חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. תביעות ראשל"צ נ' דזאברי

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום ראשון לציון
2236-09
3.3.2010
בפני :
עירית וינברג-נוטוביץ

- נגד -
:
מ.י. תביעות ראשל"צ
:
יעקב דזאברי
הכרעת-דין,גזר-דין

הכרעת דין

אני מורה על תיקון כתב האישום בנוסח שתוקן בכתב יד על ידי ב"כ המאשימה.

אני מרשיעה את הנאשם על פי הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן בשתי עבירות איומים לפי סעיף 192 לחוק העונשין תשל"ז-1977.

ניתנה והודעה היום י"ז אדר תש"ע, 03/03/2010 במעמד הנוכחים.

עירית וינברג-נוטוביץ, שופטת

גזר דין

הצדדים הגיעו להסדר טיעון לפיו כתב האישום יתוקן, הנאשם יודה בעובדות כתב האישום המתוקן, יורשע ולעונש יעתרו במשותף למאסר על תנאי וקנס.

על פי כתב האישום המתוקן הנאשם הינו נהג מונית שאינו מורשה לאסוף נוסעים מאיזור נמל התעופה נמל גוריון. המתלוננים הינם פקחי מוניות בנתב"ג.

על פי האישום הראשון ביום 29.9.08 צילם אחד הפקחים את הנאשם שפנה לנוסעים פוטנציאליים ובאותם נסיבות הנאשם צעק לעברו במילים בוטות ובהמשך איים עליו במילים בוטות.

לפיכך הורשע בעבירת איומים.

על פי האישום השני ביום 5.10.08 בשעת לילה אסף הנאשם נוסע במונית בנתב"ג, באותן נסיבות פנה פקח אל הנוסע והנאשם איים על הפקח במילים בוטות.

לפיכך הורשע בעבירת איומים.

הנאשם יליד 1967 – לחובתו שתי הרשעות בעבירות של הפרת הוראה חוקית, אלימות והיזק לרכוש במזיד.

ב"כ המאשימה טענה כי הגם שמדובר בעבירות חמורות, הביאה המאשימה במנין שיקוליה את העובדה כי הנאשם הורחק בעקבות האירועים נשוא כתב האישום לתקופה ממושכת מנתב"ג ולאור זאת העונש המוסכם הינו ראוי.

ב"כ המאשימה ביקשה להשית על הנאשם קנס משמעותי שיהפוך את ביצוע העבירות לבלתי כדאיות.

הסנגורית טענה כי הנאשם הינו עובד קשה יום התומך במשפחתו, הרחקתו מנתב"ג למשך שנה פגעה בו פגיעה כלכלית קשה. הסנגורית הציגה דו"ח רווח והפסד של הנאשם ממנו עולה כי במשך ששה חודשים משנת 2009 הנאשם לא עבד כלל.

הסנגורית הוסיפה כי לנאשם בן הנזקק לחינוך מיוחד והנאשם עובד ימים כלילות כדי לסייע בידיו.

בחנתי את הסדר הטיעון ובמכלול הנסיבות כפי שפורטו מצאתי כי ההסדר הינו ראוי ויש לכבדו.

עם זאת, סבורה אני כי בנסיבות הענין יש להשית קנס משמעותי על מנת להרתיע נהגי מוניות אחרים מלהפר הוראות הקיימות לגביהם ביחס לאיסוף נוסעים בנתב"ג.

לפיכך אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:

1.מאסר על תנאי למשך 6 חודשים והתנאי הוא שלא יעבור עבירת אלימות כנגד הגוף תוך שלש שנים מהיום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>