חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. פרקליטות מחוז ת"א - פלילי נ' קוסטה ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
40111-08
3.1.2010
בפני :
דוד רוזן

- נגד -
:
מ.י. פרקליטות מחוז ת"א - פלילי
:
וסף שאדי
הכרעת-דין

הכרעת דין - נאשם 4

הנאשם זכאי מחמת ספק.

פתח דבר:

נאשם 4 (להלן: "הנאשם") הואשם בעבירות של סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה, לקיחת שוחד ומתן תעודה כוזבת.

כתב האישום נשוא ענייננו מגולל פרשת שחיתות במשרד הרישוי. נאשם 1 על פי כתב האישום הינו "מאכר" אשר נהג לספק שירותים שונים בתחום רישוי הרכבים. נאשם 2 הינו בעל סוכנות רכב השרוי בקשרי חברות עם הנאשם 1. נאשם 3 היה בעבר עובד של חברת "מוסכי שירות רחל בע"מ", והינו חברו של הנאשם 2. נאשם 4 (להלן: "הנאשם") הינו בוחן רכב בעמדה מס' 1 במשרד הרישוי בחולון. במסגרת תפקידו של נאשם 4 בעמדה אישר שינויי רישום שונים ברכב, כאשר מרביתם מותנים בבדיקה פיזית של הרכב.

ביום 23.9.07 או בסמוך לכך פנה סוכן משטרתי סמוי (להלן: "הסוכן") לנאשם 1 וביקש ממנו לבצע שינוי רישום של רכב ל"אוטובוס זעיר" ללא ביצוע בדיקה כלשהי לרכב. סוכם בין השניים כי הסוכן ישלם לנאשם 1 סך 3,000 ₪ תמורת הפעולה. נאשם 1 הורה לסוכן לשלוח את צילום רישיון הרכב בפקס לעסקו של נאשם 2. נאשם 2 העביר את צילום רישיון הרכב לנאשם 3 וזה פעל להשגת המסמכים הנדרשים לשינוי הרישום. בהמשך, העביר נאשם 3 לנאשם 4 המסמכים הנוגעים לרכב מסוג יונדאי H-100 מ.ר. 9952817 וביקש ממנו שהרכב יירשם כ"אוטובוס זעיר". הנאשם 4 הואשם בכך שקיבל מנאשם 3 בקשה לשינוי מבנה רכב, אישור התקנה ואישור שקילה – מסמכים אשר הושגו מבלי שהרכב עבר שינוי כלשהו ו/או נבדק – וביום 14.11.07 או בסמוך לכך הנפיק לו הנאשם טופס אישור שינוי לרכב, לפיו מאושר שינוי הרישום ל"אוטובוס זעיר פרטי", המורשה להסיע 10 נוסעים, ביודעו כי הטופס כוזב בפרט מהותי. לאחר קבלת האישורים מהנאשם, נפגשו הנאשמים 2 ו-3 בצומת סגולה בפתח תקווה. נאשם 3 מסר המסמכים לידי נאשם 2 כנגד תשלום סך 1,500 ₪, ובהמשך, נאשם 2 העביר המסמכים לנאשם 1 תמורת סך 2,000 ₪. ביום 16.11.07 העביר נאשם 1 לסוכן את המסמכים כנגד תשלום סך 3,000 ₪, וביום 26.11.07 הנפיק הסוכן רשיון רכב חדש ל"אוטובוס זעיר" במשרד הרישוי בחולון על סמך המסמכים הנ"ל.

על פי עובדות פרט האישום השני, ביום 23.1.08, פנה הסוכן לנאשם 1 טלפונית וסיפר לו כי הוא מבקש לבצע שינוי רישום ברכב בדמות הוספת וו גרירה, זאת, מבלי שתתבצע בדיקה כלשהי ברכב. נאשם 1 אמר לסוכן כי הוא יוכל להשיג לו את המסמכים הנדרשים תמורת סך של 1,800 ₪. נאשם 1 אמר לסוכן לשלוח את צילום רשיון הרכב בפקס לעסקו של נאשם 2. נאשם 2 העביר צילום רשיון הרכב לנאשם 3 וביקש ממנו לדאוג לקבלת המסמכים הנדרשים לשינוי הרישום. נאשם 3 יצר אישור התקנה כוזב לרכב לפיו הותקן לכאורה וו גרירה ואישור שקילה כוזב, והעבירם לנאשם 4. נאשם 4 הואשם בכך שהנפיק במועד בלתי ידוע עובר ליום 24.1.08 טופס אישור שינוי לרכב מסוג פיאט פונטו מ.ר. 5875410, לפיו הוא מאשר את שינוי הרישום לרכב כך שמותקן בו וו גרירה והוא רשאי לגרור, מבלי שהשלים הנתון בדבר משקל הגרירה המותר ומבלי שחתם על האישור – הכל מבלי שראה ובדק את הרכב. בהמשך, העביר נאשם 2 את המסמכים לידי נאשם 1 כנגד תשלום כספי בסך 1,500 ₪. נאשם 1 נפגש עם הסוכן והעביר לידיו המסמכים תמורת סך 1,700 ₪. לאחר מכן, פנה הסוכן לנאשם 1 וטען בפניו כי האישור החסר אינו תקין ולא ניתן לבצע שינוי הרישום באמצעותו, ולאחר שהסוכן עמד על קבלת טופס אישור שינוי מלא וחתום, פנה הנאשם 1 לנאשם 2, וזה פנה לנאשם 3 בכדי שיספק עבורו אישור שינוי תקין כך שניתן יהיה לבצע שינוי הרישום באמצעותו. הנאשם 4, כך על פי עובדות כתב האישום, הנפיק במועד בלתי ידוע לאחר יום 27.1.08 טופס אישור שינוי לרכב, כך שמותקן בו וו גרירה הרשאי לגרור משקל של 1,085 ק"ג, הנחזה להיות כאילו נחתם ביום 24.1.08. בהמשך, קיבל הנאשם 3 את האישור התקין והעבירו לנאשם 2 שהעבירו לנאשם 1. נאשם 1 נפגש עם הסוכן והעביר לידיו את האישור התקין כנגד תשלום סך 100 ₪.

בפרט האישום השלישי הואשם הנאשם 4 כי פעל יחד עם הנאשמים 1-3 כמתואר בפרט האישום הראשון בשני מקרים נוספים לפחות במהלך שנת 2007.

הליכים עד כאן:

ביום 30.4.09 נגזר דינם של נאשמים 1 ו-2, אברהם קוסטה ושאול רוחן, בפני כבוד השופט כבוב בבית משפט זה. זאת, לאחר שהורשעו במסגרת הסדר טיעון, בביצוע שתי עבירות של נסיון לסיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה, עבירה של סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה ושלוש עבירות של תיווך בשוחד. בנוסף, הורשעו שני הנאשמים במספר מקרים בעבירת הפרת הוראה חוקית. על השניים נגזר בין השאר עונש של 6 חודשי מאסר בפועל בדרך של עבודות שירות וקנס כספי של 10,000 ש"ח.

נאשם 3, שלמה ציוני, הורשע על פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון, בפני, בשתי עבירות של נסיון לסיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה, עבירה של סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה, שלוש עבירות של תווך בשוחד ובשל מספר מקרים של הפרת הוראה חוקית. על הנאשם 3 הושת, בין היתר, עונש של 6 חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות וקנס כספי על סך 10,000 ₪.

תשתית עובדתית:

התשתית העובדתית רובה ככולה מוסכמת על הצדדים. להלן יפורטו עיקרי העובדות הצריכות להכרעת הדין. עובדות מוסכמות על הצדדים:

העובדות המפורטות בכתב האישום בכל הנוגע לפעילותם ולתרומתם של נאשמים 1, 2 ו-3 אינה במחלוקת בין הצדדים. נאשמים אלה הודו במסגרת הסדר טיעון בעובדות הנ"ל.

מוצגים ת/1-ת/8 הועברו ע"י הנאשמים, בשרשרת המתוארת לעיל. חותמתו וחתימותיו של הנאשם הוטבעו במסמכים הרלוונטים כמאשרים השינויים המבוקשים.

מוצגים ת/1-ת/8 מאושרים וחתומים על ידי הנאשם נוגעים לרכבים מסוג פיאט פונטו ויונדאי, שלא הגיעו למשרד הרישוי, וממילא לא נבדקו מעולם על ידי הנאשם או מי מטעמו במשרד הרישוי. המסמכים הועברו בשרשרת המתוארת בכתב האישום מהסוכן למשרד הרישוי, דרך נאשמים 1, 2 ו-3, ובחזרה לסוכן דרך משרד הרישוי והנאשמים.

נאשם מס' 3, שלמה ציוני (להלן: "ציוני"), הינו האיש היחיד, בפרשה המתוארת עלי כתב האישום, שבא במגע עם הנאשם. ציוני היה זה שהוביל והניח המסמכים בעמדה מס' 1 במשרד הרישוי בחולון, והוא זה שהעביר המסמכים - מאושרים וחתומים ע"י הנאשם - ממשרד הרישוי לנאשם 2, ממנו לנאשם 1 ולסוכן.

בחקירתו במשטרה, כמו גם בעדותו בבית משפט, נמנע ציוני מלהפליל הנאשם.

מוסכם על הצדדים כי לא ניתן לקבוע ממצאים בתיק זה על בסיס עדותו של ציוני.

מוסכם כי מדובר בעד שבחר שלא לומר את האמת בחקירותיו. מדובר בעד נבון, בעל ניסיון חיים עשיר, שניחן בעורמה רבה. ציוני הורשע על פי הודאתו, במסגרת הסדר הטיעון, כמצוין לעיל. ברם, בעדותו בבית המשפט סתר דברים בהם הודה במשפטו, כמו גם, גרסאות שניתנו על ידו בחקירתו במשטרה. מדובר בעד בלתי אמין בעליל, שחלקו ותרומתו להשלמת ביצוע העבירות ניכר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>