חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. שלוחת תביעות תחנת פתח תקוה נ' יעקב(עציר)

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום פתח תקווה
2680-08
3.1.2012
בפני :
עינת רון

- נגד -
:
מ.י. שלוחת תביעות תחנת פתח תקוה
:
יובל יעקב
הכרעת-דין

בפני

שופטת עינת רון

הכרעת דין

לנאשם יוחסו בכתב האישום שני פרטי אישום. שניהם בגין עבירה של הטרדה באמצעות מתקן בזק, לפי סעיף 30 לחוק התקשורת.

הרקע, הנטען בכתב האישום הוא כי בין התאריכים 31/10/04 1/7/07 שימש תנ"צ מנשה ארביב כמפקד מרחב השרון במשטרת ישראל. לאחר מכן, במועדים הרלבנטיים לכתב האישום שימש תנ"צ ארביב כמפקד מנהלת תיאום פינוי ארצית (מתפ"א).

בעת ששימש תנ"צ ארביב כמפקד מרחב שרון, הרבה הנאשם להתקשר אליו, בין מהטלפון הנייד שלו ובין מטלפון ציבורי למכשיר הטלפון הנייד של תנ"צ ארביב וזאת על רקע תלונותיו למשטרה בעניינים הקשורים לבנו ואשר לטענתו לא זכו לטיפול.

על אף בקשותיו של תנ"צ ארביב כי יחדל מלהתקשר אליו, שכן תלונותיו הועברו אל הגורמים הרלבנטיים, המשיך הנאשם להתקשר אליו.

כנטען בפרט האישום הראשון הרי שביום 28/10/07, בשעה 17.42, שלח הנאשם מסרון מהטלפון הנייד שלו אל הטלפון הנייד של תנ"צ ארביב ובו כתב: "אם ביתך תחלה בסרטן ויידרש מח עצם תרגיש בנוח לפנות אלי כפי שדאגת לעבוד". באותו יום, בשעה 19.46 שלח מסרון נוסף ובו נרשם "אזרח שלתומו חשב שמפקד מרחב שווה יותר מפניה בכתב לצה"ל לסידור מקום עבודה".

בפרט האישום השני נטען כי ביום 20/12/07 בשעה 19.14 שלח הנאשם ממכשיר הטלפון הנייד שלו מסרון למכשיר הטלפון הנייד של תנ"צ ארביב ובה רשם: "ארביב בני הותקף בפנימיית יובלים בכפר סבא בידיעת הצוות הטיפולי שמסרב לב" "שתי לדווח למשטרה ממוקד מאה לא זכיתי לשירות איכות כח אדם אתה בטח מכיר".

עם פתיחת ההליך שנקבע לשמיעת ההוכחות, ביקש ב"כ הנאשם ליתן תגובה חדשה לכתב האישום שהיה בה למעשה, משום אישור כמעט כל אשר נטען בכתב האישום. הנאשם הודה בשליחת המסרונים הנזכרים לעיל, אלא שטען כי היו אלו מסרונים חסרים והחלק החסר הובהר בהודעתו של הנאשם במשטרה.

לטענת ב"כ הנאשם עובדות אלה אינן מהוות עבירה.

בשל תגובה זו, אף הוגש חומר הראיות בהסכמה ולא העידו עדים מטעמה של התביעה.

המסרונים הנזכרים צולמו ותועדו מתוך מכשיר הטלפון של תנ"צ ארביב וצילומים אלה הוגשו לבית המשפט (ת/3 ת/4).

כן הוגשה הודעתו של תנ"צ ארביב במשטרה (ת/1).

תנ"צ ארביב סיפר בהודעתו כי מאז יולי 2007 הינו משמש כראש מתפ"א,, אולם כאשר שימש עדיין כמפקד מרחב שרון נהג להתקשר אליו אדם שאת שמו אינו זוכר, אך מסר את מספר הטלפון שלו (מספר הטלפון של הנאשם ע.ר.) והתלונן כי המשטרה אינה מטפלת בתלונותיו באשר לבעיות שיש לו במשפחתו. תלונותיו הועברו אל קצינת פניות הציבור.

כדברי תנ"צ ארביב: "מאז ועד היום האדם ממשיך להטריד אותי באופן קבוע בהרבה שיחות טלפון והודעות SMS למרות שביקשתי ממנו מספר פעמים לחדול מכך. האדם מתעלם, אמר לי שהוא לא פוחד מאף אחד ולא מעניין אותו כלום".

תנ"צ ארביב פרט את ההודעות אשר קיבל ואשר דאג כי יתועדו וסיים את הודעתו: "אני מבקש מהמשטרה לפעול על מנת להפסיק את ההטרדות הטלפוניות".

הוגשה הודעתו של הנאשם במשטרה אשר נגבתה ביום 27/12/07 (ת/2) ובה ציין כי אינו מטריד את מנשה ארביב אלא שבהעדר מענה הולם למעשי אלימות להם חשופים הוא ובני משפחתו נאלץ להעביר לו הודעה "כדי שיזיז דברים". לדבריו, ידוע לו שמדובר בקצין בכיר שהיה ממ"ר ועל כן התקשר אליו, כיוון שאחרים לא סייעו לו.

משהוטח בנאשם כי ארביב ביקש ממנו כי יחדל מלהתקשר אליו, השיב: "לא זוכר לי בוודאות עם זאת בהמשך אני התחלתי לשלוח לו SMS".

הנאשם נשאל מדוע לא הגיש תלונה באשר לאלימות כנגד בנו והשיב: "התכוונתי להגיש תלונה יחד עם הבן ביום ראשון 23/12/07 אבל קודם לכן נעצרתי"

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>