתו, האשפוזית אינה חלופת מעצר בית מלא. על המבקש ישגיחו מדריכים שונים אשר יתחלפו בכל משמרת, ולא ניתן להצביע על אדם מסוים אשר ייקח אחריות לכך שהמבקש ימלא אחר תנאי השחרור, ואף יחתום על ערבות צד ג'.

 

7.ביום 23.03.2015 הודה המבקש בתיק העיקרי (1082-02-15), ואף נשלח לממונה על עבודות שרות במסגרת הסדר שהושג בין הצדדים.

 

8.נציג האשפוזית הופיע בפני בית המשפט ונחקר ע"י ב"כ המשיבה ביום 18.03.2015. נציג האשפוזית, עו"ד אנואר דיאב, ציין כי המבקש יהיה נתון תחת השגחה של אנשי צוות האשפוזית כל שעות היממה, ובמידה ויפר את תנאי השחרור, ויצא את האשפוזית, ידווח העניין מיד למשטרת ישראל.

 

9.המבקש הופנה למרכז גמילה תמרה ע"י עמותת "אפשר", והתרשמתי כי נציג מרכז הגמילה מודע היטב לתפקיד אותו עליו למלא באמצעות המדריכים ואנשי הצוות במקום. נציג מרכז הגמילה מודע לכך שעל המבקש לשהות בתנאי מעצר בית מלא, מודע לעבירה אשר בגינה המבקש נתון במעצר בית מלא, ומוכן באמצעות אנשי צוות במקום לפקח ולוודא כי המשיב מקיים את תנאי המעצר.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>