מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשדוד נ' דהן

: | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה באשקלון
2381-09
14.3.2010
בפני :
דליה קליימן

- נגד -
:
מ.י. תביעות לכיש-שלוחת אשדוד
:
ישראל דהן
החלטה,החלטה,הכרעת-דין,גזר-דין

החלטה

אני מאחדת את הדיון בתיקים ת 2381/09 ו-ת 2405/09.

ניתנה והודעה היום כ"ח אדר תש"ע, 14/03/2010 במעמד הנוכחים.

דליה קליימן, שופטת

החלטה

הדוחות התקבלו וסומנו ת/1 ות/2.

ניתנה והודעה היום כ"ח אדר תש"ע, 14/03/2010 במעמד הנוכחים.

דליה קליימן, שופטת

הכרעת דין

כנגד הנאשם הוגשו שני דוחות שאוחדו מהם עולה כי נהג ברכב מבלי שהיה חגור כחוק.

הנאשם כפר באשמה והתיקים שאוחדו נקבעו להוכחות.

התביעה העידה את השוטר גולימה סמצאו אשר ערך את שני הדוחות ובו פרט את נסיבות המקרה, מנסיבות הדוח עולה כי מדובר באור יום וכי השוטר הבחין בנאשם נוהג ברכב מבלי שהיה חגור כחוק.

עוד עולה מעדותו כי מדובר בבדיקה אקראית כאשר הנאשם נהג בשני כלי רכב שונים ובמקומות שונים וכי אין בינו לבין השוטר כל הכרות קודמת.

מנסיבות הדוחות עולה כי השוטר היה בקשר עין עם הנאשם ועם הרכב עד לעצירתו.

המעיין בדוחות ישים ליבו לעובדה כי הנאשם סרב לחתום על קבלת הדוחות.

הנאשם ציין להגנתו כי היה חגור כחוק ואף שטען כי לפחות בארוע הראשון היתה עימו נוסעת בחר שלא לזמנה לעדות ואף לא ביקש דחיה לצורך כך.

התרשמתי מכנות דברי השוטר ומאופן שיחו בפני ונותנת אני אמון בדבריו, השוטר פרט פרט היטב את נסיבות הדוח וכך ניתן ללמוד מן המסמכים ת/1 ות/2, הדגיש כי היה בקשר עין וכי היה אור יום, למול עדותו עומדת עדותו הלקונית של הנאשם כאשר הנאשם מודה כי נסע בשני כלי רכב שונים וכי אין בינו לבין השוטר כל הכרות קודמת.

בעד תביעה יחיד עסקינן, מודעת אני לעובדה כי בבואו של ביהמ"ש להכריע הדין על פי עדות יחידה שומא עליו לשקול עדות זו ב"שבע עיניים" הרבה מעבר לזהירות הרגילה לה נדרש ביהמ"ש בדרך כלל ולאחר שעשיתי כן ונוכח כל האמור לעיל, אני קובעת כי אדניה של עדות זו מוצקים דיים להוות בסיס איתן להרשעה. (על הרשעה על פי עדות יחידה ראה ע"פ דב צסיס נ' מ"י לא 3 735).

מן המקובץ לעיל עולה ומשתזר כי התביעה הרימה את נטל הראיה המוטל עליה במשפט פלילי, האשם רובץ לפתחו של הנאשם ולא נותר לי אלא להרשיעו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום וזאת אני עושה.

ניתנה והודעה היום כ"ח אדר תש"ע, 14/03/2010 במעמד הנוכחים.

דליה קליימן, שופטת

גזר דין

מדובר בשתי עבירות של נהיגה ללא חגורת בטיחות, הנאשם הורשע לאחר שמיעת ראיות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>