מ.י. תביעות ת"א שלוחת איילון נ' כהן
|
מ"ת בית משפט השלום ראשון לציון |
10746-08
16.3.2010 |
|
בפני : שרית זמיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. תביעות ת"א שלוחת איילון |
: יעקב כהן (עציר) |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשה לעיון חוזר לפי סעיף 52 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה מעצרים ) התשנ"ו- 1996.
בתאריך 04/12/08 הורה בית המשפט הנכבד כי המשיב ישוחרר לחלופת מעצר בקהילה הטיפולית הסגורה "זוהרים".
בתאריך 30/11/09 הופסק טיפולו של המשיב בקהילה עקב אי עמידה בנוהלי המקום.
ב"כ המשיב הגישה בקשה לעיון חוזר בעניינו של המשיב ולדיון בבקשה הוגש תסקיר מעצר.
בהחלטת בית המשפט מיום 20/12/09 נקבע כי המשיב ישהה במעצר בית בביתו וזאת כאשר יוכל להשתלב בתוכנית טיפולית במרכז יום כפי המלצת תסקיר שירות המבחן.
בית המשפט באותו שלב לא נעתר לבקשת ב"כ המשיב להסתפק במעצר בית לילי בלבד, וסבר כי יש לבדוק אפשרות שילובו של המשיב חזרה בחיים נורמטיביים באופן הדרגתי, כמו גם מסתמך על תסקיר המעצר שניתן אז בעניינו לפיו טרם בשלו התנאים לשלב המשיב בעבודה וטיפול ויש לרכז מירב המאמצים בהשתלבות בטיפול במסגרת הקהילה.
כיום, שבה ומבקשת ב"כ המשיב לעיין בתנאי שחרורו של המשיב ולהסתפק במעצר בית לילי בלבד.
ב"כ המשיב מפנה לעובדת חלוף הזמן, בה מצוי המשיב בתנאים מגבילים מדצמבר 08, העובדה כי המשיב זכה לאמון בית המשפט ולא הפר עד עצם היום הזה את האמון, המשיב משתף פעולה באופן הדוק עם הליך טיפולי בעניינו ותסקיר מעצר שניתן במסגרת התיק העיקרי, ממליץ אף הוא על מעצר בית לילי בלבד.
שירות המבחן מציין באותו תסקיר כי מתן אפשרות למשיב להשתלב חזרה בחיים שיגרתיים לרבות בחיפוש יציאה לעובדה, יש בה כדי לחזק חלקים נורמטיבים ולעזור למשיב לאמץ אורח חיים שיעניק לו מסגרת מציבת גבולות ותחושת עצמאות ומסוגלות.
לאחר שעיינתי בתסקירי שירות המבחן שהוגשו בענינו של המשיב, שמעתי טיעוני ב"כ הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי יש מקום להקל בתנאי שחרור של המשיב.
מאז החלטת בית המשפט שניתנה ביום 20/12/09, חלפו כשלושה חודשים, במהלכם המשיב הצדיק את האמון שנתן בו בית המשפט, שיתף פעולה עם הליך טיפולי ואכן נדמה כי יש מקום לאשפר חזרה הדרגתית לאורח חיים נורמטיבי ולו בבחינת העמדת המשיב במבחן האם באמת הליך שיקומו והליך הגמילה מסמים, צלח בענינו.
גם פרק הזמן הממושך בו שוהה המשיב בתנאים מגבילים מאז סוף שנת 08 יש בו כדי להצדיק עיון מחדש בתנאי השחרור.
אשר על כן אני מקבלת את הבקשה ומורה כי המשיב ישהה במעצר בית לילי בלבד, בין השעות 19:00 ועד השעה 07:30 בבוקר שלמחרת.
למען הסר ספק אין בהחלטתי זו כדי לאסור את המשיב להמשיך ולהשתתף בהליכים טיפולים אשר מתקיימים לאחר השעה 19:00 כפי שאושר לו בהחלטת בית המשפט מיום 20/12/09.
ככל שהמשיב לא שוהה בהליך טיפולי, ישהה הוא במעצר בית מלא החל מהשעה 19:00 ועד השעה 07:30 בבוקר שלמחרת.
למען הסר ספק כל שאר התנאים שנקבעו בעניינו של המשיב יעמדו בעינם.
יפר המשיב תנאי מהתנאים שנקבעו, ייעצר ויובא בפני שופט.
ניתנה והודעה היום א' ניסן תש"ע, 16/03/2010 במעמד הנוכחים.
שרית זמיר, שופטת
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|