מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשדוד נ' פירר

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום אשדוד
1007-09
1.2.2010
בפני :
גילת שלו

- נגד -
:
מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשדוד
:
סרגיי פירר
גזר-דין

גזר דין

הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש בנסיבות מחמירות ותקיפה בנסיבות מחמירות.

מכתב האישום המתוקן עולה, כי ביום 16.1.09,תקף הנאשם את גרושתו , עימה הוא המשיך לנהל חיים משותפים, בכך שאחז בצווארון חולצתה , אחז בצווארה, הרים את ראשה ואחז בחוזקה בלחייה, תוך שהוא לוחץ עליהן, עד ששיניה פצעו לה את החיך. לאחר מכן, דחף הנאשם את המתלוננת, עד שכמעט נפלה. כתוצאה מכך, נגרמו למתלוננת חבלות של ממש, שהתבטאו באדמומיות ושריטות סביב צווארה, נפיחות ודימום בשפתיים, פצע בחניכיים ונפיחות בכף היד.

את העבירות המתוארות בכתב האישום המתוקן, ביצע הנאשם על רקע צריכת אלכוהול.

הצדדים הגיעו להסדר טיעון במסגרתו נשלח הנאשם לשירות המבחן, כאשר במסגרת הקשר עם שירות המבחן, שולב הנאשם בטיפול קבוצתי ופרטני , במרכז לטיפול בנפגעי אלכוהול באשדוד.

שירות המבחן סקר בתסקירו את נסיבותיו האישיות של הנאשם, שוחח עם בני משפחתו, אשר תיארו התנהגות אגרסיבית מצידו בעבר על רקע שימוש באלכוהול, אולם ציינו גם, כי מאז הימצאו בטיפול , הוא מתפקד בצורה טובה יותר במערכת המשפחתית.

שירות המבחן המליץ להטיל על הנאשם צו מבחן ובנוסף, מאסר על תנאי, התחייבות וקנס.

לאור המלצת התסקיר, טענו הצדדים לעונש על פי הסדר הטיעון ועתרו, להטלת העונשים כפי שצוינו בתסקיר, אם כי הסניגור עתר שלא להשית על הנאשם קנס כספי.

למרות חומרת העבירות , ובהתחשב בכך שלנאשם אין עבר פלילי, וכי הוא עובר הליך טיפולי משמעותי לטיפול בבעיית ההתמכרות לאלכוהול, אשר עמדה ברקע לביצוע העבירות, נראה לי כי הסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים הולם , ולכן אכבדו.

לאור האמור לעיל, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:

מאסר על תנאי לתקופה של 8 חודשים.

המאסר המותנה יופעל אם תוך תקופה של 3 שנים מהיום, יעבור הנאשם עבירה נוספת בה הורשע או כל עבירת אלימות, לרבות איומים.

קנס, אשר יהיה סמלי בלבד, לאור העובדה שהנאשם מסייע בפרנסת המתלוננת, בסך 1,000 ₪, או 10 ימי מאסר תמורתו.

הקנס ישולם תוך 90 יום.

3.הנאשם יחתום היום על התחייבות בסך 3,000 ₪ שלא לעבור עבירה מהעבירות בהן הורשע, למשך שנתיים מהיום. לא יחתום, ייאסר למשך 5 ימים.

4.הנאשם יימצא בפיקוח שירות המבחן למשך שנה מהיום.

לצורך זאת עליו לחתום על צו מבחן. מוסבר לנאשם כי אם לא יעמוד בתנאי הצו, ניתן יהיה להפקיעו ולגזור דינו לרכיבי ענישה נוספים.

בשולי הדברים, מתבקש שירות המבחן לבחון יחד עם המרכז לטיפול בנפגעי אלכוהול, האם ניתן לקבוע את הטיפול הפרטני לנאשם בשעות שלאחר שעות עבודתו , וזאת לאור דבריו כי מעסיקו אינו רואה בעין יפה את יציאתו מהעבודה בשעות הצהריים.

המזכירות תעביר העתק הפרוטוקול לשירות המבחן.

זכות ערעור תוך 45 יום מהיום לבימ"ש מחוזי ב"ש.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>