- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ.י. תביעות ת"א שלוחת איילון נ' רקייק ואח'
|
ת"פ בית משפט השלום ראשון לציון |
4350-08
7.9.2010 |
|
בפני : אברהם הימן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. תביעות ת"א שלוחת איילון |
: 1. צאלח רקייק – קבוע להוכחות אצל כב' הש' יקואל 2. מוסא אבו רקייק (עציר) |
| הכרעת-דין,גזר-דין,החלטה | |
הכרעת דין
בדיון שהתקיים ביום 11.7.10 הודה הנאשם בביצוע העבירות המיוחסות לו בכתב האישום. ככל שביררתי הודייתו, הסתבר שהנאשם למעשה לא הודה.
לאחר הדיון קבעתי דיון בפני כב' הש' יקואל להיום שתכליתו תזכורת קביעת מועדים להוכחות בפני כב' הש' יקואל.
מסתבר מדברי באי כוח הצדדים כי בדיון שהתקיים בפני כב' הש' יקואל חזר הנאשם והודה בעובדות כתב האישום. בדיון דהיום ביררתי תקינות ואמיתות ההודייה והשתכנעתי שהיא כנה ואמיתית.
לפיכך אני מרשיע הנאשם כמפורט להלן.
אני מרשיע את הנאשם על פי הודייתו בעובדות כתב האישום המתוקן, בעבירות של:
שבל"ר ונטישה עבירה לפי סעיף 413 לחוק העונשין,
עבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו עבירה לפי סעיף 275 לחוק העונשין,
ועבירה של זיוף סימני זיהוי של רכב עבירה לפי סעיף 413 ט' לחוק העונשין.
ניתנה והודעה היום כ"ח אלול תש"ע, 07/09/2010 במעמד הנוכחים.
אברהם הימן, סגן נשיא
גזר דין
אין חולק על כך ונדמה לי שלא יכול להיות חולק שהעבירות המפורטות בכתב האישום באשר הנאשם הודה בביצוען, עבירות חמורות הן.
העבירות כלפי רכב הפכו להיות מכת מדינה מזה זמן רב. הדברים ברורים וידועים. משום כך היה מקום ללא ספק להחמיר עם הנאשם שעבר עבירות אלה.
הצדדים אינם חלוקים בדבר חומרת העבירות אלא שטענה בפי ב"כ הנאשם לפיה יש להקל עם הנאשם משום מרכיבים אלה ראשית לכל השיהוי הרב שבין מועד ביצוע העבירה ועד ליום גזר הדין ובתוך כך מדגישה ב"כ הנאשם כי בעת ביצוע העבירות היה הנאשם קטין.
עוד מפרטת ב"כ הנאשם כי בעת התקופה החולפת נדון הנאשם מספר פעמים בבתי משפט, במיוחד מדגישה כי ביום 7.6.10 נגזר על הנאשם עונש של 34 חודשי מאסר.
ואומרת ב"כ הנאשם, אילו היה הנאשם נדון בגין תיק זה במסגרת ההליכים הללו, מן הסתם לא היה עונשו חמור מ – 34 חודשי מאסר.
שאלתי ותמהתי אם כך מדוע לא נדון הנאשם בגין תיק זה בהרשעתו האחרונה ולא קיבלתי תשובה מספקת או תשובה בכלל.
השאלה שמעלה ב"כ הנאשם היא מין הסתם שאלה היפותטית שהרי אין איש יודע לומר לנו מה היה בית המשפט מחליט וגוזר הדין אילו כתב אישום זה בכלל היה בגדרם של ההליכים הללו.
אינני עוסק בתרגילים היפותטיים כל שעושה אני הוא להפעיל שיקול דעת כמיטב יכולתי ואם אני מעמיד השיקולים לקולא שנטענו כאן אל מול השיקולים לחומרה אינני יכול להיעתר לבקשת הנאשם שלא להוסיף תקופת מאסר על המאסר שנגזר עליו, יחד עם זאת אני מתחשב בשיקולים לקולא שהוצגו בפני ואשר אף התביעה מסכימה להם.
משום כך אני מורה על העונשים כדלקמן:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
