חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. תביעות ראשל"צ נ' דזדזמיה

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום ראשון לציון
1359-09
17.3.2010
בפני :
עירית וינברג-נוטוביץ

- נגד -
:
מ.י. תביעות ראשל"צ
:
גאורגי דזדזמיה
גזר-דין

גזר דין

הצדדים הגיעו להסדר דיוני לפיו הנאשם יודה בעובדות כתב האישום המתוקן, יורשע ויישלח לקבלת תסקיר שירות מבחן. במידה והתסקיר יהיה שלילי המאשימה תעתור לעונש מאסר בפועל. במידה והתסקיר יהיה חיובי המאשימה תגביל עצמה לעונש מאסר בן 6 חודשים שיכול וירוצה בעבודות שירות. בשני המקרים הסנגורית תוכל לטעון לעונש מקל יותר.

על פי כתב האישום המתוקן ביום 9.2.09 הובא הנאשם למשטרת אגף התנועה בבית דגן בהמשך לתאונת דרכים בה היה מעורב ולבדיקת שכרות. באותם נסיבות עלב הנאשם בשוטר במילים בוטות ובהמשך הרים כיסא ותקף שוטר וגרם לו חבלה של ממש.

לפיכך הורשע הנאשם בעבירות של העלבת עובד ציבור ותקיפת שוטר במילוי תפקידו.

הנאשם יליד 1969 – לחובתו הרשעה משנת 2008 בעבירות שנעברו בשנת 2006 שעניינן איומים, שימוש בכח או באיומים למנוע מעצר.

בגין תיק זה הושת על הנאשם עונש של מאסר על תנאי למשך חמישה חודשים בר הפעלה בתיק זה.

בעניינו של הנאשם התקבלו שני תסקירי שירות מבחן מהם עולה כי הנאשם נמצא בהליך שיקומי, מטופל בעמותת "אפשר" על פני תקופה, שומר על הפסקת שתיה. כמו כן עולה כי הנאשם מודה ונוטל אחריות על מעשיו.

שירות המבחן המליץ להעמיד את הנאשם למבחן כדי לעקוב אחר המשך השתלבותו בטיפול ולהטיל עליו עונש שלא יפגע בשיקום שעושה.

בעניינו של הנאשם התייצב מעבידו המעסיק אותו בתחום התקנת פרקטים ומכיר אותו מזה שנים ומסייע בידו. מדברי המעביד עולה כי הנאשם הינו עובד מסור, שומר על נקיון מאלכוהול, מבצע את עבודתו בצורה חיובית.

ב"כ המאשימה טענה כי לאור שיתוף פעולה של הנאשם, השיקום שעובר והעובדה כי מאז ביצוע העבירות לא הסתבך בעבירות נוספות, יש מקום להשית על הנאשם עונש של ששה חודשי עבודות שירות הכולל הפעלת המאסר על תנאי.

הסנגורית טענה כי הנאשם הודה, חסך מזמנו של בית המשפט, האירוע נשוא כתב האישום החל כאשר עוכב הנאשם לבדיקת נשיפה, הנאשם מקבל אחריות על מעשיו, יודע שטעה , התנצל כבר בתחנת המשטרה.

הסנגורית טענה כי הנאשם עבר הליך טיפולי משמעותי וכן מטפל בעצמו במישור הבריאותי ולפיכך עתרה להאריך את המאסר על תנאי התלוי ועומד כנגדו או לחילופין להסתפק בהפעלתו.

בחנתי את טיעוני הצדדים והתרשמתי כי אכן הנאשם עבר הליך טיפולי משמעותי הגם שעדיין קיים סיכון בתחום השימוש באלכוהול.

נתתי משקל לעובדה שהנאשם היה נתון במעצר למעלה מחודש ימים וכן לכך שהפעלת המאסר על תנאי תביא להשבתתו מהעבודה ותגרום לו לקושי כלכלי.

במכלול הנסיבות אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:

1.מאסר בפועל למשך 3 חודשים.

2.אני מפעילה את המאסר על תנאי שהושת על הנאשם בת.פ. 4492/06 שלום ראשל"צ למשך חמישה חודשים באופן שירוצה בחופף לעונש המאסר שהוטל עליו בתיק זה.

סה"כ ירצה הנאשם חמישה חודשי מאסר בעבודות שירות על פי חוות דעת הממונה על עבודות השירות.

3.מאסר על תנאי למשך ששה חודשים והתנאי הוא שלא יעבור עבירות אלימות או עבירות כנגד שוטרים ועובדי ציבור, תוך שלש שנים מהיום.

4.בנסיבות הענין איני מוצאת מקום לגזור על הנאשם קנס כספי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>