- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ.י. שלוחת תביעות אילת-משטרת אילת נ' נסרה
|
ת"פ בית משפט השלום אילת |
1758-08
22.12.2010 |
|
בפני : יואל עדן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. שלוחת תביעות אילת-משטרת אילת |
: סמיר נסרה |
| גזר-דין | |
גזר דין
1.הנאשם הורשע על פי הודייתו בכתב אישום מתוקן בעבירות של תקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו תקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו, עבירה לפי סעיף 273 לחוק העונשין והעלבת עובד ציבור, עבירה לפי סעיף 288 לחוק העונשין.
2.הנאשם הורשע כאמור בכך שבתאריך 02.11.2008, נחשד על ידי קצין משטרה בכך שתקף את חברתו. הקצין שאל את הנאשם לפשר האירוע, הודיע לנאשם כי הוא מעוכב וביקש כי יתלווה אליו לניידת. הנאשם נמלט בריצה, משתפסו הקצין ואחז בו, בעודו מנסה להשתחרר מאחיזתו של הקצין, משך הנאשם את אצבע אגודל יד ימינו של הקצין לאחור וגרם לו למכאוב וחבלה שהיא חבלה של ממש, הצריכה טיפול בדמות קיבוע כף יד ימין באמצעות סד.
בהמשך לכך נשך הנאשם ברגלו של הקצין וגרם לחבלה וסימן נשיכה שהצריך טיפול רפואי תרופתי.
למקום הגיעו שוטרים נוספים ויחד עם הקצין ניסו לכבול את הנאשם, אך הנאשם הניף את ידיו ורגליו לכל עבר וקרא לעבר השוטרים: "משטרה בני זונות משטרה מנייאק". במעשיו אלו העליב הנאשם את השוטרים הממלאים את תפקידם כעובדי ציבור ובנוגע למילוי תפקידם.
3.נאשם יליד 1985 ולחובתו אי הרשעה בגין עבירה משנת 2003 של תקיפה הגורמת חבלה ממש.
4.בעניינו של הנאשם הוגשו תסקירי שירות המבחן.
התסקיר הראשון מתאר את מצבו האישי והמשפחתי של הנאשם.
על פי התסקיר, הנאשם מקבל אחריות לביצוע העבירה ומביע חרטה.
שירות המבחן אינו מתרשם מאדם בעל דפוסי התנהגות עבריינית מושרשת. יחד עם זאת, מציין שירות המבחן שנראה כי במצבים מלחיצים ומורכבים, הנאשם עלול לאבד שליטה על עצמו ועל תגובותיו ולהגיב אימפולסיבית באלימות.
בתסקיר הראשון מציין שירות המבחן כי הנאשם שולל צורך במסגרת טיפולית. לאור כך ובהעדר הבעת נזקקות טיפולית, לא בא שירות המבחן בהמלצה בעניינו.
הנאשם נשלח לקבלת תסקיר נוסף.
בתסקיר השני שוב מציין שירות המבחן כי הנאשם התקשה להצביע על נזקקות ושירות המבחן מתרשם כי הצהרותיו של הנאשם להשתלב בהליך טיפולי הן מילוליות בלבד ומונעות מההליך. יחד עם זאת, שירות המבחן מתרשם כי על מנת להעלות את התובנה והמודעות של הנאשם לגבי דרכי התנהגותו במצבים בהם הוא נוקט באלימות, יש לתת לנאשם הזדמנות ולשלבו בהליך טיפולי במסגרת שירות המבחן.
לאור האמור לעיל, ממליץ שירות המבחן על הטלת צו מבחן למשך 18 חודשים, במהלכו יהיה על הנאשם להשתלב בהליך טיפול קבוצתי.
5.הנאשם נשלח גם לקבלת חוות דעת הממונה על עבודות שירות. בתחילה צויין על ידי הממונה כי הנאשם זומן ולא התייצב לראיון. הנאשם נשלח שוב לקבלת חוות דעת ממונה והתקבלה חוות דעת, לפיה הנאשם כשיר לביצוע העבודות.
6.ב"כ המאשימה מציין את החבלה אשר גרם הנאשם לקצין באגודל יד ימין ואת נשיכת רגלו אשר הצריכה טיפול תרופתי ואת השתוללות הנאשם כאשר הגיעה תגבורת.
ב"כ המאשימה מתנגד להמלצת שירות המבחן וסבור כי ענישה בדמות צו מבחן אינה משקפת את הענישה הראויה בתיק זה, בשים לב לכך שלטענתו, גם לאחר שכתב האישום תוקן, עדיין עולה חומרת המעשים הפליליים של הנאשם.
ב"כ המאשימה עותר למאסר על דרך עבודות שירות ברף הגבוה, ככל שהנאשם כשיר. כן עותר ב"כ המאשימה למאסר מותנה, קנס ופיצוי לקצין המשטרה וכן התחייבות להמנע מכל עבירת אלימות.
7.ב"כ הנאשם מבקש לאמץ את המלצות שירות המבחן.
ב"כ הנאשם מפנה לתיקון המשמעותי בכתב האישום ומציין כי הנאשם היה עצור במשך שבוע ומאז הוא בתנאי מעצר בית מלאים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
