מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשדוד נ' סרויה
|
ת"פ בית משפט השלום אשדוד |
2572-09
3.3.2010 |
|
בפני : רובין לביא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשדוד |
: ברכה סרויה |
| החלטה | |
החלטה
הדיון קבוע לטיעונים לעונש ב- 28/04 אולם ביקשתי משירות המבחן לדווח תוך 45 יום אם יש מקום להקלה בתאים וכן לאפשר לה להשתתף במפגשי אנ.איי. בהתאם נתקבל דיווח בו ציינו כי סיימה אשפוזית ומשולבת בטיפול בתחנה לנפגעי סמים, מוסרת דגימות שתן נקיות, מגיעה לתחנה בין השעות 09:00 ל- 14:30 ובהמשך תצטרך להגיע עד השעה 15:30.
משכך והואיל והיא אם לשני קטינים, המליצו לצמצם מעצר בית לשעות הלילה. התביעה התנגדה ולכן נקבע לדיון היום. אתמול נתקבל דיווח נוסף של שירות המבחן ממנו עולה כי ניתקה קשר עם הטיפול בתחנה ומזה שבועיים היא לא באה למפגשים, לא מוסרת דגימות שתן ומשתמשת בסמים, ולכן אין אפשרות לקבלה למסגרת מרכז היום. הואיל ומצבה מדרדר דיווחו על כך לפקידת סעד לחוק הנוער ולעובדת הסוציאלית.
לא רק זאת, אלא שמו ליבם לכך שנמצאת במצב של הזנחה פיזית ושיתפה כי מצבה הכלכלי קשה. לאור הריגרסיה חוזרים הם מהבקשה. שירות המבחן סוברים כי יש לשלבה שוב במסגרת גמילה פיזית מסמים. משכך, סברתי כי יש מקום למחוק הבקשה. אך למרות זאת בשל הזמן הקצר שנותר השארתי את הדיון על כנו והסנגורית עומדת על בקשות משלה: לאפשר לה לצאת מהבית עם הילדים ולצאת לחתונה.
קצינת המבחן אמרה כי בשום אופן לא ניתן להקל בתנאים, אולם לאור טענות הסנגורית שלא התייצבה בתחנה בשל מחלת ילדיה ולא חלילה משום שהדרדרה לסמים- מוכנה לבחון זאת ולדווח שוב לבית המשפט.
כפי שציינה הסנגורית, חסד נעשה עם הנאשמת בכך שניתנה לו שוב הזדמנות להשתלב בהליך טיפולי עם אפשרות להקל בתנאי השחרור שהרי התביעה התנגדה ועותרת למאסר. אלא שהנאשמת לא השכילה לנצל את ההזדמנות שניתנה לה ומצבה הולך ומתדרדר. לכן אין מקום להקל בתנאים. בית המשפט מבהיר לה כי לא בכדי דווח לפקידת סעד לענייני נוער על מצבה היום שכן יש בכך כדי להשליך על טובתם של הקטינים שברשותה.
לכן אם לא תתעשת- עלולה לאבד את ילדיה שיוצאו מחזקתה. גם להתרשמות בית המשפט מצבה קשה ממצבה בעבר.
בנסיבות אלה שירות המבחן ידווחו תוך 14 יום לבית המשפט אודות מצבה.
לעת עתה המועד שנקבע לטיעונים לעונש נותר על כנו אך שירות המבחן יודיעו אם יש מקום לדחות את המועד או להקדימו.
בשל היציאה לחתונה, בהסכמת התביעה, אתיר את יציאתה ב- 4/03/10 בשעה 19:00 ל- 01:00 ובתנאי שתמציא ערב צד ג' שיחתום על ערבות צד ג' בסך 20,000 ₪ שיפקח עליה כל העת ובתנאי שהפרטים יומצאו לבית המשפט עד מחר בשעה 12:00.
ניתנה והודעה היום י"ז אדר תש"ע, 03/03/2010 במעמד הנוכחים.
רובין לביא, שופטת
הוקלד על ידי: אלינור בן נעים התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|