מ.י. שלוחת תביעות אילת-משטרת אילת נ' אלצאנע מראחלה
|
ת"פ בית משפט השלום אילת |
1426-09
10.5.2010 |
|
בפני : יואל עדן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. שלוחת תביעות אילת-משטרת אילת |
: סאלח אלצאנע מראחלה (עציר) |
| החלטה,הכרעת-דין,גזר-דין | |
החלטה
לאור ההסכמה, אני מורה על ביטול הכרעת הדין.
מתיר חזרה מהודייה.
מתיר תיקון כתב האישום בשנית, וב"כ המאשימה יתקנו בגופו ובחתימתו.
ניתנה והודעה היום כ"ו אייר תש"ע, 10/05/2010 במעמד הנוכחים.
יואל עדן, שופט
הכרעת דין
על יסוד הודית הנאשם באמור בעובדות כתב האישום המתוקן בשנית, אני מרשיע אותו בעבירות המפורטות בו.
ניתנה והודעה היום כ"ו אייר תש"ע, 10/05/2010 במעמד הנוכחים.
יואל עדן, שופט
גזר דין
1.הנאשם הורשע, על פי הודייתו בכתב אישום מתוקן בשנית, בעבירות של התחזות כאדם אחר - עבירה לפי סעיף 441 לחוק העונשין, נהיגה בזמן פסילה – עבירה לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה (נוסח חדש), נהיגה תחת השפעת משקה משכר – עבירה לפי סעיף 26(2) לתקנות התעבורה ונהיגה ללא רשיון נהיגה תקף – עבירה לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה.
2.הנאשם יליד שנת 1982. לחובתו של הנאשם עבר תעבורתי, בין היתר בעבירות של נהיגה כשרשיון הנהיגה אינו תקף לאותו סוג רכב, פקיעת רשיון נהיגה עד 6 חודשים ואי החזקת רשיון נהיגה, ועבר פלילי הכולל עבירות שבל"ר, תקיפת שוטר, עבירה לפי סעיף 13 לפקודת הסמים המסוכנים והחזקת סמים מסוכנים לצריכה עצמית.
3.הצדדים הגיעו להסדר טיעון.
אני סבור כי בנסיבות הענין, ולמרות התיקון בכתב האישום ביחס לעבירה של נהיגה בשכרות, מדובר בהסדר מקל.
השילוב של העבירות בכתב האישום המתוקן בשנית, של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רשיון תקף ותחת השפעת משקה משכר, ובנוסף התחזות כאדם אחר במסירת פרטים של אדם אחר לשוטר, הינו חמור, וזאת בהצטרף לעברו של הנאשם, מביאים למסקנה ברורה כי מדובר בהסדר טיעון שיש בו הקלה של ממש עם הנאשם.
אך בשל המגמה בדבר כיבוד הסדרי טיעון לא אתערב בהסדר מקל זה.
4.לפיכך, הנני מטיל בזה על הנאשם עונש כדלהלן:
מאסר - מאסר בפועל לתקופה של 4 חודשים. תקופת מאסרו תרוצה בדרך של עבודות שירות בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות שירות. הנאשם יתייצב לתחילת ביצוע העבודות בתאריך 09.06.2010 כמפורט בחוות דעת הממונה. הובהרה לנאשם חובתו לבצע את עבודות השירות, ובמידה שלא יעשה כן ניתן יהיה להמירם בעונש מאסר בפועל, וכך גם יוכל הממונה לפי שיקול דעתו, היה וימצא קיומה של עילה בכך.
מאסר על תנאי - מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים. הנאשם ישא בעונש זה אם בתקופה של שלוש שנים מהיום יעבור כל עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה בשכרות.
מאסר על תנאי - מאסר על תנאי לתקופה של 4 חודשים. הנאשם ישא בעונש זה אם בתקופה של שלוש שנים מהיום יעבור כל עבירה של נהיגה תחת השפעת משקה משכר או התחזות לאדם אחר.
קנס - קנס בסך 500 ש"ח או מאסר למשך 2 יום תחתיו; הקנס ישולם בתוך 30 יום מהיום. ככל שקיים בתיק פקדון של הנאשם, יחולט ממנו סך 500 ₪ לטובת הקנס, והיתרה, ככל שתהיה, תושב למפקיד הפקדון לאלתר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|