חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. שלוחת תביעות תחנת פתח תקוה נ' עשרי

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום פתח תקווה
3697-07
23.5.2012
בפני :
עינת רון

- נגד -
:
מ.י. שלוחת תביעות תחנת פתח תקוה
:
אבנר עשרי
פסק-דין

בפני

שופטת עינת רון

פסק דין

להקראת פסק הדין היום לא התייצב הנאשם, אולם הוצג לי אישור רפואי מהרכז הרפואי "נאות השרון", כי הנאשם שוהה במחלקה סיעודי מורכבת במצב קשה ולא פשוט כלל ועיקר ואשר על כן ובשל תוצאות פסק הדין, מצאתי ליתן את פסק הדין היום בנוכחות ב"כ, אשר תעביר לו עותק ממנו.

יודע כבר עתה כי, מחמת הספק, זוכה הנאשם מהאשמות אשר יוחסו לו בכתב האישום.

לנאשם יוחסו בכתב האישום שני פרטי אישום.

בראשון יוחסה לו עבירה של איומים בכך שבתאריך 29/12/05 התקשר אל שכנו יובל בן יעקב הוא המתלונן ואיים עליו באומרו לו כי יהרוג אותו.

פרט האישום השני מייחס לנאשם עבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש וכן איומים בכך שבתאריך 19/4/06 במהלך ויכוח שנתגלע בינו לבין המתלונן איים על המתלונן וכן היכה אותו וגרם לו לחבלות.

המתלונן, יובל בן יעקב, ציין כי הכרותו את הנאשם היא מכך שהשניים מתגוררים באותה שכונה.

באשר לאירוע נשוא פרט האישום הראשון, סיפר המתלונן כי מזה זמן רב הוא מצוי בסכסוך גירושין עם אשתו. הוא התקשר על מנת לשוחח עם ילדיו בנוגע להסדרי הראייה ביניהם ובמהלך השיחה נטלה אשתו את הטלפון ונתגלע ביניהם ויכוח מר שכלל קללות קשות מצידה. לאחר שהיא ניתקה את השיחה, התקשר אליו הנאשם והחל לקלל אותו ולאיים עליו ברצח. העד ציין כי נוסח הדברים זכור לו וכי הנאשם אמר לו כי: "אני אהרוג אותך, אני אעלים אותך אני אזיין אותך, אח שלי עובד עם המשטרה אני אסבך לך את החיים". עוד הוסיף כי מדובר היה בשיחת טלפון אשר ארכה זמן רב. המתלונן מיהר וחש אל המשטרה להגיש תלונה בשל שיחה זו ומיד לאחר מכן התקשר אליו הנאשם שוב. המתלונן הבהיר לו כי הגיש תלונה ואזי ביקש הנאשם כי יבטל תלונה זו לבל יסבך אותו.

המתלונן סיפר כי שיחות אלה התקבלו ביום חמישי וביום ראשון הוא ניגש אל המשטרה על מנת להגיש תלונה נוספת באשר לשיבוש חקירה והדחה בחקירה.

עוד סיפר המתלונן כי לאחר מכן בחול המועד פסח, המועד של פרט האישום השני, הלך אל בית אשתו פרודתו, כאשר הנאשם גר בסמיכות למקום.

הנאשם רץ לעברו וקרא לעברו: "לך מפה מניאק אל תסתכל לפה. אתה הרגת את אמא שלך" המתלונן המשיך בדרכו ואולם שמע עקבים טופפים בעקבותיו ומשסובב את ראשו, הבחין בבתו של הנאשם אשר אחזה בו וביקשה לדעת הכיצד הוא פונה לאביה. גם הנאשם הצטרף אליה. המתלונן ביקש כי תניח לו מאחר שאין לו כל שיג ושיח עימה, אולם הנאשם החל לקלל אותו וניסה לאחוז אותו באשכיו, משהמתלונן מנע זאת ממנו, אחז הנאשם במתניו והחל לטלטלו במטרה להפילו. המתלונן סיפר כי הגן על עצמו על מנת שלא יפול, ובמהלך המגע שנוצר בין שניהם, נפלו שניהם אל הקרקע.

אחד השכנים הגיע למקום והפריד ביניהם.

המתלונן סיפר כי כתוצאה מהנפילה סבל מחבלות ואף צרף מסמכים רפואיים לענין זה.

משהוטחה במתלונן טענת הנאשם כי הוא היכה אותו והתגרה בו, השיב כי אם עצם קיומו זו התגרות כי אזי אכן הוא התגרה בו. הוא עמד על טענתו כי הוא הלך לדרכו שלו והנאשם הוא שניגש אליו.

בחקירה הנגדית הוטח בעד כי בעדותו במשטרה מסר באשר לנוסח האיום כלפיו כי הנאשם יהרוג אותו ויוריד ואתו וכי יש לו אח שוטר הא ותו לא. המתלונן השיב כי את שאמר בבית המשפט מסר וכי אין הוא יודע מה שנרשם וכי זהו סגנונו של השוטר וכי בעיניו עיקר החשיבות בכך לעובדה שהנאשם התקשר אליו.

המתלונן אישר כי אכן חשד כי בין הנאשם לבין אשתו מתקיימת מערכת יחסים, אך מסר כי ידוע לו על הקשר האמור כבר משנת 2004 והנה תלונתו הוגשה אך בשלהי 2005.

עוד אישר הנאשם כי לאחר האירוע בחודש אפריל פנה לקבל צו הגנה נגד הנאשם, אך השופט לא נעתר לבקשתו.

משהוטח בו כי ההתגרות באותו אירוע החלה מצידו, הכחיש את הדבירם וציין כי הוא היה כל העת בתנועה ולא עצר ולו פעם אחת בסמוך לנאשם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>